Cum aleg o așternut bun pentru pisici?

Înainte de a avea un animal de companie, trebuie să aveți grijă de tot ce are nevoie pentru a locui în apartamentul dvs. Prin urmare, să ne dăm seama care așternut de pisici este mai bun, recenziile vor confirma acest lucru. Pentru a face acest lucru, luați în considerare toate tipurile lor și ascultați feedback-ul de la crescătorii cu experiență și luați în considerare fotografiile materialelor de umplutură.

Litiera pentru pisici este o parte importanta a vietii unui animal. La urma urmei, multe depind de cât de înaltă calitate și de potrivită pentru pisica ta așternutul din cutia de gunoi. Aceasta este curățenia în jurul tăvii, mirosul și confortul curățării, precum și confortul animalului de companie și chiar sănătatea ei! Experiența arată că a face o așternută bună pentru pisoi și pisici cu propriile mâini, care ar putea păstra mirosuri, nu este atât de ușor..

Este necesară așternutul pentru pisici pentru a absorbi toată urina pisicii din tavă și pentru a reține toate mirosurile neplăcute cât mai bine posibil. Acest lucru este important, deoarece urina unei pisici conține o cantitate mare de amoniac, care, atunci când este descompusă, eliberează o mulțime de substanțe care nu sunt utile pentru sănătate..

Pentru a înțelege cum să alegeți așternutul pentru pisici, trebuie să cunoașteți trei factori sau cerințe pe care trebuie să le îndeplinească. Deci, un produs de calitate:

  • trebuie să aibă proprietăți absorbante bune (adică absorbante);
  • nu ar trebui să reprezinte o amenințare la adresa siguranței sănătății umane și animale;
  • ar trebui să fie simplu și ușor de utilizat.

Multe materiale de umplutură moderne îndeplinesc aceste cerințe. Spre deosebire de tăvile DIY. Acestea sunt ziare familiare multora. Care nu numai că nu absorb lichide și, ca urmare, nu păstrează mirosurile, ci prezintă și un pericol pentru sănătate pentru alții datorită compoziției lor chimice și a fumului din cerneala de imprimare. Nisipul de râu poate fi, de asemenea, inclus aici. După utilizare, va trebui să spălați complet podeaua în toaletă. Și mirosul rămâne în continuare. Singurele avantaje ale unor astfel de materiale de umplutură erau prețul și posibilitatea eliminării în toaletă..

Desigur, astfel de cutii de gunoi pentru pisici sunt ieftine, dar nu își îndeplinesc funcțiile. Și uneori pot provoca chiar rău. Prin urmare, trebuie să vă dați seama care așternut pentru pisici este cel mai potrivit pentru dvs..

Crescătorii începători se pot pierde cu ușurință printre numeroasele specii și mărci. De exemplu, într-o marcă numită „Kuzya” puteți găsi aproape toate tipurile de gunoi pentru pisici atât pentru un pisoi, cât și pentru un adult. Dar nu vă lăsați intimidați de o astfel de varietate. Toate materialele de umplutură disponibile pe piață pot fi împărțite în categorii specifice:

  • compoziție (argilă, minerale, material presat, silicagel);
  • modul de absorbție a lichidului (aglomerarea și absorbția);
  • greutate (grea, ușoară și moderată);
  • aditivi suplimentari (prezența sau absența aromelor);
  • granulometrie (granule mari, mici sau medii).

Mineral granular și argilos

Umplutură absorbantă minerală

Umpluturile minerale granulare sunt excelente pentru a ascunde mirosurile. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că absorbind lichide, masa îmbibată se transformă într-o bucată solidă, păstrând toate mirosurile în sine. Aceste umpluturi de tavă sunt fabricate din roci argiloase și minerale. Nu se dizolvă, deci nu le puteți arunca în toaletă..

Rocile de bentonită argiloasă se găsesc cel mai adesea în producția de materiale de umplutură. Cu toate acestea, această specie are mai multe dezavantaje. O astfel de umplutură nu păstrează mirosul suficient de bine și, de asemenea, contaminează labele pisoiului, deoarece atunci când sunt umede, rămân praf fin și bulgări lichizi care se lipesc de animal. Dintre avantaje, prețul (este puțin mai mic decât cel al altor produse minerale) și respectarea mediului.

Materialele de umplutură de acest tip sunt fabricate și din roci argiloase de atapulgit și vermiculit. Toate aceste roci absorb perfect umezeala, apoi se transformă într-o bucată tare, care poate fi îndepărtată cu ușurință cu o lingură. Această caracteristică permite cutiei de gunoi să își îndeplinească întreaga funcție prin blocarea mirosului și lăsarea pisicii curate. De asemenea, datorită faptului că numai aceste bulgări pot fi aruncați afară, produsul se consumă mai puțin, iar acest lucru vă permite să economisiți.

