Cum să antrenezi corect o pisică domestică

Cum să antrenezi corect o pisicăPentru mulți proprietari, conceptul de „pisică inteligentă și antrenată” ridică multe întrebări. În primul rând, cum să antrenezi corect o pisică? Când ar trebui să începi cursurile? Și în al doilea rând, cu ce frecvență ar trebui să treacă?

Pentru început, fiecare proprietar de pisică trebuie să știe că aceste animale îndeplinesc o mare varietate de comenzi cu mare plăcere, dar pentru aceasta este important să studiați cu atenție regulile de antrenament..

Fiecare comandă este o legare specifică a unui animal la o anumită frază, care necesită acțiune din partea acestuia. Având în vedere această definiție, orice proprietar de pisică poate deveni un adevărat antrenor și poate învăța animalul său de companie trucuri incredibile.

Vârsta optimă pentru a începe cursurile

Antrenează-ți animalul de companie preferat trebuie să înceapă de la 6-7 luni. În această perioadă are loc tranziția animalului de la „copilărie”, toate acțiunile și faptele apar în mod conștient, cerințele proprietarului pentru animalul de companie devin clare. Pentru a înțelege cum să antrenezi o pisică la această vârstă, trebuie să te familiarizezi cu atenție cu toate obiceiurile sale, să observi caracteristicile jocului, să notezi singur ce anume îi place mai mult animalului. O astfel de atenție va face relația dintre proprietar și pisoi și mai strânsă, animalul va avea încredere deplină și se va supune. Trebuie înțeles că rasa pisicilor joacă, de asemenea, un rol important în executarea comenzilor..

Cum să începi să crești un pisoi

Antrenamentul pisoiului nu ar trebui să înceapă cu implementarea anumitor comenzi, ci cu cele mai importante etape de obișnuință cu ordinea și regimul stabilit în cameră. Printre cele mai importante condiții pregătirea viitoare este următoarea:

 • Cum să începi să crești un animal de companiealegerea corectă a locației. Un pisoi nu ar trebui să doarmă nicăieri, nu ar trebui să fie în patul vreunui membru al familiei, ar trebui să aibă un loc specific;
 • jucării personale. Pisicuțele nu pot trăi fără jocuri active, așa că trebuie să le cumpărați jucării imediat, altfel vor fi lucrurile proprietarului;
 • pedeapsa pentru un pisoi este un ton sever sau o voce ridicată. Animalele recunosc bine intonația proprietarului și înțeleg imediat că acest lucru nu trebuie făcut;
 • alegând un loc de mâncare. Un pisoi din primele zile ar trebui să știe unde este bolul său. Nu puteți oferi hrană pentru animale de companie de la masă, deoarece aceasta va servi drept pretext pentru a fura mâncarea;
 • scaun permanent pentru toaletă. Pisoiul ar trebui să aibă un singur loc pentru a-și corecta nevoia. Pentru ca bebelușul să înțeleagă că acest loc este o toaletă, trebuie să fie pus acolo și să nu-l lase să plece pentru o anumită perioadă de timp;
 • comunicare și jocuri constante. Pentru antrenamentele viitoare este foarte important să te joci, să-l mângâi pe pisoi. Acest lucru face posibil să vă apropiați cât mai mult de el, să intrați într-o relație de încredere..

Învățând o pisică să stea

Cum să antrenezi un pisoi acasă? Pentru ca toate comenzile să fie executate, animalul de companie ar trebui să primească laude și recompense sub formă de delicatese. Cea mai bună opțiune este antrenamentul pe stomacul gol. Nu trebuie să executați comenzi mai mult de 5 minute, deoarece animalul de companie va obosi pur și simplu.

Pentru ca pisica să învețe să execute comanda „Sit”, trebuie să faceți următoarele:

 • este necesar să se spună porunca „Stai” tare și clar;
 • dă o bucată de delicatețe și ridică-o treptat deasupra capului tău;
 • pisica va începe treptat să-și ridice capul și, pe baza structurii anatomice a corpului, va sta pe picioarele din spate;
 • după aceea, răsfățul trebuie dat animalului de companie.

După ce un pisoi mănâncă o delicatese, trebuie să fie încurajat de afecțiune.

Învățând pisica să se întindă

Cum să-ți înveți pisica să stea și să se întindăCând pisoiul a învățat să „Stea”, poate fi învățat comanda „Culcă-te”. O astfel de echipă este foarte importantă atunci când transporti un animal, când vizitezi un medic veterinar. Instruirea se desfășoară în conformitate cu următorul plan:

 • pisicii i se dă comanda „Stai”;
 • tratamentul este coborât treptat în jos, astfel încât și capul pisicii începe să coboare;
 • după aceea, răsfățul trebuie luat încet spre lateral, astfel încât pisica să se întindă;
 • dăruiește un delicat și laudă animalul.

