Cum să antrenezi un pisoi la un post de zgârieturi: rapid și eficient

Cum să antrenezi un pisoi la un post de zgâriere? Ce trebuie făcut dacă un animal de companie își ascute ghearele pe mobilierul tapițat, covoarele, zgâria pereții, smulge tapetul, strică alte acoperiri din apartament? Astfel de întrebări sunt de interes pentru mulți crescători de animale de companie cu mustață, deoarece o bucată drăguță și pufoasă nu este întotdeauna plăcută cu un comportament și o ascultare bune.

Orice creatură vie care trăiește cu o persoană trebuie să fie împărtășită de la o vârstă fragedă cu abilitățile și comportamentul corect. În caz contrar, iubitul tău animal de companie nu numai că îți va oferi bucurie și pozitivitate, dar va provoca și multe probleme. Luați în considerare modul de a învăța rapid un pisoi să-și ascuțească ghearele ascuțite la locul potrivit. Iată câteva sfaturi simple, utile și eficiente.

De ce pisicile trebuie să-și macine ghearele

Mobila rasfatata de gheare ascutite de pisici, tapițeria zdrențuită a mobilierului tapițat, resturile de tapet atârnate de pereți, aduc disonanță designului oricărei camere. Este inacceptabil să certăm, să batem, să folosim alte metode de violență pentru a înțărca un animal din această dependență.

Pisicile sunt animale foarte capricioase, iar animalul tău de companie, dacă găzduiește resentimente, îl poate face pur și simplu pentru rău. Rețineți că unele pisici preferă să-și ascuțească ghearele pe mobilier tapițat, covoare, altele își ascuțesc ghearele folosind acoperiri mai dure. În acest caz, animalul își poate ascuți ghearele în timp ce stă culcat, într-o poziție laterală, în picioare pe picioarele din spate. Fiecare pisică are propriile sale predilecții, caracter, temperament și dispoziție.

Pentru a evita astfel de probleme, proprietarii vor trebui să rezolve două probleme, și anume, înțărcarea pisoiului pentru a-și ascuți ghearele oriunde în apartament și a-l învăța pe un post de zgâriere, făcând un astfel de dispozitiv atractiv pentru animalul de companie. Animalul ar trebui să-și macine ghearele doar într-un loc strict stabilit. Apoi, mobilierul, plinte, pereți, articole de interior, covoare și alte acoperiri vor fi sigure și sănătoase.

Sfat! Trebuie să obișnuiești un pisoi cu un post de zgârieturi imediat după sfârșitul perioadei de adaptare. Puteți insufla la pisoi comportamentul corect de îndată ce animalul de companie are 1,5 luni. La această vârstă, pisoii asimilează și percep rapid informații noi pentru ei. Un animal adult este mult mai dificil de reeducat și de înțărcat de dependențe.

Măcinarea ghearelor este o necesitate fiziologică naturală pentru reprezentanții familiei feline, care este necesară pentru reînnoirea stratului cornos al ghearelor. Ghearele la pisici cresc constant, pe tot parcursul vieții animalelor, dacă cresc la o anumită lungime, animalul va fi dificil să se miște. Se poate dezvolta șchiopătarea.

O gheară ascuțită rănește pielea, ceea ce va duce la inflamația acută a falangului și la alte consecințe grave.. În plus, prin măcinarea ghearelor pe diferite suprafețe de pe stradă sau acasă, pisicile își marchează astfel teritoriul și antrenează și capacitatea de a vâna. La urma urmei, trebuie să țineți „arma” principală în alertă.

În mediul lor natural, pisicile folosesc coaja de copac pentru manichiură. Animalele de companie mustate, cum ar fi materialele fibroase grosiere, suprafețele fleece în care vă puteți lansa ghearele pentru o procedură cosmetică. Instinctul stabilit de natură nu poate fi rupt, așa că trebuie să învățați un animal de companie cu mustață să ascuțească ghearele în locul potrivit.

Prin urmare, dacă nu doriți să faceți reparații în mod constant, cheltuiți bani pe mobilier nou, de îndată ce un pisoi apare în casa dvs., aranjați un spațiu confortabil pentru animalul dvs. de companie și asigurați-vă că achiziționați un post de zgâriere.

