Cum să antrenezi un pisoi la un post de zgârieturi

Pisicuțel își ascute gheareleUn pisoi într-o casă nu este doar un animal jucăuș care îi place pe stăpânii săi cu comportamentul său răutăcios, ci este și o mare responsabilitate care cade pe umerii stăpânilor. Când pisica crește, începe să se vărsă, iar întreg apartamentul este acoperit cu lână, iar mobilierul suferă de labele animalului de companie. Pentru a asigura siguranța interiorului, trebuie să achiziționați un dispozitiv de ascuțit gheare.

Pisica vrea să-și ascuțească gheareleToate pisicile au o dorință naturală de a se trezi după somn, de a se întinde și de a-și scoate ghearele. Când un animal de companie își ascute ghearele, își ordonează corpul, scăpând de ghearele exfoliate sau excesiv de lungi. Dacă pisica nu are ocazia să-și ascuțească ghearele, începe să le roască, ceea ce duce la ruperea sau despicarea, precum și inflamația falangei..

În ceea ce privește instinctele feline, ascuțind ghearele el marchează teritoriul, urmele indică faptul că acest site este ocupat, iar terenul are proprietar.

Pisoi negru cu mustăți albePentru ca pisica să nu-și ascuțească ghearele pe tot ce este în casă, trebuie învățată să o facă în locul desemnat. Va dura multă rezistență și răbdare înainte ca animalul de companie să se obișnuiască cu locul desemnat pentru aceasta.. Un pisoi este mult mai ușor de dresat decât un animal de companie adult.. Pisoii sunt curioși în mod natural, învață rapid informații noi. Pisicile adulte, dimpotrivă, au propriile obiceiuri și nu au nicio dorință de a le schimba..

Tipuri de zgârieturi

În zilele noastre există o gamă largă de diferite tipuri de stâlpi de zgâriere. Puteți cumpăra gata făcute pentru casă, sunt destul de ieftine și convenabile și poate fi făcut de tine.

Postările zgârieturi sunt sub forma:

  • Varietate de stâlpi de zgârieturi pentru pisicicoloane;
  • case moi;
  • complexe de jocuri.

Și, de asemenea, acestea sunt împărțite în suspendate și orizontale.

Scratching post post photoStâlpi - cele mai comune modele. Acestea sunt prezentate sub forma unei coloane verticale de diferite diametre în lățime și înălțime. Astfel de gheare îndeplinesc mai multe funcții, care includ nu numai ghearele ascuțite, ci și încălzirea animalului de companie..

Pisicilor le place să prindă un post înalt și să se întindă, flexându-și corpul. Aceste animale de companie duc un stil de viață pasiv, își petrec cea mai mare parte a timpului adormind și au nevoie de activitate fizică. Majoritatea posturilor de zgâriere au șiruri atașate, iar pisoii petrec mult timp jucându-se cu ei, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății animalului de companie.

Casă pentru pisici cu zgârieturăÎn momentul cumpărării casa poți ucide două păsări cu o singură piatră. Animalul folosește un singur loc pentru dormit și pentru ascuțirea ghearelor. Cu toate acestea, nu toate pisicile preferă casele cumpărate. Fii pregătit pentru pisica care preferă să doarmă într-o cutie de sub o casă moale, mai degrabă decât în ​​ea.

Cea mai scumpă opțiune este complexe cumpărate. În ea, pisica își poate ascuți ghearele, se poate juca, dormi și, de asemenea, poate alerga pe scări și pasaje. Acesta este un fel de loc de joacă pentru animale. Complexul are tot ce aveți nevoie pentru o recreere activă completă și divertisment cu animale de companie. Pisicile își pot petrece tot timpul în ea, lăsând doar să mănânce și să meargă la toaletă..

Ascuțitor vertical nici un model rău. Este potrivit pentru pisicile cărora le place să-și ascuțească ghearele pe ușă. Ele vin în diferite forme - atât drepte, cât și curbate. Pisica poate sta pe ea și se poate întinde după somn..

Scratching materiale post

Cea mai accesibilă opțiune cade pe modele din carton zgârierea stâlpilor. Este minunat pentru pisoi, deoarece adulții îl vor sparge rapid.

Modele de iută mai puternice, iar pisicilor le plac mai mult decât alte opțiuni.

Iuta este un material care este extras dintr-o plantă din familia malvacee. Este ideal pentru țeserea diferitelor tipuri de produse. Pisoii se prind bine de acest material cu ghearele lor, deși este destul de durabil și nu este atât de ușor să-l rupi. O coloană de iută poate dura peste un an.

Modele sisal includ, de asemenea, materiale naturale. Ele diferă de iută în nuanțe mai deschise, iar structura lor este foarte asemănătoare cu coaja copacilor.