Materialele de umplutură granulare din argilă pot fi găsite în companii precum Cat Box, Ever Clean, Chistyulya Extra, Sibirskaya Koshka, Zoonik, Katsan, Kuzya, Tri Kota și TsapTsarap ... Puteți cumpăra agregate de lut cu un control îmbunătățit al mirosurilor de la marca premium Fresh Step. Această cutie de gunoi va funcționa chiar și cu cutii de gunoi folosite de mai multe pisici..

Materialele de umplutură fabricate pe bază de zeolit ​​pot fi numite cu adevărat minerale. Granulele sale absorb perfect umezeala și păstrează mirosul datorită canalelor și porilor care pătrund în mineral. Acestea se găsesc în mărcile „TsapTsarap”, „Pussycat Oceanic”, „Marquis” și „Pisica siberiană”.

Firma Kuzya produce agregate speciale tăvi pentru pisici și pisici din schelete de roci sedimentare ale organismelor antice. Granulele sunt poroase, extrem de absorbante, potrivite pentru pisicile tinere și pisicile cu păr scurt, îndepărtarea excelentă a mirosurilor. Cel mai adesea, fotografiile cu aspectul granulelor pot fi văzute pe ambalaj. Ca în fotografia de mai jos.

Litere minerale granulare sunt perfecte pentru pisicile cărora le place să sape într-o cutie de gunoi. Deoarece se bazează pe roci de lut, udarea devine grea, iar animalul de companie nu va putea să-l aleagă și să-l răspândească în jurul apartamentului pe labele sale. Singurul dezavantaj este că nu poate fi aruncat în toaletă..

Dar dacă sunteți proprietar de pisoi, nu aș recomanda să cumpărați un astfel de produs. Deoarece pisoiul poate înghiți cu ușurință peletele sau chiar bucățile formate. Și acest lucru poate duce la otrăvire.

Lemn granular

Materialele de umplutură pentru lemn sunt ieftine, non-alergene, ușoare, astfel încât pot fi aruncate în toaletă. Acestea constau din rumeguș presat în granule de diferite dimensiuni. Peletele mari funcționează bine pentru pisicile adulte, în timp ce peletele mai mici pot fi utilizate pentru pisoi. Deși atunci când sunt umede, granulele, dezintegrându-se, formează în orice caz o singură masă. Găsit printre umpluturile de tavă ale firmelor "Zoonik", "Pussycat woody", "TsapTsarap", "Kuzya", "Chistyulya woody", "Tarzan" și "KisPis".

Există două tipuri de agregate lemnoase: aglomerate și non-aglomerate. Primul, când este umed, se prăbușește în bucăți, al doilea formează o masă moale omogenă. Se recomandă curățarea tăvii de masa de umplere a acesteia cel puțin o dată pe săptămână..

Pelete de umplutură pentru lemn

Acest tip de umplutură are dezavantajele sale. Uneori, așchii, bucăți mari de lemn sau alte deșeuri de lemn pot fi prinși în punga cu alimente. Prin urmare, atunci când turnați pelete în tavă, verificați-le dacă există așchii de lemn ascuțite, astfel încât animalul dvs. să nu fie rănit. Acest lucru poate fi deosebit de periculos pentru un pisoi mic..

Lejeritatea acestui material este atât un avantaj (îl puteți spăla în toaletă), cât și un dezavantaj. Dacă animalul dvs. de companie iubește să sapă rumeguș, așteptați-i să se întindă în jurul cutiei de gunoi..

Gel de silice

Gelul de gunoi pentru pisici este un instrument de calitate, economic de utilizat, dar scump pentru umplerea unei cutii de gunoi. Silica gelul este cristale mari de culoare albă, de formă neregulată. Datorită proprietăților sale absorbante unice, gelul de silicat a câștigat un procent semnificativ din piața umpluturilor de tavă. Umpluturile de silice sunt economice de utilizat, deoarece pot fi schimbate în tavă o dată la 3-4 săptămâni. Cu toate acestea, amintiți-vă că siliconul vă poate înfunda toaleta, așa că nu puteți să o aruncați astfel..

Atât silicagelul pur, cât și componentele aromatice suplimentare sunt disponibile pe piață. În sine, gelul de silicat nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea animalului și a proprietarilor acestora. Cu și fără aditivi, gelul de siliciu poate fi găsit în umpluturile Fresh Step, Brava Lux și Cat siberian. Dar silicagelul cu aditivi poate fi periculos pentru pisoi, deoarece îl pot confunda cu mâncarea..

Compania Crystals este specializată în materiale de umplutură special în producția de materiale de umplutură cu silicagel. Printre linia de așternuturi de silicagel pentru așternuturi de pisici puteți găsi „Cristalele # 1 Lavander”, antibacterian și mai ales pentru pisici.