Învățați rapid un pisoi la un post de zgârieturi

Pentru a-i obișnui pe Scottish Fold, britanici sau reprezentanți ai altor rase, de îndată ce animalul de companie are 1,5-2 luni, dar de îndată ce bebelușul se obișnuiește cu tine și cu noul mediu. Un animal de companie mic învață rapid noi abilități. În plus, ghearele pufosului sunt subțiri și fragile, iar animalul nu poate folosi mobilier și alte suprafețe dure pentru a le măcina.

3-4 luni

Dacă ați luat un pisoi de rasă și el are 3-4 luni, crescătorii ar trebui să le insufle abilitățile potrivite. În plus, pisoii învață multe de la pisica mamă. Dar dacă ai luat un pisoi de pe stradă, dintr-un adăpost și el are aproximativ 3 luni sau mai mult, trebuie să acționezi treptat, dar persistent.

Te rog fii rabdator. Cu abordarea corectă, rezultatul va fi întotdeauna pozitiv, iar pisoiul va învăța să-și topească ghearele în locul potrivit.

Puteți învăța un pisoi la un post de zgârieturi:

  • Jocul.
  • Încurajare, delicatețe, laudă.
  • Folosind diverse mirosuri, aerosoli cu mirosuri atractive pentru pisici, momeli.
  • Făcând inaccesibile locurile pe care pisoiul le-a ales pentru punctul de gheară.

În primul rând, trebuie să vă gândiți la locul în care să puneți stâlpul de zgâriere. Urmăriți pisica, unde își ascute ghearele cel mai des. Într-o casă mare, echipați mai multe zone special destinate pentru măcinarea ghearelor.

Stâlpul de zgâriere ar trebui să fie exact în locul în care pisoiul își petrece cea mai mare parte a timpului. Fixați bine dispozitivul. Dacă pisoiul a luat obiceiul de a-și ascuți ghearele pe mobilier, colțuri, puteți atașa un accesoriu la aceste suprafețe.

Sfat! Pentru un pisoi, cel mai bine este să achiziționați un stâlp de zgâriere cu o suprafață moale. Pisicuța, săpându-și ghearele în ea, se va distra și se va obișnui rapid cu noul dispozitiv.

Introduceți pisoiul la „zgârietură” plasându-i labele pe suprafața sa. Lasă pisica să exploreze calm suprafața. De îndată ce bebelușul tău își manifestă interesul pentru zgârieturi, laudă și recompensează cu un tratament. De câteva ori pe zi adu pisoiul la „zgârieturi” și laudă întotdeauna pentru acțiunile corecte.

Jucăriile teaser agățate vor contribui la creșterea interesului pentru noul dispozitiv. Acestea sunt atașate la dispozitiv, atrăgând atenția pisoiului..

Încurajați acțiunile corecte ale animalului de companie, de îndată ce își ascuiește ghearele pe stâlpul de zgâriere, lăudați-le pe un ton afectuos, dați o delectare. Pisicile sunt animale inteligente și dacă doresc să obțină o porțiune de afecțiune sau un tratament, își vor ascuți ghearele în locul potrivit.

Folosind catnip

Dacă animalul dvs. de companie nu manifestă interes pentru postul de zgâriere și continuă să facă o manichiură, oriunde, învață-l să folosească stâlpul de zgâriere cu catnip, (catnip), valeriană. De asemenea, puteți folosi spray-uri speciale, aerosoli (Play Spray, Beaphar, Smart Spray, Himola) pentru a atrage animale.

Tratați-le la suprafața unui accesoriu neatractiv. Aceste parfumuri sunt atractive atât pentru pisici, cât și pentru pisici adulte. Observând că pisoiul începe să sfâșie tapetul, mobilierul, canapeaua, să-l transfere imediat pe stâlpul de zgâriere.

Prin joc și practică

Puteți învăța un pisoi să folosească un post de zgâriere folosind un joc sau un antrenament vizat. Luați o delicatese și o țintă (stick, terminați cu o minge). Interesează-l pe pisoi jucărie, dar țineți-l peste stâlpul de zgâriere, astfel încât animalul de companie să nu poată atinge ținta cu labele.

