Cum și cum să hrănești un pisoi la 1,5 luni?

Destul de des, pisoii sunt înțărcați de la o pisică la vârsta de o lună și jumătate. În acest moment, bebelușii dobândesc abilitățile de consum independent de alimente. Cu toate acestea, trecerea bruscă de la laptele matern la hrana pentru pisicile adulte este plină de probleme grave de sănătate..

Cum să formați în mod competent o dietă zilnică care să contribuie la dezvoltarea armonioasă a firimiturilor? 

Reguli de bază pentru proprietar

Îngrijirea unui pisoi necesită o abordare scrupuloasă. Condiția principală este o dietă echilibrată. Sistemul digestiv al bebelușului abia începe să se formeze, astfel încât orice eroare în alimentație va afecta imediat starea corpului.

- Am mancat!..
- Am mancat!..

Medicii veterinari recomandă respectarea unui număr de orientări nutriționale de bază. Cum să hrănești un pisoi la vârsta de 1,5 luni, pentru a nu numai să nu dăuneze, ci și pentru a ajuta copilul să consolideze sistemul imunitar? Factorii cheie sunt:

 • încălzirea alimentelor la temperatura camerei;
 • hrănirea de 4-5 ori pe zi în porții mici la intervale de cel mult 3 ore;
 • produsele din carne trebuie administrate după tratamentul termic, după măcinarea lor într-o stare moale;
 • nu este permisă hrănirea pisoilor cu carne tocată crudă și carne de porc;
 • este imperativ să adăugați vitamine, care pot fi un amestec de legume piure;
 • acces gratuit la apă curată;
 • produsele noi sunt introduse treptat - unul la 1-2 zile.

Important! Este interzis să dai lapte de vacă nediluat pisoilor! Conținutul său de grăsime contribuie la încălcarea motilității intestinale.

Vasele pentru hrănirea bebelușilor trebuie să fie plate. Un pisoi la 1,5 luni tocmai a învățat să se învârtă singur și să obțină mâncare dintr-un vas adânc este destul de problematic pentru el. Utilizarea optimă a unei farfurii de ceai care nu va crea dificultăți în a mânca.

Mâncare naturală

După înțărcarea unui pisoi din sânul mamei, crește nevoia de nutrienți a corpului său. Prin urmare, atunci când vă hrăniți cu alimente naturale, este necesar să stabiliți o dietă echilibrată, care va fi un factor cheie în dezvoltarea completă a firimiturilor..

Atunci când alegeți produse, ar trebui să înțelegeți ce puteți hrăni pisoii la vârsta de 1,5 luni și ce ar trebui să evitați.

Lactat

Corpul în creștere al bebelușilor are nevoie de calciu, a cărui sursă este produsele lactate. Prin urmare, acestea trebuie să fie prezente în meniul zilnic. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că alimentarea cu lapte nu este cea mai bună opțiune..

Prezența produselor lactate este obligatorie
Prezența produselor lactate este obligatorie

Laptele integral de vacă provoacă probleme intestinale. Produsele din magazin conțin substanțe nocive pentru pisoi și proteine ​​din laptele de vacă, care pot provoca alergii.

Este permisă hrănirea cu lapte de capră. Înainte de utilizare, trebuie diluat cu puțină apă, fiert și răcit la temperatura camerei. Cea mai bună opțiune alimentară este produsele lactate fermentate cu un conținut scăzut sau mediu de grăsimi. Acestea includ:

 • chefir sau iaurt;
 • brânză de vacă;
 • smântână;
 • iaurt natural neindulcit.

Dacă brânza de vaci este uscată, atunci se amestecă cu smântână sau kefir și se frământă până se obține o consistență moale. Puteți adăuga ¼ o parte dintr-un ou fiert zdrobit, dar acest lucru trebuie făcut de cel mult 2 ori pe săptămână.

Ce altceva poți?

Un pisoi are nevoie de o dietă variată, prin urmare, pe lângă produsele lactate, dieta include alimente care sunt o sursă de energie, grăsimi animale, fibre și vitamine. Înainte de utilizare, se curăță, se fierbe fără sare și se zdrobește. Puteți hrăni un pisoi la vârsta de 1,5 luni:

 1. Carne și măruntaie. Consumul de alimente pentru copii fără sare este potrivit ca prim aliment complementar. Adăugați treptat carne de vită slabă, pui, curcan, carne de iepure în meniu. Pentru o varietate de diete, subprodusele sunt amestecate cu carne într-un raport de 1: 1.
 2. Cereale gătite sub formă de cereale. Cerealele sunt o sursă de energie pentru pisoi în perioada de creștere intensivă. Următoarele cereale sunt cele mai potrivite pentru hrănirea copiilor: hrișcă, orz perlat, mei, orez. Terciul este amestecat cu produse din carne, iar carnea ar trebui să constituie majoritatea.
 3. Planteaza mancare. Legumele sunt o parte esențială a meniului zilnic. Cele mai utile: broccoli, dovlecei, morcovi, sfeclă, ierburi. Cel mai bine este să le dați separat cu puțin ulei vegetal sau ulei de semințe de in. Dacă pisoiul refuză să mănânce astfel de alimente, atunci legumele sunt amestecate cu terci..
Prezență minimă a peștilor
Prezență minimă a peștilor

Deși pisicile adoră peștele, acest produs este mai potrivit pentru adulți. În dieta unui pisoi la vârsta de 1,5 luni, prezența acestuia trebuie redusă la minimum. O cantitate mică este suficientă o dată pe săptămână. Peștele ar trebui să fie din soiuri cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi polenul sau codul. Se fierbe fără sare și se curăță bine de oase.

