Cum să livrați o picătură unei pisici acasă?

Din păcate, pisicile, la fel ca oamenii, sunt susceptibile la diferite boli. Și proprietarii lor trebuie adesea să se ocupe de faptul că animalul are nevoie de o perfuzie intravenoasă de medicamente. În acest articol, veți învăța cum să puneți un picurător pe o pisică acasă..

Tipuri de ace picurătoare și kit de sistem

Componenta principală a picurătorului este acul. Întregul sistem i se alătură. Ace pot fi împărțite în trei tipuri principale, care diferă prin aspect și funcție.:

 • Acul clasic este familiar tuturor. Acest tip de ac nu este potrivit pentru pisici deoarece este prea mare și dificil de fixat pe picior.
 • Fluturii sunt foarte asemănători cu ace clasice, dar au un diametru mai scurt și mai mic, ceea ce la rândul său este mai preferabil pentru o pisică. Există ramuri de plastic de-a lungul marginilor acului, care sunt utilizate pentru a fixa sigur acul. Se folosește dacă picuratorul trebuie să fie furnizat o singură dată.
 • Brownies sunt catetere periferice. Sunt complet fabricate din plastic și sunt extrem de minim invazive datorită faptului că cateterul poate fi în venă mult timp dacă medicamentele trebuie injectate de mai multe ori.

Sistemul constă din următoarele componente:

 • Camera de admisie. Este un fel de filtru care separă aerul de medicament. De asemenea, joacă rolul unui indicator al ratei de administrare a medicamentelor..
 • Distribuitor. Poate fi utilizat pentru a regla rata de perfuzie a medicamentului.
 • Tub transparent din cauciuc prin care curge fluidul.
 • Ac suplimentar, care trebuie introdus în sticla de medicament de lângă primul ac. Acest lucru este necesar pentru ca aerul să pătrundă în recipient și astfel să permită lichidului să curgă prin tub.

Principii de bază și recomandări

Pentru a livra corect o picurare unei pisici acasă, trebuie să respectați câteva reguli simple. Este necesar să se asigure sterilitatea acului, a mâinilor și a zonei în care se va face injecția intravenoasă.

Sistemul și sticla de droguri trebuie fixate în siguranță la o înălțime suficientă deasupra nivelului în raport cu pisica. Este recomandabil ca două persoane să facă picuratorul, deoarece este necesar să țineți și să calmați animalul. Medicamentul trebuie să fie la temperatura camerei. Evitați să păstrați sistemul nedeschis o lungă perioadă de timp pentru a-l menține steril..

Algoritm pentru setarea unui picurator

Secvența acțiunilor atunci când setați un picurator pe o pisică acasă este următoarea:

 • se întâmplă adesea ca diviziunile de mililitri să nu fie prevăzute pe flacon cu medicamentul, prin care este convenabil să navigați în dozajul medicamentului administrat animalului. Acest lucru se datorează faptului că, de regulă, sticla are secțiuni de dozare pentru o persoană, care, la rândul lor, sunt semnificativ mai mari decât cele de care are nevoie o pisică. Pentru a calcula cu exactitate cantitatea de medicament care trebuie administrată animalului, puteți utiliza rigla: măsurați distanța pe sticlă care va fi egală cu doza necesară și marcați cu un marker la locul potrivit;
 • introduceți acul de admisie în flacon odată cu preparatul, iar acul de aer suplimentar este lângă el. Așteptați până când camera de admisie și întregul sistem sunt complet umplute cu medicamentul. Aveți grijă să nu existe bule de aer în sistemul de medicamente!
 • fixați dozatorul pentru a opri complet administrarea medicamentului;
 • fixați în siguranță sticla și sistemul deasupra locului în care se va culca pisica;
 • pregătește un loc unde să-ți pui pisica. Așezați un scutec absorbant sau pregătiți o tavă, deoarece se întâmplă adesea că animalul trebuie să injecteze o cantitate mare de diverse medicamente la un moment dat, iar pisica va dori să folosească toaleta;
 • Așezați pisica confortabil. Încercați să o remediați. Cel mai bine este ca cineva care nu se teme de pisică să țină și să calmeze animalul (de exemplu, proprietarul);
 • injecția trebuie făcută pe piciorul anterior, în zona dintre articulația cotului și încheietura mâinii. Locul injectării trebuie tăiat cu grijă din blană pentru a vedea bine vena și tratat cu alcool;
 • peste locul puncției, trebuie să strângeți garoul sau să folosiți un bandaj sau o agrafă specială;
 • pentru a umple vena cu sânge, puteți îndoi și îndrepta laba pisicii de mai multe ori la cot. Acul trebuie introdus de-a lungul membrului, treptat și cu atenție. În acest moment, este important să țineți animalul de companie, deoarece atunci când pielea este perforată, pisica va încerca instinctiv să scape. Dacă injecția a avut succes, o cantitate mică de sânge va apărea în tub;
 • după aceea, trebuie să fixați acul cu un tencuială adezivă sau bandaj și să ajustați rata de perfuzie a medicamentului, după cum este necesar..

Cu siguranță pisicii nu îi va plăcea picurătorul. Aceasta este o mulțime de stres pentru animalul dvs. de companie. În timpul perfuziei medicamentului, încercați să calmați pisica în toate modurile posibile. Calcă-o, vorbește cu ea. Încearcă să o distragi de la această „execuție” neplăcută pe cât posibil. Amintiți-vă - în timpul picurării, sprijinul proprietarului este extrem de important pentru pisică.!

Trebuie avut în vedere că stabilirea unui picurator și administrarea unei injecții într-o venă a unei pisici acasă pentru o persoană care a întâmpinat acest lucru poate fi o sarcină imposibilă. Cel mai bine este să mergeți la o clinică veterinară. Specialistul va face cu siguranță totul după cum este necesar și, astfel, vă va scuti atât pe dumneavoastră, cât și pe animalul dvs. de stres inutil.

În cazul în care este nevoie de livrarea repetată a unui picurător, specialiștii pun catetere intravenoase. Acest lucru evită injecțiile suplimentare, simplifică procesul de perfuzie și vă salvează animalul de companie de stresul inutil. În plus, cu cateterul în poziție, este mult mai ușor să livrați linia IV..

Din păcate, linia IV are un dezavantaj. Se întâmplă adesea ca sângele din cateter să se usuce. În astfel de cazuri, trebuie mai întâi să încercați să curățați cateterul cu o soluție de heparină. Dacă acest lucru nu se poate face, atunci cateterul înfundat în sânge va trebui înlocuit la clinică..

Concluzie

După cum puteți vedea, setarea unui picurator pe o pisică acasă este departe de a fi o sarcină ușoară.. Cea mai bună soluție ar fi să instalați mai întâi un cateter într-o clinică veterinară și apoi să puneți IV pe pisică acasă. Aceasta va proteja animalul de rănile inutile. În plus, pisicile se simt mult mai liniștite acasă, ceea ce la rândul lor evită stresul suplimentar..

Principalul lucru atunci când puneți un picurător este să rămâneți liniștiți și să faceți totul cât mai atent și corect posibil. Pisica dvs. se poate simți rău, poate refuza mâncarea sau voma după picurarea intravenoasă. Aceste manifestări sunt normale. Cu toate acestea, în cazul în care, după picurare, animalul refuză apa, are semne de reacții alergice, febră sau bilă este prezentă în voma, trebuie să contactați imediat un specialist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să livrați o picătură unei pisici acasă?