Cum să ajute o pisică într-un apartament fierbinte

Știind cum să vă ajutați pisica într-un apartament fierbinte vă poate ajuta să preveniți insolarea, deshidratarea și alte probleme de sănătate. Animalele de companie suferă de temperaturi ridicate ale aerului (peste + 25˚C) nu mai puțin de oameni, dar cu puțin efort, le puteți crea condiții confortabile chiar și în timpul căldurii.

Cum să ajute o pisică într-un apartament fierbinte

Puteți înțelege că o pisică este fierbinte prin mai multe semne:

 • activitate scăzută, animalul doarme mult;
 • căutând un loc răcoros în casă;
 • bea multă apă;
 • lipsa poftei de mâncare.

Dacă locuința dvs. are un aparat de aer condiționat, utilizați-l pentru a menține o temperatură confortabilă chiar și atunci când sunteți plecat. Alternativ, utilizați sfaturile de mai jos.

Dacă nu există aparat de aer condiționat, ventilatoarele vor ajuta la menținerea camerei răcoroase. Este recomandabil să le instalați în toate colțurile, astfel încât fluxul de aer să convergă în centrul camerei. Folosiți ventilatoare reduse, dar asigurați-vă că sunt sigure pentru animale (lamele sunt protejate cu o plasă specială). Dacă aveți un singur aparat, puneți-l lângă o fereastră deschisă pentru a oferi aer proaspăt. Nu închideți ușile camerei, astfel încât animalul de companie să poată ieși dacă se dorește. Agățați foi umede pe ferestre în timpul activității solare de vârf pentru a preveni încălzirea excesivă a aerului din cameră..

Pisica sub ventilator

Pentru a face pisica mai ușoară să suporte căldura din apartament, dă-i ocazia să aleagă ea însăși un loc răcoros. Multe animale se ascund în băi, deoarece plăcile rămân răcoroase chiar și în cea mai fierbinte zi. Dacă pisica dvs. este fierbinte, puteți face următoarele:

 1. Așezați patul animalului departe de lumina soarelui. Așezați acumulatori de frig în apropiere. Dacă nu le aveți, umpleți apa în sticle de plastic și înghețați-le, apoi răspândiți-le.
 2. Înmuiați un prosop vechi de pânză sau curățați cârpa mare în apă rece și puneți-o pe podea. Animalul de companie se va întinde pe el dacă se încălzește.
 3. Umpleți un lighean sau alt recipient cu o cantitate mică de apă. Animalul își va lăsa labele în apă pentru a se răci.

Pisica într-un prosop

Dacă animalul dvs. de companie adoarme la soare, asigurați-vă că îl puneți la umbră, în caz contrar ar putea apărea căldură. De asemenea, nu este recomandat să lăsați animalul să doarmă sub un aparat de aer condiționat sau ventilator. La urma urmei, riscul de răceală crește.

Cum să vă reduceți temperatura corpului?

Cel mai bun mod de a reduce temperatura corpului animalului tău este să folosești apă. Puteți uda o pisică în căldură, dar majorității animalelor nu le place să înoate. Acestea sunt scoase și zgâriată în toate modurile posibile, ceea ce provoacă neplăceri proprietarului. Din acest motiv, este mai bine să alegeți metode mai puțin radicale..

Pisică udă nemulțumită

Puteți răcori o pisică la căldură în următoarele moduri:

 1. Înmuiați un prosop de pânză în apă rece, apoi înfășurați animalul în el. Nu utilizați apă cu gheață, deoarece scăderea bruscă a temperaturii va provoca disconfort animalului dvs. de companie.
 2. Umeziti periodic tampoanele labei si lobii urechii.
 3. Pulverizați animalul din toate direcțiile folosind o sticlă de pulverizare. Dacă pisica este calmă cu privire la procedură, atunci începeți cu labele, treceți treptat la stomac și alte părți.
 4. Aplicați o batistă umedă sau o cârpă între urechi.

Periați animalul de companie zilnic, deoarece excesul de păr interferează cu termoreglarea normală. Este mai bine să faceți acest lucru dimineața, când rămâne răcoarea. La vârf de căldură, este posibil să nu fie mulțumit de procedură și va fugi.

Pieptănând o pisică

Unii proprietari decid să tundă animalul chel în timpul căldurii de vară, dar aceasta este o greșeală gravă. În acest caz, animalul de companie devine și mai vulnerabil, riscul de arsuri solare crește. Rasele cu păr lung pot fi tăiate, dar nu complet tăiate.

Regimul nutrițional și de băut

Pentru a vă ajuta pisica să suporte căldura, este important să oferiți acces gratuit la apă. Este recomandabil să folosiți o fântână specială pentru animale. O puteți cumpăra într-un magazin sau o puteți face singur. Dacă nu există fântână, turnați apă într-un recipient larg. Schimbați sau adăugați regulat lichid rece curat. Puteți pune cuburi de gheață în recipient pentru a menține apa rece pentru o perioadă mai lungă de timp. Asigurați-vă că animalul dvs. de companie bea suficient lichid. În caz contrar, va apărea deshidratarea, care poate provoca tulburări în activitatea organelor interne, dacă asistența nu este acordată la timp..

Pisica bea din robinet

Scăderea poftei de mâncare este normală pentru pisici pe timp cald. Unele animale pot refuza să mănânce până la o zi. În timpul căldurii de vară, este important să corectați dieta animalului și să respectați reguli simple:

 1. Hrăniți mâncare uscată ori de câte ori este posibil. Dacă animalul dvs. de companie folosește mâncare umedă sau naturală, preferați alimentele ușoare.
 2. Cu un apetit slab, hrănirea poate fi redusă la 1 dată pe zi.
 3. Este mai bine să dați mâncare animalului dimineața. Dacă a mai rămas ceva în vas, scoateți-l. Nu lăsați alimentele deoarece se strică rapid, ceea ce poate provoca intoxicații alimentare grave.

Dacă vedeți că pisica dvs. este fierbinte, hrăniți-o înghețată de casă făcută fără zahăr. Trebuie să dai o răceală rece cu o linguriță în porții mici, în stare topită.

Ce să faci cu insolarea?

Fiecare proprietar ar trebui să știe cum să salveze o pisică de căldură și ce să facă în caz de lovitură de căldură. Accidentul de căldură poate fi determinat de următoarele criterii:

 • temperatura corpului crescută și nasul fierbinte;
 • letargie, apatie;
 • respirație rapidă cu limba proeminentă (câine);
 • salivare crescută;
 • afectarea coordonării mișcărilor;
 • membre tremurând;
 • convulsii;
 • lesin.

Pisică

Dacă aceste simptome sunt observate, acționați imediat, întârzierea poate avea consecințe grave. În primul rând, înfășurați animalul într-un prosop umed pentru a-i reduce temperatura corpului. De asemenea, vă puteți răcori animalul de companie cu un ventilator, dar nu îl combinați cu o folie de prosop umedă. În caz contrar, riscul de răceli crește..

Asigurați-vă că oferiți pisicii dvs. apă curată și rece. Dacă animalul nu poate bea singur, atunci umeziți o batistă în apă și ștergeți gingiile cu el. Sunați medicul veterinar acasă sau mergeți la clinică. Medicul va face o injecție pentru subțierea sângelui și va selecta alte medicamente în funcție de starea animalului de companie. Auto-medicația este strict interzisă..

Pisicile cu greu pot tolera căldura într-un apartament dacă temperatura aerului depășește 25 de grade. Aveți grijă de animal pentru a preveni suferința.

Citește și:

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să ajute o pisică într-un apartament fierbinte