Cum să înțărcați o pisică din whiskas?

O alimentație bună pe care o primește o pisică îi oferă o sănătate bună și ajută la prevenirea apariției multor probleme cu el. Mâncarea ieftină, atât moale, cât și uscată, nu este de înaltă calitate și nu poate fi principala dietă pentru o pisică. În cazul în care, dintr-un anumit motiv, pisica era obișnuită cu Whiskas, aceasta trebuie să fie înțărcată dintr-o astfel de dietă nesănătoasă și transferată la una cu drepturi depline. Datorită costului lor foarte ridicat, alimentele gata preparate de înaltă calitate pot fi oferite doar de unități și, prin urmare, cel mai adesea animalul de companie este obișnuit cu mâncarea naturală obișnuită. Veterinarii și proprietarii de animale de companie care se confruntă cu o problemă similară pot răspunde în detaliu la întrebarea despre cum să înțărcați o pisică din Whiskas.

Dependența nu provine dintr-o singură porție. Când Whiskas este administrat de mai multe ori pe an datorită faptului că proprietarul trebuie să meargă în afaceri o zi, pisica nu va avea timp să se obișnuiască cu mâncarea și nu se va îmbolnăvi de toate substanțele chimice pe care le conține. Dacă vă hrăniți animalul de companie cu Whiskas în mod constant sau des, atunci nu se poate aștepta la nimic bun și, pe lângă dependență, în curând vor apărea boli grave ale intestinelor, ficatului și rinichilor.

Cum să înțărcați

O pisică obișnuită cu mâncarea artificială poate fi înțărcată cu succes dintr-una din mai multe moduri dovedite.

  • Radical. Această metodă este aplicabilă numai animalelor sănătoase, deoarece dacă pisica are probleme de sănătate, stresul unei schimbări bruște a hranei nu va duce la nimic bun. Cu această metodă, alimentele sintetice sunt pur și simplu excluse dintr-o dată, iar alimentele naturale sunt puse într-un castron. Proprietarul ar trebui să dea dovadă de fermitate și să nu cedeze la miaul plângător al pisicii, care poate refuza complet să mănânce timp de 5-7 zile. Treptat, se va împăca cu faptul că nu există mâncare obișnuită și va începe să mănânce ceea ce i se dă.
  • Neted. Cu această metodă, alimentele naturale sunt amestecate treptat în hrana obișnuită. Volumul său este crescut treptat până când Whiskas este complet înlocuit. Procesul durează de obicei până la 1 lună. La început, este mai convenabil să vă antrenați introducând carne fiartă, tăiată în cuburi, deoarece este mai ușor să vă deghizați ca furaj sintetic.

La schimbarea hranei, nu este neobișnuit ca o pisică să aibă diaree sau constipație, care este o reacție normală a corpului, atunci când în loc de Whiskas, încep să dea animalului de companie hrană completă. Acest fenomen se pronunță în special cu metoda radicală de înțărcare. În cazul în care problemele digestive nu se opresc în decurs de o săptămână, va trebui să consultați un specialist. Poate fi necesar să hrăniți animalul cu medicamente pentru a restabili microflora intestinală, pe care Whiskas a încălcat-o.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați o pisică din whiskas?