De lemn din lemn lustruit, precum și scânduri. Acesta este un material durabil, cu toate acestea, dacă stâlpul de zgâriere este ieftin și este făcut prost, pisoiul poate fi rănit sau poate aluneca..

Cum să antrenezi un pisoi la un post de zgârieturi

Pisoiul s-a urcat pe vârful stâlpului de zgâriereEste mult mai ușor să înveți un pisoi mic unui post de zgârieturi decât un animal de companie adult. Pisicuța nu are încă obiceiurile sale și, prin urmare, este ușor de antrenat. Pisoii își vor ascuți ghearele în orice loc convenabil, acesta poate fi mobilier, uși, tapet, precum și perdele.

Ei fac asta deloc pentru că instinctul de vânătoare se trezește la pisoi, ci pentru o igienă banală. Unii proprietari decid asupra unei operațiuni de îndepărtare a ghearelor de pe labele animalului de companie, cu toate acestea, dacă pare prea crud, puteți recurge la antrenament și obișnuit cu un post de zgâriere.

Pisica vrea să se urce pe stâlpul zgârieturilorEste recomandat să cumpărați un stâlp orizontal de iutare pentru pisoi sub formă de scândură. La o vârstă fragedă, nu este recomandat să cumpărați modele din lemn, deoarece acestea sunt prea dure pentru labele moi ale pisoiului. O opțiune bună ar fi să cumperi un model de perete al unui stâlp de zgâriere, pe măsură ce pisoiul crește, îl poți agăța puțin mai sus, va ocupa puțin spațiu, iar animalul de companie va veni întotdeauna acolo pentru a-și ascuți ghearele..

O metodă bună pentru antrenarea unui pisoi până la punctul în care ghearele sunt întoarse este recompensă de hrană. Stâlpii verticali pot fi instalați lângă locul de hrănire, apoi pisica se va obișnui cu faptul că după întoarcerea ghearelor, va fi hrănită. Nu țipa la un animal dacă zgârie mobilierul, poate face acest lucru intenționat pentru a atrage atenția..

Cum să antrenezi un pisoi la o poză de zgârieturăUn pisoi poate fi învățat să zgârie cu ajutorul mirosului de pisică al altuia. Pisicile nu tolerează mirosul altcuiva pe teritoriul lor și, prin urmare, vor încerca să marcheze un astfel de stâlp de zgâriere, zgâriindu-l cu ghearele..

Dacă pisoiul nu vrea să folosească stâlpul de zgâriere, dar s-a îndrăgostit de un alt loc, acesta poate fi acoperit cu plastic. Pisicilor nu le place polietilena, deoarece este greu să o apuci, adulții o pot străpunge, dar pisoii nu vor putea și vor abandona în curând acest loc.

Toate locurile în care pisoiul își pierde accesul trebuie înlocuite. Acesta poate fi un post de zgâriere, la care pisoiul învață prin încurajare..

Învățând o pisică adultă la un post de zgâriere

Înainte de a începe să învățați o pisică pe un post de zgârieturi, trebuie să cunoașteți câteva reguli:

  • Nu poți certa și bate pisica pentru zgârierea mobilierului. Aceste acțiuni sunt fixate în subconștient ca o modalitate de a atrage atenția. Pisica va începe să zgârie lucrurile din plictiseală, astfel încât proprietarul să poată veni.
  • Dacă luați locul pentru ascuțirea ghearelor de la animalul de companie, acesta va găsi unul similar, așa că ar trebui să acordați imediat un înlocuitor sub forma unui stâlp de zgâriere.
  • Încurajați întotdeauna pisica să înceapă să zgârie stâlpul de zgâriere..

Pisica se întinde pe stâlpul ei de zgârierePrimul pas este să vă amintiți că nu puteți bate pisica și să strigați la el dacă verifică rezistența mobilierului cu ghearele. Ar fi mai bine să-i spui strict „Nu poți!” și în același timp atrage atenția aplaudând pe podea sau în mâini.

Animalul de companie nu se va speria în același timp, dar va fi distras de la zgâriere și va fi atent la altceva. Pisicile sunt animale răzbunătoare, dacă îi scoți furia pentru zgârierea pereților sau a mobilierului, cu siguranță îl va repeta din nou când se enervează sau se plictisește.

Puteți pulveriza un pic de catnip pe stâlpul de zgâriere. Mirosul ei îi face pe pisici să se simtă mai bine și să dorească să se joace. Trebuie să-ți răsplătești animalul mai mult pentru că a făcut lucrurile corecte și nu trebuie să-l certezi dacă face ceva greșit.

Pisicilor nu le place foarte mult mirosul de lămâie, dacă îl pulverizați în mod regulat pe zonele în care pisica zgârie lucrurile, el va înceta să o facă..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un pisoi la un post de zgârieturi