Anti-zgârieturi: tampoane și capace pentru gheare pentru pisici

Veterinarul american Toby Wexler a fost atât de profund impresionat de manifestarea non-umanității față de pisici, când își îndepărtează ghearele, dar, de fapt, își amputează degetele, încât s-a gândit la o soluție alternativă la această problemă.

Și acum mai bine de 15 ani a apărut invenția sa - atașamente pentru gheare. Anti-zgârieturile au devenit imediat populare în America și nu numai..

Despre soiuri și adecvarea utilizării, precum și avantajele și dezavantajele acestui know-how felin în continuare.

Pentru ce suntem noi??

Pisicile sunt prădători prin natură și trebuie să fie întotdeauna gata să vâneze. Animalele de companie, ca și rudele sălbatice, își vor ascuți întotdeauna ghearele, așa că zgârierea pentru pisicile domestice este o manifestare a instinctelor lor de pradă.

Dar când păsăricele o fac în locuri greșite, atunci acest comportament devine o problemă pentru proprietarii lor. Dacă nicio metodă de antrenare a unei pisici la un post de zgâriere nu a dus la un rezultat pozitiv, atunci ghearele vor deveni una dintre opțiunile pentru rezolvarea întrebării „gheară”.

Anti zgarieturi
Anti zgarieturi

Experții recomandă utilizarea unghiilor false în următoarele cazuri:

 • dacă animalul de companie este agresiv;
 • dacă există copii mici în casă și există posibilitatea rănirii ghearelor la copii;
 • ignorarea zgârieturilor de către animale și deteriorarea obiectelor interioare (mobilier, tapet, perdele etc.) și îmbrăcămintea proprietarilor.

O tăiere săptămânală a ghearelor va rezolva parțial problemele legate de rănirea cauzată de zgârieturi, dar această procedură nu va salva mobilierul tapițat..

Ce sunt?

Capacele cu gheare sunt disponibile în cauciuc, silicon și polipropilenă. Ele variază în mărime și culoare. Culoarea nu numai că adaugă stil capacelor, dar ajută și la detectarea ghearelor din care a căzut carcasa.

Producătorii de anti-zgârieturi au mers mai departe și produc acum nu numai huse în diferite culori (roz, violet, portocaliu și alte culori strălucitoare, negru), ci și cu cristale și luminescente.

Ghearele din silicon sunt diferențiate în funcție de dimensiunea (greutatea este luată ca bază) a animalului de companie:

 • XS - pentru pisici cu o greutate cuprinsă între 0,5-1,5 kg;
 • S - 1,5-4 kg;
 • M - 4, -6 kg;
 • L - 6-10 kg (dimensiunea este concepută și pentru câinii mici).

Kitul include 20 de capace (18 în funcție de numărul de gheare ale unei pisici plus 2 adiționale), lipici și instrucțiuni de utilizare.

Capace cu gheare
Capace cu gheare

La ce vârstă să aplici?

Ca atare, nu există restricții de vârstă pentru utilizarea ghearelor moi. Cu toate acestea, medicii veterinari nu recomandă să lipiți anti-zgârieturi pisicilor și pisicilor bătrâni cu vârsta sub șase luni..

Datorită vârstei lor, pisicile mai în vârstă se uită mai rar decât pisicile mai tinere și prezintă mult mai puțin interes pentru obiectele de interior. Prin urmare, atașamentele pe ghearele veteranilor vor fi impracticabile. Și cu atât mai mult, este imposibil să purtați anti-zgârieturi pentru pisici la animalele care suferă de boli ale sistemului musculo-scheletic, care apar adesea la pisicile mai în vârstă..

La pisoi de până la 6 luni, formațiunile de corn, adică ghearele în sine, sunt încă fragede și moi și se macină natural în timpul jocului. Învățându-l pe bebeluș să folosească un stâlp de zgâriere în viitor, vă va scuti de deteriorarea mobilierului și procedura de lipire a capacelor pe gheare.

Cum se folosește?

Procedura de lipire este descrisă în instrucțiunile pas cu pas pentru anti-zgârieturi. Cu toate acestea, sfaturi suplimentare nu vor afecta:

 1. Procedeu de lipire mai bun petrece cu un asistent.
 2. Imediat după aplicarea lipiciului și punând capacul pe gheară, anti-zgârieturi este extrem de dificil de îndepărtat. Trebuie să așteptați până când este șters în timp sau dispare de la sine. Așadar, încercați să o faceți bine prima dată..
 3. Când umpleți plasturele cu lipici, strângeți-l ușor pentru a distribui lipiciul uniform în interior.
 4. Pisica îți va ridica starea de spirit și se va simți anxios. Pentru a ameliora stresul de la pisică (și de la tine), în intervalele dintre lipirea capacului următor, calmează constant pisica vorbind cu ea cu afecțiune și mângâind burtica și gâtul. Deci îi eliberezi tensiunea.
 5. Dacă pisica se răsucește și se întoarce, înfășurați-o într-un prosop / pătură.
 6. Dacă scopul tău este să economisești mobilier, atunci probabil că trebuie doar să puneți capacele pe ghearele din față.
Capace colorate cu gheare
Capace colorate cu gheare

A intelege: animalul dvs. de companie poate dura ceva timp pentru a se adapta la purtarea anti-zgârieturi.

