Cum să tăiați unghiile pisicii dvs. Acasă

Cum să-ți tăi unghiile pisiciiPisicile sunt prădători. Au dinți ascuțiți și gheare la fel de periculoase. În sălbăticie, animalele nu ar fi supraviețuit fără aceste instrumente. Dar acasă nu sunt necesare gheare ascuțite. Ghearele lungi interferează cu animalul de companie și el caută să le facă mai scurte. Pisicile rezolvă problema într-un mod simplu: își ascuțesc ghearele pe orice obiecte potrivite (după pisici). Cel mai adesea acestea sunt piese de mobilier tapițat..

Dacă proprietarii nu doresc să schimbe în mod regulat mobilierul deteriorat, vor trebui să-și scurteze ghearele animalului de companie. Astăzi vă vom arăta cum să tăiați unghiile pisicii dvs. acasă.

Trebuie să tund ghearele unei pisici

Tunderea corectă a ghearelor pentru o pisicăDesigur, ghearele sunt foarte sunt importante pentru pisici. Fără ele, nu pot urca pe un copac, se pot proteja de alte animale și pot alerga eficient pe o varietate de suprafețe. Cu toate acestea, pisicile au nevoie de gheare de lungime normală. Ghearele prea lungi devin o piedică. De aceea pisicile sălbatice îi ascuțesc pe copaci.

Dar animalele de companie? Nu au deloc nevoie de gheare. Într-un apartament sau o casă privată, nu trebuie să urce în copaci. Ghearele interferează cu mersul pe laminat, scânduri din lemn, parchet sau covoare.

Tăierea ghearelor unui pisoiNu este un secret faptul că ghearele unei pisici domestice cresc mult mai repede decât rudele sale sălbatice. Aceasta înseamnă că animalul de companie își va ascuți ghearele constant. Aici nu este loc pentru mobilier. Există o singură cale de ieșire din această situație - tăierea ghearelor la timp..

Și aici se pune întrebarea în fața stăpânilor animalului: cum să tăiați ghearele unei pisici? Întrebarea nu este inactivă, deoarece majoritatea proprietarilor se tem să nu-și rănească animalul de companie cu acțiunile lor inepte. În plus, există întotdeauna consilieri care spun că ghearele pisicilor nu merită. Se presupune că este nesănătos. Să ne uităm la această problemă..

Pro și contra ale tăierii

Să începem cu argumentele din beneficiu această procedură:

 • Înainte și după tăierePisicile și pisicile nu își pot măcina ghearele în mod independent la o lungime sigură. Dacă sunt prea lungi, atunci va exista posibilitatea stratificării și creșterii lor în tampoanele labelor, ceea ce poate duce în cele din urmă la șchiopătarea animalului..
 • Tăierea ghearelor unui animal de companie salvează proprietarii de cheltuieli neprevăzute pentru înlocuirea mobilierului și tapetului din casă.
 • Dacă există copii în casă, atunci această procedură este o necesitate absolută. Ghearele pisicilor sunt ca niște brici mici. Când se joacă cu un copil, un animal de companie poate provoca accidental rănire gravă a copilului cu gheare netăiate.
 • Este imperativ să tăiați ghearele animalelor de companie dacă participă la expoziții.

Acum să dăm argumentele adversarii gheare pentru pisici:

 • Schema de tăiere a ghearelor de pisicăAceastă procedură este prea traumatică. Chiar dacă proprietarul știe să taie în mod corespunzător ghearele pisicii, el va face rău animalului de companie. Faptul este că partea keratinizată a ghearei are o lungime de doar 3 mm. După o tunsoare, se deschide accesul la structurile neceratinizate. Acesta este un portal deschis pentru infecție.
 • Decuparea ghearelor este dureroasă pentru pisică, deoarece acestea au terminații nervoase.
 • Decuparea ghearelor face pisicile mai puțin agile. Mai mult, riscul de rănire a animalelor de companie crește. De exemplu, un animal după tuns va dori să urce pe covor. Va sări, dar nu va putea prinde grămada covorului și nu va cădea.
 • Ghearele trebuie tăiate în mod regulat. Aceasta este o procedură tristă care nu merită zgârieturi minore pe mobilă..

Cât de des să tai

Pisica neagră are ghearele tăiateFrecvența acestei proceduri este strictă individual. Proprietarul animalului trebuie să afle cât de repede cresc ghearele pisicii și să întocmească un program individual pentru procedură. Unele pisici o parcurg nu mai mult de o dată pe lună, altele trebuie să treacă printr-o tunsoare 2 și, uneori, de 3 ori pe lună.

Dacă o pisică trăiește nu numai acasă, ci și merge adesea pe stradă, atunci, cel mai probabil, va trebui să-și tundă ghearele mult mai rar. Vor mori natural de la el. Dar nu atât de eficient încât să poți abandona complet tunsoarea.

