Cum să pedepsești corect o pisică - învățăm un fars pufos să disciplineze

Ne iubim pisicile foarte mult, astfel stricându-le și chiar stricându-le. Dar uneori se comportă în așa fel încât proprietarul să nu aibă de ales decât să-i smulgă părul din cap. Dar nu uitați, nu trebuie să suferiți din cauza propriului animal de companie. Practicați calm, dar strict metodele noastre despre cum să pedepsiți o pisică și explicați-vă că nu sunteți mulțumit de ea..

Ar trebui să decid să pedepsesc pisica?

Pisica este învelită în hârtie

Indiferent cât de milă ar fi pisica, stai pe pământ

Dicționarele spun că pedeapsa este impunerea retribuției, ca retribuție pentru o infracțiune, o infracțiune. Acesta este un stimulent negativ care duce la un comportament nedorit față de abuzator pentru a elimina sau reduce apariția unui astfel de comportament..

Scopul principal al pedepsei este asigurarea unui comportament adecvat. Este o formă de disciplină care poate scoate în evidență cele mai bune calități ale pisicii tale. În mod ciudat, motivația pentru a-ți pedepsi blana preferată este iubirea pentru a-i oferi o viață mai bună și mai fericită..

Când este necesar

Pisica privește de sub ușă

Înainte de a decide pedeapsa, ia în considerare dacă ești curat în fața animalului tău de companie.

Dacă sunteți încă copt pentru pedeapsă, trebuie să determinați în mod clar când va fi aplicată. Decizia depinde de circumstanțe, precum și de dacă faceți tot ce este necesar pentru animalul dvs. de companie. Este interzis să „crești” o pisică dacă nu îndeplinești suficient de bine următoarele condiții:

  • Furnizarea de alimente suficiente;
  • Oferind căldură și confort;
  • Grija pentru curățenie și sănătate, o vizită la timp la medicul veterinar;
  • Încrederea că pisica este în siguranță;
  • Arătând dragoste și oferind jucării pentru ca pisica să se joace și să-și ascuțească ghearele.

Dacă cel puțin un articol nu este complet finalizat, pisica curioasă cere ajutor. Dar dacă faci totul bine, atunci treci la alegerea așa-numitei pedepse.. În primul rând, amintiți-vă că o pisică nu este un om și are nevoie de modalități speciale pentru a demonstra că face greșeli..

Tipuri de pedepse

Pisica minciuna

Uneori, chiar și o față atât de drăguță merită pedeapsă.

Sunt clasificate ca bune, rele și dezgustătoare. Dar cel mai simplu mod de a clasifica pedepsele este „corect” și „greșit”.

Corect

Acestea sunt acțiuni care vizează obținerea unui anumit rezultat..

Sistem de recompensare

Hrănirea manuală a pisicii

Pentru multe pisici, privarea de delicatese va fi o pedeapsă suficientă.

Se poate părea că răsplata nu are nicio legătură cu pedeapsa. Dar jucăriile, gustările și expresia dragostei noastre, în general, ar trebui să semnaleze pisicii că face ceea ce trebuie..

Pe de altă parte, lipsa unei astfel de aprobări îi întristează. Prin urmare, lipsa recompenselor poate fi considerată și o pedeapsă..

Pedeapsa dialogului

În primul rând, aceasta este interacțiunea cu animalul de companie în sine. Vorbim despre pedepse moi - atingeri ușoare la nivelul capului, sunete neplăcute, palme din mâini și altele asemenea vor înțărca pisica să te muște și să te atace.

Gresit

Vă avertizăm că pentru practicarea unor astfel de metode în țările civilizate, o persoană riscă să fie pedepsită de organisme speciale pentru protecția animalelor.

Pedeapsa fizică

Pisică sub mașină

Nici măcar nu te gândești să apelezi la violența împotriva pisicii tale.

Este greșit să folosești orice fel de violență fizică împotriva unui animal de companie, chiar dacă s-a comportat prost.. Acesta este un limbaj pe care animalele nu îl vor înțelege niciodată..

Acest comportament din partea dvs. va provoca următoarele reacții la pisică:

  • Frică: Dacă o pisică vede în tine un agresor, el va începe să se plângă numai din faptul că te apropii;
  • Agresiune: Animalul va ceda instinctului său natural de a ataca infractorul. Poate bate, zgâria și mușca;
  • Evaziune: Are ceva de-a face cu frica, dar în acest caz pisica se va juca favorabil cu alte persoane, ignorându-vă complet;
  • Anxietate: El va miauna tot timpul, va merge la toaletă în toată casa și, în general, se va comporta foarte anxios;
  • Dispare: După ce a fost pedepsită incorect, pisica poate pur și simplu să decidă că este timpul să plece.

Tunderea ghearelor

Pisica stă întinsă pe canapea

Îndepărtarea ghearelor unei pisici echivalează cu amputarea unei părți a unui os.

Tăierea ghearelor astfel încât pisica să nu zgârie suprafețele din apartament este la fel ca o parte amputantă a osului. Astfel, viața de zi cu zi a unei pisici va fi semnificativ complicată..

Exterminarea ghearelor este doar un act inuman, care este chiar interzis oficial în unele țări. În plus, există alternative. Dacă aveți nevoie să vă împiedicați pisica să zgârie mobilier, luați-l la plimbare..