Vitamine

Chiar și hrănirea corectă selectată și echilibrată cu produse naturale nu este un indicator al faptului că corpul pisoiului este complet furnizat cu nutrienții necesari. Prin urmare, este necesar să se includă suplimente minerale în dietă. Un copil în creștere are nevoie de acizi grași, taurină, vitamine din grupele A, B, C, D, E, K..

Un medic veterinar ar trebui să prescrie un complex de vitamine și minerale. Gama de suplimente este suficient de largă și fiecare organism are caracteristici individuale. Prin urmare, alegerea independentă a medicamentului poate duce la o supraabundență de nutrienți, care nu este mai puțin dăunătoare decât lipsa lor..

Hrănirea cu furaje industriale

Concentratele alimentare gata preparate au o compoziție echilibrată și o selecție largă, permițându-vă să alegeți cea mai optimă opțiune nutrițională pentru un pisoi la vârsta de 1,5 luni. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest lucru se aplică numai hranei holistice, super premium și premium.

Produsele din clasa economică nu sunt potrivite pentru hrănirea copiilor din cauza ingredientelor de calitate slabă.

Important! Când se hrănește cu furaje industriale gata preparate, nu este necesară adăugarea de suplimente de vitamine și minerale în dietă.

Dacă pisoiul înțărcat este încă destul de slab, atunci înlocuitorul laptelui ar trebui să fie primul aliment complementar. Compoziția sa este apropiată de cea a mamei, ceea ce va permite bebelușului să se îngrașe rapid și să umple deficitul de nutrienți esențiali din organism.

Dacă bebelușul este destul de capabil să se autoalimenteze, atunci poate fi hrănit atât cu concentrat uscat, cât și umed..

Mâncare uscată

Introducerea acestui produs în dietă trebuie efectuată treptat. Granulele solide sunt înmuiate în apă caldă, astfel încât să se umfle. Astfel de alimente se deteriorează rapid, așa că după hrănirea resturilor sale sunt aruncate imediat.

Asigurați-vă că oferiți pisoiului acces gratuit la un castron cu apă curată. În acest caz, trebuie să vă asigurați că știe să bea singur și o face regulat..

Părerile despre vârsta la care puteți hrăni pisoii cu alimente uscate sunt diferite. Unii proprietari aderă la punctul de vedere că acest lucru ar trebui să se facă de la 3 luni și, până în acel moment, trebuie să oferiți mâncare exclusiv naturală..

Cu toate acestea, nu uitați că experimentele alimentare consumă tulburări ale tractului digestiv. Dacă stomacul se adaptează la alimentele naturale, atunci trecerea la alimentele uscate poate provoca probleme digestive. În plus, pisoiul poate refuza o dietă neobișnuită..

Dacă se decide utilizarea concentratelor industriale, atunci alimentele complementare ar trebui începute cu acestea. Producătorii moderni oferă diverse opțiuni pentru mâncare uscată pentru pisoi de la o lună.

Mâncare uscată
Mâncare uscată

Produsele sunt produse sub formă de granule foarte mici, care conțin o cantitate mare de substanțe nutritive necesare pentru dezvoltarea completă a corpului..

Este posibil umed?

Chiar și necesar. Acest produs, spre deosebire de alimentele uscate, nu necesită înmuiere. După deschiderea ambalajului, acesta este complet gata de utilizare. Are mai multe soiuri:

 • pungi cu bucăți de carne în jeleu sau diverse sosuri;
 • pate în saci;
 • conservele de mousse.

După cum arată practica, pisoii mănâncă astfel de alimente cu plăcere. Mâncarea umedă de calitate este făcută din ingrediente naturale și nu conține conservanți. Se administrează în porții mici, transferând treptat bebelușul din laptele matern către o nutriție independentă..

Lipsa furajelor umede - cost ridicat. Cu toate acestea, un pisoi de 1,5 luni are nevoie de o cantitate mică de alimente, așa că un singur pachet va fi suficient pentru mai multe mese. Principalul lucru, după deschiderea acestuia, este de a respecta condițiile de depozitare..

Ce este de hrănit este interzis?

Există o serie de produse care sunt contraindicate pentru hrănirea unui pisoi în vârstă de o lună și jumătate. În primul rând, este mâncare dulce sau sărată, precum și mâncare cu o abundență de condimente..

Din cauza prezenței acestor ingrediente, mâncarea de pe masa unei persoane este categoric nepotrivită pentru copii. În plus, următoarele alimente sunt pe lista alimentelor interzise pentru pisoi la vârsta de 1,5 luni:

 • pește de râu - este purtător de paraziți;
 • hrană gata preparată cu gradare inadecvată;
 • ciocolata neagra;
 • fructe dulci;
 • albus de ou crud;
 • produse de patiserie.

Este strict interzis să le dai pisicilor oase de pui. Aceasta este plină de perforație intestinală. Pielea de pasăre este, de asemenea, contraindicată datorită conținutului ridicat de grăsimi.

Utilizarea produselor cu data expirată este interzisă. Sistemul digestiv al bebelușilor este foarte sensibil și un produs de calitate slabă poate provoca otrăviri severe și indigestie.

Concluzie

Îngrijirea unui pisoi necesită o abordare individuală. Principalul lucru este de a forma o rație completă de hrănire, după care va deveni posibil să se observe transformarea unei mici firimituri pufoase într-o pisică adultă și energică.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum și cum să hrănești un pisoi la 1,5 luni?