Pregătirea procedurii

Tunderea ghearelorÎnainte de a începe o tunsoare, trebuie să știți totul despre structura gheare. Aceasta este principala condiție pentru finalizarea cu succes a procedurii..

Gheara are o coajă dură exterioară, sub care pulpa este ascunsă. Conține vase de sânge și terminații nervoase. Pulpa ocupă cea mai mare parte a ghearelor. Nu poate fi deteriorat. Partea keratinizată este tăiată. Are doar câțiva milimetri chiar la vârful unghiei..

Pentru a evita greșelile de care aveți nevoie preliminar ia în considerare ghearele animalului în lumină. Sunt bine translucide și datorită acestui fapt, se poate observa marginea pulpei țesutului keratinizat. De-a lungul acestei margini ar trebui tăiate ghearele.

Bineînțeles, înainte de a începe procedura, trebuie să pregătiți instrumentele adecvate..

Instrumente pentru efectuarea procedurii

Tăierea ghearelor pisiciiOricine spune ceva, începătorii cu siguranță nu ar trebui să folosească foarfece și clești din setul de manichiură pentru femei pentru această procedură. Desigur, dacă proprietarul pisicii a făcut acest lucru de câteva sute de ori, va tăia în siguranță ghearele animalului de companie cu ajutorul foarfecelor de unghii, dar pentru începători este mai bine să nu-l riscați. Proprietarii fără experiență sunt sfătuiți să folosească următoarele corpuri de iluminat:

 • Foarfece speciale numite tăietoare. Sunt fabricate din oțel inoxidabil durabil și sunt special concepute în acest scop..
 • Aparat de tuns ghilotina. Începătorii folosesc mai bine acest dispozitiv. Este foarte ușor de utilizat și complet sigur pentru animalul de companie.
 • Pila de unghii tare. Puteți folosi o pilă obișnuită din setul de manichiură.

Toate instrumentele trebuie să fie sigure dezinfecta. Nu este nevoie să fierbeți. Este suficient să tratați instrumentele cu alcool.

De asemenea, va fi util să pregătiți tampoane de bumbac, peroxid de hidrogen și un antiseptic - clorhexidină. Aceste articole vor fi utile dacă proprietarul atinge pulpa.

Cum să-ți tăi unghiile pisicii

Tunderea ghearelor unui pisoi micPrimul pas este să prinzi pisoiul și să-l ții strâns în mâini. Este recomandabil să implicați un asistent în procedură. Cu siguranță pisoiul va fi împotrivă atunci când proprietarul începe să-și taie ghearele. Animalul de companie poate începe să se elibereze. Dacă efectuați procedura singură, mâna poate tremura. Aici și nu departe de răni. Ajutorul va ține pisoiul de picioarele din spate, iar proprietarul de partea din față.

Pisica și-a eliberat gheareleDupă ce pisoiul este fix, puteți începe să tăiați ghearele. Dar preliminar trebuie să îl faci pe animalul de companie să-i elibereze. Acest lucru este ușor de făcut: trebuie doar să apăsați degetul pe tampon. Pisoiul își va elibera imediat „arma”.

Tăierea trebuie să fie la cel puțin 1 mm de partea vizibilă a pulpei. Dacă încercați să tăiați de-a lungul marginii, există șanse mari de a atinge vasele de sânge..

Trebuie instalat un aparat de tuns sau un tăietor de unghii perpendicular creasta ghearelor, determinați o distanță sigură de pulpă și tăiați partea ascuțită. După tăiere, puteți începe să rotiți gheara. Folosind un fișier, trebuie să neteziți marginile ascuțite ale tăieturii.

Sfaturi utile pentru începători

Tăierea ghearelor unui pisoi va fi și mai ușoară dacă respectați următoarele recomandări:

 • Pisicuță de ghimbirFolosiți doar un instrument ascuțit. Dacă este direct, atunci în viitor ghearele vor începe să se delamineze.
 • Piciorul animalului de companie trebuie să fie bine luminat în timpul procedurii. Deci, marginile pulpei sunt mai bine vizibile.
 • Dacă pisoiul nu permite tăierea tuturor ghearelor la un moment dat, atunci o puteți face în etape. Nu este nevoie să-ți faci din nou nervos animalul de companie..
 • Nu trebuie să tăiați și să scăldați animalul în aceeași zi.
 • Dacă pisoiul rezistă violent, atunci este mai bine să nu-l riscați. Du-l la veterinar. Procedura corectă de tunsoare în clinică este ieftină.

Concluzie

Așa că tăierea unghiilor acasă nu provoacă probleme dezirabil obișnuiește-ți animalul de companie de la o vârstă fragedă. Este mai bine să efectuați procedura folosind instrumente speciale, mai degrabă decât foarfece de unghii. Dacă proprietarul nu este sigur de abilitățile sale, atunci este mai bine să solicitați ajutor unui medic veterinar. Va face totul bine.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să tăiați unghiile pisicii dvs. Acasă