Dacă pisica nu se întinde complet, o poți ajuta și îndoiți ușor picioarele din față, va înțelege ce vor de la ea.

Saltul cu cerc este util și distractiv!

Cum să înveți o pisică comenzile pe care animalele le execută într-un circ? Nici aici nu este nimic dificil. Instruirea la domiciliu va consta din următorii pași:

 • pregătirea cercului. Pentru un pisoi mic, puteți lua un cerc de broderie obișnuit. Sunt ridicate deasupra podelei și animalul de companie este chemat;
 • când pisoiul se ridică, acesta este ghidat cu atenție prin cerc și i se oferă o delectare ca mulțumire;
 • asigurați-vă că spuneți „Sus” în timp ce executați comanda;
 • după aceea, trebuie să invitați pisica să o facă singură, punând un tratament în afara cercului.

Este imposibil să învățați o pisică să sară peste un inel acasă deodată, dar după o scurtă perioadă de timp animalul de companie va executa această comandă rapid și ușor.

Obișnuim animalul de companie cu comanda „Dă o labă”

Multe pisici execută comanda „Dă-ți o labă” foarte bine, în timp ce o pregătire adecvată va ajuta întotdeauna să amuze oaspeții sau copiii.

Puteți învăța o pisică să dea o labă numai după ce animalul învață să execute comanda „Sit”.

De îndată ce pisica se așează la comandă, este necesar să-i iei laba de la el și să spui o comandă vocală și să-i oferi animalului de companie o delicatese. În timpul acestui antrenament, este extrem de important să controlați intonația: ar trebui să fie calmă și strictă în același timp..

Echipa „Die” - o încărcătură de dispoziție excelentă!

Mulți proprietari își doresc ca pisica lor să urmeze comanda „Die”, deoarece ea este veselă și provoacă o mulțime de emoții pozitive oamenilor. Pentru a-l completa, aveți nevoie pune pisica pe o parte și țineți în această poziție câteva secunde. După aceea, i se dă un tratament și este lăudată. În doar câteva astfel de antrenamente, pisica însăși se va supune unei părți și va „muri” pentru a primi laude sau un tratament preferat.

Predarea pisicii la comanda „Aduceți”

Care sunt comenzile pentru pisiciUn astfel de antrenament acasă nu este disponibil pentru fiecare pisică. Este necesar să observați cu atenție animalul, dacă acesta are tendința de a transporta obiecte în dinți, atunci puteți încerca această comandă.

Mai întâi ai nevoie alege o jucărie sau un obiect, care îi place pisicii și arată clar cum să o poarte în dinți. Deoarece pisicile copiază în multe feluri comportamentul proprietarului lor, vor înțelege ce să facă și cum. Antrenamentul este un bun exemplu care oferă foarte des rezultate rapide..

Depășirea obstacolelor

Pentru acele pisici cărora le place să sară constant dintr-un loc în altul, căutați locuri mai înalte, puteți încerca complexul cu obstacole. Pentru a începe antrenamentele, puteți trece cu două scaune obișnuite. Pisica este pusă pe unul dintre scaune, iar pe cea de-a doua o așezare, ea va face singură un salt.

Pentru a obține rezultatul corect și rapid, sunt necesare scaune pentru pisici în primele etape pus la distanță minimă. Pisica trebuie să învețe că un tratament o așteaptă întotdeauna pe partea opusă. Apoi scaunele sunt mutate la o distanță mai mare. Când este maxim, puteți include un cerc în complexul de obstacole pentru pisică.

Stop! Comandă

Această comandă se execută cu mâinile. Pentru pisică, trebuie să creați aspectul unei bariere pentru acest lucru, proprietarul trebuie să îndoaie brațele în unghi drept și să blocheze calea animalului de companie. Asigurați-vă că alegeți momentul potrivit pentru această comandă: pisica trebuie să se deplaseze în direcția dvs. Dacă pisica a înțeles imediat semnificația poruncii și a urmat-o, este necesar să oferiți un tratament.

După ce ați luat o decizie cu privire la formarea pisicii sau pisicii, nu trebuie doar să vă familiarizați cu regulile de executare a comenzilor, ci și găsiți o abordare a animalului dvs. de companie. Nu poți forța pisica să facă exerciții prin forță, ceartă pisica dacă a greșit ceva. Merită să ne amintim că numai răbdarea și perseverența vor duce la rezultate, iar eforturile vor fi întruchipate în buna reproducere, ingeniozitatea extraordinară a pisicii. O astfel de pisică va deveni mândria proprietarului și un ajutor și prieten credincios..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi corect o pisică domestică