De îndată ce picioarele animalului sunt la suprafață și ghearele apucă stâlpul de zgâriere, laudă, dăruiește-te. Repetați acest exercițiu de mai multe ori pe zi și până când pisoiul se obișnuiește să folosească „zgârietura” așa cum se intenționează.

Tipuri de stâlpi de zgâriere: ce model să alegeți pentru un pisoi

Producătorii de produse pentru animale de companie oferă o mare varietate de modele de corpuri de iluminat, care sunt destinate măcinării ghearelor de pisică. Există opțiuni care merg în combinație cu o casă, un teren de antrenament, cu un complex de joacă dotat cu terenuri pe mai multe niveluri, rafturi, un teren de antrenament.

Zgârieturile sunt:

  • Vertical (podea, perete). Dispozitivele sunt sub formă de stâlpi cu o bază stabilă largă. Pot fi montate pe perete, pe altă suprafață verticală sau pot fi instalate pe podea.
  • Orizontală. Disponibil sub formă de role, perne de diferite forme și dimensiuni.
  • Colţ. Amplasat sau fixat în colțul camerei.
  • Complexe. Un dispozitiv multifuncțional conceput nu numai pentru măcinarea ghearelor, ci și pentru dezvoltarea mușchilor. Preferatul primește nu numai un post de zgâriere, ci și jucării, elevări, o dana. Ideal pentru animalele de companie active și pisoii curioși și energici mici.

Stâlpii de zgâriere sunt staționari - fixați cu cleme speciale cu suprafețe verticale, orizontale sau mobile. Ele pot fi luate cu dvs. într-o călătorie, o călătorie în țară sau rearanjate periodic în locurile pe care pisica le-a ales pentru punctul ghearelor sale.

Învelișurile pentru zgâriere pot fi realizate din carton, covor, pluș, sisal, iută, blană artificială, țesături rezistente, lemn. Atunci când alegeți un dispozitiv pentru vârful ghearelor pisicii, acordați atenție poziției pe care animalul dvs. de companie preferă să-i șlefuiască ghearele și ce este de preferat să folosească pentru „manichiura” sa (lemn, covoare, tapet).

Pentru un pisoi mic, cumpărați un stâlp de zgârieturi pentru creștere, ținând cont de caracteristicile rasei animalului dvs. Puteți cumpăra un model special conceput pentru pisoi mici.

Asigurați-vă că acordați atenție parametrilor de calitate ai produsului. Este la fel de important să fixați în siguranță stâlpul de zgâriere. Dispozitivul trebuie să fie cât mai stabil și sigur posibil. În caz contrar, dacă stâlpul de zgâriere cade, pisoiul poate fi rănit, foarte speriat și îi va fi teamă să se apropie de el.

Prevenirea comportamentelor și acțiunilor nedorite

Încercați să limitați toate locurile și zonele pe care pisoiul le-a îngrijit pentru șlefuirea ghearelor. Acoperiți-le cu plastic, acoperiți-le cu bandă dublă, bandă adezivă, pulverizați suprafețele cu mirosuri neplăcute pentru pisici. Pisicile nu suportă aroma de eucalipt, citrice, mirosuri înțepătoare. Puteți utiliza spray-uri cu mirosuri care resping pisicile (Stop-it Cat, Beaphar, Ecoprom).

Sfat! Pentru a proteja mobilierul de ghearele pisicii, puteți îmbrăca huse de protecție din turmă, velur, relaxare și alte țesături în care nu există împletituri de fire. Pisicilor nu le place să-și ascuțească ghearele pe țesătură elastică.

Nu lovi, nu țipa la pisoi. Copilul nu va înțelege ce vrei de la el și poate fi foarte speriat de tine.

Puteți distrage atenția unui pisoi de la acțiuni greșite folosind un pistol cu ​​apă, un pistol de pulverizare. Pisicuțele se tem și de sunetele dure. În momentul în care pisoiul își ascute ghearele într-un loc greșit, bate din palme, atârnă, pronunță numele animalului de companie pe un ton formidabil.

Dacă orice altceva eșuează și pisoiul continuă să-și ascuțească ghearele acolo unde este imposibil, în acest caz, tăierea sistematică va ajuta la rezolvarea problemei..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un pisoi la un post de zgârieturi: rapid și eficient