Pentru a evita achiziționarea de produse de calitate scăzută, cumpărați anti-zgârieturi de la producători de încredere..

Când capacele sunt puse pe ghearele pisicilor și admirați rezultatele muncii, nu uitați să țineți cont de următoarele nuanțe în viitor:

 1. Verifică-ți labele cu blană la fiecare câteva zile pentru a vă asigura că nu se desprind capacele. Dacă vreunul dintre ele lipsește, înlocuiți-l.
 2. Dacă timp de trei zile pisica mestecă în mod constant anti-zgârieturi din cauza respingerii persistente a acestui know-how pentru pisici, apoi lăsați-o în pace și nu lipiți capace noi pe gheare.
 3. Perioada de purtare a tampoanelor este patru-șase săptămâni.
 4. Nu-ți lăsa secția să iasă în aer liber dacă poartă gheare de pisică din silicon. Pe lângă faptul că se vor epuiza mai repede, pisica, în caz de pericol, nu va putea să se ridice singură sau să se cațere pe un copac, fugind de urmăritor.
 5. Dacă pisoiul va purta șepci, atunci nu este nevoie să-i tăiem ghearele.
 6. Dacă aveți mai multe pisici și între luptele se întâmplă cu ei, atunci probabil că toate animalele de companie ar trebui să poarte o „manichiură de pisică”.

Argumente pro şi contra

Anti-zgârieturi au multe avantaje, care sunt asociate nu numai cu prețul lor scăzut și cu abundența de culori din care să aleagă. Avantajele includ următoarele caracteristici:

Anti-zgârieturi albastre
Anti-zgârieturi albastre
 • sunt o alternativă amputarea falangei extreme a degetelor la îndepărtarea ghearelor;
 • nu încetini naturalul creșterea ghearelor;
 • sunt concepute pentru diverse categorii de greutate și vârstă;
 • în caz de mâncare accidentală pisică cu capac, nu îi va afecta sistemul digestiv.
 • salvați articole interior;
 • salvați pielea bebelușului de la zgarieturi;
 • protejează pielea animalului de companie, când se zgârie cu labele din spate;
 • repede și nedureros pentru un băț de pisică;
 • poate fi folosit pentru animale, luat de pe stradă;
 • ușor de purtat.

Important! O pisică agresivă sau nervoasă, cu anti-zgârieturi, nu va putea răni medicul veterinar în timpul examinării.

De asemenea, dacă în casă locuiesc doi pufoși care se ciocnesc unul cu celălalt, atunci fiecare luptător cu blană ar trebui să fie „înarmați” cu capace.

Indiferent de capacele care au avantaje, acestea au încă dezavantaje. Căptușelile complică acțiunile și reflexele pisicii. Cu ei, este greu pentru un animal să urce pe o suprafață înaltă, precum și să încetinească în timpul jocurilor. În acest sens, este posibil să cadă de la înălțime și să se rănească..

În plus, procedurile de igienă de bază pentru animalul de companie devin dificile. Tampoanele previn zgârierea, spălarea, curățarea urechilor.

Kituri anti-zgârieturi
Kituri anti-zgârieturi

Dar principalul dezavantaj este incapacitatea de a atrage ghearele în labe, motiv pentru care degetele animalului sunt întinse întotdeauna. Acest lucru provoacă disconfort și durere pentru pisică, mai ales la început..

Important! Degetele întinse schimbă mersul pisicii. Aterizarea după sărirea pe astfel de labe poate duce la degetele rupte.

Un cuvânt pentru veterinar

Potrivit medicilor veterinari, autocolantele cu gheare limitează instinctele animalului, provocând disconfort. Acțiunile elementare (sărituri, mișcare) vor fi dificile pentru pisică. Cu toate acestea, ele reprezintă o alternativă (deși nu cea mai bună) la îndepărtarea ghearelor..

Concluzie

Dacă îți iubești pisica și vrei ca ea să fie fericită, creează-i condiții cât mai naturale în apropierea celor naturale (fără tunsori fantezie, manichiură, amputări de degete). Canapele și alte mobilier nu sunt cel mai important lucru în viață.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Anti-zgârieturi: tampoane și capace pentru gheare pentru pisici