Sterilizare

Unii cred că acesta este un mod evident de „domesticire” a unui animal. Agresiunea nu înseamnă întotdeauna că pisica dorește să creeze o poziție dominantă. Peste tot în lume, sterilizarea nu este considerată un lucru rău, deoarece numărul animalelor fără stăpân nefericite este cu adevărat impresionant. Dar înainte de a vă decide cu privire la un astfel de pas, asigurați-vă că solicitați sfatul medicului veterinar..

Modalități corecte și eficiente

Metodele specifice sunt prezentate mai jos. Puteți folosi cele mai optime sau chiar le puteți combina.

Spune nu și stă la pământ

Pisica ridică privirea

Poți pedepsi o pisică cu intonație.

Pisicile înțeleg perfect intonația vorbirii, cu atât mai mult - dacă îi acordați severitate, faceți vocea aspră și, în general, vă arătați nemulțumirea în orice mod posibil. În acest caz, nu trebuie să țipi sau să țipi deloc - acest lucru va speria pur și simplu animalul de companie și îl va face să se răzvrătească.

De asemenea, poți lua pisica de gât. Acest lucru funcționează când ați prins animalul fierbinte. Luați-l exact în partea gâtului în care nu vă va răni și coborâți-l ușor. Când faceți acest lucru, vorbiți încet și încet..

Ignorând

Pisică așezată lângă ușă

Când planificați pedeapsa, amintiți-vă că pisicile nu pot trăi fără atenția stăpânilor lor.

Pisicile adoră atenția și, uneori, sunt răutăcioase doar pentru a o obține. Dacă nu te joci suficient cu animalul tău de companie sau nu cumperi jucării pentru el, cel puțin va primi o atenție negativă. Dacă totul este în regulă, iar pisica este încă „rebelă”, nu ceda încercărilor sale de a-ți câștiga favoarea, de atunci toate încercările de a crește pisica vor fi nereușite..

Duceți animalul în altă cameră

Pisica într-o cutie

Pisicile urăsc să fie singure, chiar și atunci când există o cutie în cameră.

La fel ca pedepsirea copiilor obraznici. Amintiți-vă că pisicilor nu le place să fie singure și, prin urmare, spațiul liber va fi o pedeapsă bună pentru ele..

Concluzia este că scoți pisica de la locul crimei, ca să spun așa..

Puneți capcane

scotch

Banda pe două fețe vă va îmblânzi bătăușul blănos

Dacă traduceți expresia „laș patetic” în engleză, veți obține „o pisică înspăimântată”. Reveniți la subiect și amintiți-vă că capcanele sigure pentru a înțărca un animal de companie să facă ceea ce nu vă place este perfect acceptabilă..

De exemplu, așezați bandă față-verso pe blaturi, folie sau sticle goale.

Folosiți dispozitive

Ce se întâmplă când pleci la serviciu și pisica rămâne singură? Deși nu puteți controla singur pisica, asistenții dvs. electronici o pot face. Un exemplu frapant sunt stropitoarele de apă din locul ales de animalul de companie în locul tăvii. De asemenea, puteți alege senzori de mișcare care vor speria pisica în caz de comportament nedorit.

Cum să faci pedeapsa cea mai eficientă

S-a dovedit că metodele de mai sus sunt sigure și eficiente. Dar pentru cele mai încăpățânate pisici, mai sunt încă câteva hacks de viață. Acestea sunt concepute pentru a face metodele noastre și mai eficiente..

Fii consistent

Pisica își ascute ghearele

Coerența este importantă în pedeapsă

Nu îl puteți ignora astăzi pentru atacuri constante și mâine amânați brusc munca educațională. Va confunda doar pisica.

În general, aceasta poate fi cea mai grea parte a întregului proces..

Disciplina la timp

Pedeapsa ar trebui să intre în vigoare imediat după faptul comportamentului inacceptabil al pisicii. Dacă aștepți 20-30 de minute sau mai mult, atunci pur și simplu vei batjocori animalul. Deci, pur și simplu nu va înțelege ce se întâmplă..

Recompensează-l pentru realizările sale

Pisica este hrănită

Dacă pisica este pe calea cea bună, nu ezitați să-l recompensați

Dacă pisica începe să înțeleagă ce vrei - de exemplu, încetează să-și mai ascuțească ghearele sau să distrugă covorul după ce a primit o mustrare specială - anunță-l că este pe drumul cel bun. Cel mai simplu lucru este să dai niște delicioase.

Dacă se poticnește din nou, respectiv, nu mai încuraja..

Iubirea dură este uneori necesară pentru ca animalul dvs. de companie să se comporte bine și să fie sănătos, dar asigurați-vă că vă îndepliniți toate obligațiile față de animalul dvs. de companie..

Dacă pisica își schimbă brusc comportamentul, nu îl ignora. Este probabil că nu se comportă urât din proprie inițiativă. Acest lucru poate fi cauzat de factori precum atingerea unei anumite vârste sau boală. Dacă aveți îndoieli cu privire la motivul exact sau la ce măsuri să luați, consultați un profesionist.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să pedepsești corect o pisică - învățăm un fars pufos să disciplineze