Umpluturi de deșeuri (hârtie și cereale) și porumb

Deșeurile din hârtie, precum și din deșeurile de cereale, sunt cel mai ieftin tip de cutie de gunoi pentru pisici. Deșeurile de la fabricarea hârtiei, precum și deșeurile de cereale sunt presate în pelete. Cu toate acestea, caracteristicile lor nu sunt foarte mari. Linia de umpluturi economice pentru toaletă pentru pisici poate fi găsită la compania Kuzya. Un plus va fi materialul ecologic pe care îl puteți arunca în siguranță pe toaletă.

Umplutura de porumb Ecoline

Umpluturile cu știulet de porumb sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume și astăzi prind avânt în țara noastră. Sunt cunoscuți pentru proprietățile lor absorbante excelente. Datorită porilor mici, care pătrund literalmente în miezul coconului, granulele absorb perfect umezeala și păstrează mirosul de urină. Având în vedere această eficiență, ar trebui să se aștepte ca costurile să fie ridicate..
Acest tip de umplutură ar fi ideal dacă nu pentru ușurința sa extraordinară. Din cauza acestei proprietăți, vor exista întotdeauna coji în jurul toaletei pisoiului, care vor fi apoi împrăștiate în tot apartamentul..

Sfaturi pentru alegerea și utilizarea umpluturii

Când vă întrebați cum să alegeți așternutul pentru pisici, gândiți-vă la capacitățile dvs. financiare și la preferințele personale, cunoscând caracteristicile speciilor de mai sus. Luați în considerare și siguranța și sănătatea animalului dvs. de companie. Ar fi corect să ții cont de preferințele animalului de companie. La urma urmei, el va trebui să folosească acest produs. Și găsirea unui material de umplutură bun este ușor..

Unele arome și granulele în sine pot provoca alergii. Prin urmare, dacă știți că pisica dvs. este predispusă la reacții alergice, este mai bine să cumpărați așternut de lemn pentru ea sau pentru oricare altul care este poziționat ca hipoalergenic sau specializat pentru pisoi..

Luarea în considerare a preferinței pisicii dvs. este, de asemenea, necesară. La urma urmei, nu orice umplutură pentru toaleta ei poate fi pe placul ei. Ea își va arăta dezacordul prin faptul că nu folosește tava în scopul propus. Și mergi la toaletă va fi fie în apropiere, fie undeva în apartament.

Prin urmare, dacă nu știți încă preferințele pisoiului dvs., nu ar trebui să cumpărați o cantitate mare de așternut imediat. Cumpărați cantități mici de umpluturi diferite și încercați. În acest fel, puteți găsi unul care să se potrivească atât dvs., cât și pisoilor dvs..

Pentru a vă face mai ușoară alegerea, vă prezentăm evaluarea compilată de site-ul „expert în prețuri”. Acesta scoate în evidență cei mai buni substituenți, printre cei mai bine vânduți la sfârșitul anului trecut. Cele mai bune agregate aglomerate au fost recunoscute de Katie Hygienic și Kats Best Eco Plus. Dintre absorbanți, cele mai bune materiale de umplutură sunt „SuperCat Standard”, „Golden Cat„ Ecoline ”,„ Fresh Step Triple Protection ”și„ Cristalele nr. 1 antibacteriene ”.

Tava trebuie curățată în mod regulat în conformitate cu instrucțiunile pentru tipul specific de gunoi. Umplutură de spălat care poate fi aruncată pe toaletă. Aruncați-l, ceea ce este imposibil, dar este mai bine să scoateți imediat punga cu gunoi. Folosind agregat aglomerat, este suficient să îndepărtați cu o spatulă numai bucățile colectate și să adăugați produsul la nivelul necesar. În acest videoclip veți vedea cum puteți curăța tava pentru gunoi din lemn..


Substanțele speciale de umplere a tăvii sunt destul de simple de utilizat. Dacă aveți o tavă la grătar, există mai multe opțiuni pentru unde să puneți umplutura pentru pisici. Aici trebuie să decideți cum vă va fi mai ușor să îl curățați. Puteți pune granule sub și peste raftul de sârmă. Îl puteți elimina complet. Sau așezați-l doar pe grătar, permițând pisicii să-și îngroape fecalele.

Dar nu puneți umplutura chiar sub grătar, deoarece acest lucru vă va priva animalul de companie de ocazia de a îngropa ceea ce a produs. Dacă nu este nimic de săpat pe grătar, pisica își poate prinde gheara de bare și poate întoarce toată tava.

Video „Alegerea celei mai bune așternuturi pentru pisici”

Acum veți putea vedea numărul programului „Test Purchase”, dedicat selectării celui mai sigur și mai economic gunoi de pisici.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum aleg o așternut bun pentru pisici?