Cum să hrănești corect o pisică cu o seringă?

În caz de boală, animalele își pierd pofta de mâncare, în multe cazuri ar trebui să fie hrănite forțat. Mâncarea umedă este ideală în acest scop. Dacă pisica refuză să mănânce, atunci mâncarea lichidă poate fi turnată în gură. Pentru comoditate, ar trebui să utilizați un dispozitiv special - o seringă. Cum să hrăniți o pisică dintr-o seringă, puteți întreba medicul veterinar sau puteți folosi sfaturile de mai jos..

Cum să hrăniți corect o pisică dintr-o seringă - acest subiect merită o atenție specială.

Acest proces nu este deloc complicat..

În primul rând, seringa medicală va trebui să fie ușor modificată.:

  • tăiați duza cu foarfeca,
  • lărgiți orificiul la dimensiunea capacului de protecție al acului,
  • introduceți capacul acului în gaură și tăiați vârful acestuia.

Mai mult, tehnologia este simplă: seringa este umplută cu pate sau alimente lichide, care sunt apoi strecurate în gura pisicii. Duza alungită a seringii va ajuta la hrănirea convenabilă a animalului și, de asemenea, va proteja mâinile proprietarului de dinți și gheare ascuțite. În timp ce mănâncă, pisica apucă uneori seringa cu labele pentru a se proteja.

Dacă pisica are încredere în tine, se comportă calm, atunci îl poți pune în poală, el însuși îți va lua mâncare din mâini sau dintr-o seringă. Nu trebuie să deschidă larg gura. Va exista un spațiu destul de mic între dinți, în care trebuie să introduceți o seringă. Instrumentul trebuie ținut corect, trebuie să fie direcționat nu direct în laringe, ci de obraz. Botul pisicii poate fi ușor ridicat, dar nu aruncat prea mult înapoi.

Hrănirea pisicilor cu o seringă trebuie făcută cu calm, fără să vă grăbiți:

  1. Este mai bine să turnați mâncarea în porții mici, astfel încât pisica să aibă timp să o înghită.
  2. Trebuie avut grijă ca lichidul să nu pătrundă accidental în traheea animalului.
  3. Este recomandabil să stoarceți alimentele în momentul în care pisica expiră și când inhalați, opriți alimentarea.
  4. Dacă pisica a înghițit cu succes mâncarea și a început să tusească. Hrănirea trebuie întreruptă, animalul trebuie lăsat să se recupereze, să tusească, să se calmeze și apoi va fi posibilă continuarea procedurii.

Procesul de hrănire trebuie efectuat de mai multe ori pe zi în porții mici..

Posibile dificultăți

Multe animale de companie nu le place abuzul de sine. Pisicuța aproape că nu rezistă și va fi ușor să o faci față, dar pisicile mândre adulte sunt susceptibile să reacționeze la acțiunile proprietarului cu indignare și vor rezista activ. Trebuie să chemați pe cineva din gospodărie pentru ajutor pentru a ține pisica. Când animalele văd, în afară de stăpân, pe altcineva, se calmează puțin și miaună plângând pentru a provoca simpatie. Confruntarea cu două persoane este mult mai dificilă decât una - pisicile înțeleg acest lucru și se supun instinctiv. Deci, hrănirea unei pisici bolnave cu o seringă nu va fi dificilă..

Dacă nu erau asistenți în apropiere, atunci trebuie să luați un prosop gros sau o pătură și să înfășurați pisica strâns în ea, lăsând doar capul afară. Apoi poate fi hrănit fără piedici. Pentru a desface dinții unei pisici, trebuie să-ți pui palma pe cap și să-ți pui indexul și degetul mare în gura din spatele colților. Reflexul pisicii va funcționa, iar animalul își va deschide gura singur.

În timpul procedurii, nu este recomandabil să faceți mișcări bruște și să ridicați vocea; din surpriză și frică, o pisică bolnavă se poate sufoca. Îți iubești animalul, așa că vorbește-i cu amabilitate. Auzind un ton calm și încrezător, animalul se va calma și va înghiți mâncarea normal..

Un pisoi și o pisică adultă trebuie să mențină întotdeauna un echilibru normal al apei în corp.. Deshidratarea poate fi o mare problemă, mai ales dacă aveți o afecțiune. Dacă pisica sau pisica refuză să bea apă, adăugați ceva lichid în mâncare. Vasul trebuie să fie întotdeauna curat și apa proaspătă. Pisicile sunt creaturi curate, deci nu vor bea din vase murdare. Trebuie să schimbi apa din vas în fiecare zi..

Pentru a combate cu succes boala, animalul dvs. de companie trebuie să fie bine hrănit, apoi, după recuperare, vă va fi foarte recunoscător.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să hrănești corect o pisică cu o seringă?