Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului caforsen pentru pisici

Caporsen este un medicament homeopat care este utilizat pentru îmbunătățirea și normalizarea metabolismului mineral al unui animal. Instrucțiunile de utilizare a medicamentului Kaforsen pentru pisici îl poziționează ca un ajutor pentru accelerarea perioadei de recuperare după leziuni și boli ale aparatului locomotor.

Compoziția și depozitarea Caporsen

Medicamentul conține în compoziție:

 • Galben fosfor.
 • Carbonat de calciu.
 • Dioxid de siliciu.
 • Fluoratul de calciu.
 • Fosfat de calciu.

Aceste componente sunt principalele componente ale Caporsen sub formă lichidă și sub formă de tablete, pe lângă acestea, boabele de zahăr și stearatul de calciu acționează ca substanțe suplimentare în tablete, iar apa pentru injecție și clorura de sodiu în soluție.

Sub rezerva regimului de temperatură + 5 ... + 25 ° С într-un loc întunecat (ambalaj din carton), soluția poate fi păstrată într-o sticlă nedeteriorată timp de 3 ani, iar tabletele - 5 ani. Dacă observați că medicamentul și-a schimbat culoarea, consistența, pierderea transparenței, a precipitat, atunci este strict interzisă utilizarea acestuia, precum și după data de expirare sau dacă nu sunt respectate condițiile de păstrare.

Proprietățile farmacologice ale Caporsen

Acest remediu homeopat reglează procesele metabolice de magneziu, siliciu și fosfor-calciu din organism, mărește capacitatea de regenerare a țesutului osos, îmbunătățește metabolismul în acesta, scurtează perioada de consolidare a fragmentelor osoase, ajută la menținerea elasticității și rezistenței în țesuturile conjunctive, crește nivelul de activitate al fibroblastelor și osteoblastelor.

Caporsen nu are un efect iritant local asupra organismului, componentele sale sunt complet sigure și nu tind să se acumuleze în ficatul animalului, prin urmare aparține categoriei de medicamente care nu sunt periculoase pentru organism.. Se utilizează pentru tratamentul și prevenirea bolilor aparatului locomotor al câinilor, pisicilor, dihorilor și altor rozătoare, precum și al animalelor mari de fermă (vaci, oi, cai).

Indicații de utilizare

Caforsen poate fi prescris pisicilor de diferite vârste, cel mai adesea au nevoie de medicament:

 • Pisici însărcinate și care alăptează.
 • Pisoii în perioada de creștere activă, în timpul schimbării dinților.
 • Pisici vârstnice (7 ani și peste).
 • Animale a căror rasă este predispusă genetic la tulburări ale metabolismului mineral.
 • Traume, stres.
 • Pisici cu osteomalacie (înmuierea țesutului osos cu scăderea mineralizării sale).
 • Pacienți cu osteodistrofie.

Kaforsen oferă, de asemenea, o prevenire fiabilă a rahitismului la pisoi și este utilizat ca parte a tratamentului general complex pentru fracturi, rupturi și entorse, fisuri și luxații pentru reglarea mecanismelor metabolice. Kaforsen s-a dovedit a fi bine pentru pisici ca medicament destinat prevenirii eclampsiei (o creștere puternică și puternică a tensiunii arteriale) la femeile gravide și a născut recent femele.

Dozare

Cantitatea de medicament este determinată de greutatea corporală a animalului și de modul de administrare. Principala diferență dintre injecții și picături primare sau comprimate este că substanțele active încep să acționeze mai repede datorită intrării directe în fluxul sanguin, injecțiile se fac sub piele sau intramuscular o dată pe zi. Cursul tratamentului este de la 14 la 21 de zile, dacă este necesar, faceți un interval scurt și repetați-l.

Doza de Caporsen pentru o pisică este de 0,1 ml de soluție pe 1 kg de greutate. Injecția se face cu o seringă sterilă de unică folosință, în conformitate cu toate standardele de igienă și igienă.

Aceleași norme sunt relevante pentru alte animale mici: jderele, iepurii, dihorii, pitic și rasele de câini mici. Pentru animalele mari (vaci, cai), volumul medicamentului este calculat la 5 ml pe kg de greutate, iar pentru vițeii și mânjii - 2-5 ml / kg.

Dacă este dificil să faceți injecții acasă, atunci acestea pot fi înlocuite prin administrarea de pastile. În acest caz, durata cursului rămâne aceeași - până la 3 săptămâni. O doză unică de Kaforsen este de 1 comprimat pe zi. Medicamentul poate fi luat separat de hrănire sau împreună cu alimente, această comandă nu are niciun efect asupra eficacității medicamentului.

Rozătoarele au dreptul de la ¼ dintr-o tabletă (pentru hamsteri, cobai) până la un întreg (jder, chinchilla). Norma pisicii este relevantă pentru rasele de câini mici. Medii și mari primesc câte 2 și respectiv 3 comprimate.

Pentru pisici în timpul creșterii descendenților, este permisă utilizarea Kaforsen nu mai devreme de a șaptea zi după naștere..

Nu au fost identificate cazuri de supradozaj cu medicamente, dar nu trebuie depășite volumul recomandat și numărul de doze. Dacă ratați o injecție sau luați o pastilă, nu este nevoie să creșteți o singură doză.

Contraindicații

Deoarece Caporsen este un preparat absolut natural de origine homeopatică și nu conține ingrediente artificiale, nu are contraindicații și efecte secundare. Singurul obstacol în calea utilizării suplimentului poate fi intoleranța individuală a corpului animalului la una sau mai multe dintre componentele Caporsen. Nu provoacă dependență și reacții alergice, poate fi utilizat ca parte a tratamentului complex cu alte medicamente. Nu poartă o încărcătură mutagenă, aprobată pentru utilizare la pisicile însărcinate. Kaforsen a primit clasa a 4-a de siguranță conform GOST 2.1.007-76.

Precauții

Caforsen este un medicament homeopat veterinar și nu este destinat tratamentului și prevenirii bolilor umane. A se păstra într-un loc ferit de accesul animalelor și copiilor. Când lucrați cu medicamentul, trebuie să purtați mănuși pentru a evita reacțiile alergice.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Instrucțiuni pentru utilizarea medicamentului caforsen pentru pisici