Cum să antrenezi un pisoi într-o cutie de gunoi într-un apartament într-o zi: metodă expresă

Vă puteți antrena pisoiul la cutia de gunoi într-o zi, dacă vă pregătiți casa pentru un nou animal de companie. Este important să aranjați în mod corespunzător obiectele personale ale animalului de companie în apartament, astfel încât acesta să poată găsi cu ușurință tava. Vârsta și sănătatea bebelușului sunt importante pentru succesul evenimentului. Să aruncăm o privire mai atentă asupra modului de a antrena un pisoi la cutia de gunoi..

Ce pregătiri trebuie făcute în apartament înainte de apariția pisoiului

Nu contează dacă locuiți într-un apartament sau într-o casă, dacă se ia decizia de a avea un pisoi - locuința trebuie pregătită și amenajată pentru nevoile unui nou membru al familiei.

Este recomandabil să faceți toate pregătirile înainte de a muta pisoiul într-o casă nouă. După cum arată practica, mulți oameni achiziționează pisici din întâmplare, ridicând un pisoi pe stradă. În acest caz, este mai bine să solicitați ajutor membrilor familiei sau cunoscuților pentru a dota condițiile cât mai repede posibil..

Pentru a pregăti un nou animal de companie la „disciplina de toaletă”, este necesar următorul set (minim):

 • Separat, stabil, voluminos boluri pentru hrană și apă.
 • Loc de dormit - la magazinul pentru animale de companie poate fi achiziționat șezlong sau faceți un adăpost pentru un animal de companie din instrumentele disponibile.
 • Zgâriere post - nu este dezastruos dacă accesoriul este achiziționat în interior
  prima săptămână a șederii pisoiului în casă. Dacă ați adoptat o pisică sau un pisoi adult de peste 4 luni, este recomandabil să cumpărați imediat un stâlp de zgâriere.
 • Confortabil spațios tavă și material de umplutură pentru el.
 • Spatulă de curățare a tăvii.
 • Scutece absorbante.
 • Spray-uri speciale pentru antrenarea gunoiului și pentru a speria o pisică dacă merge la toaletă într-un loc greșit.
 • Tratează pentru pisică.

Ultima parte a acestei liste este răbdarea și timpul liber. Mai mult, totul va depinde de preferințele individuale ale animalului de companie. Dacă pisoiul are mai mult de 1,5-2 luni, este cel mai probabil să-l antrenați la cutia de gunoi într-o zi.

Alegerea unei tăvi și a așternutului pentru un pisoi

Pentru ca pisoiul să meargă la tavă, accesoriul trebuie să îndeplinească toate cerințele. Cel mai obișnuit model al unei cutii de gunoi pentru pisici este dreptunghiular, deschis cu sau fără plasă.

Aceste modele sunt potrivite pentru pisoii de orice vârstă. Singura avertisment este înălțimea laterală. Pisicile lunare sunt incapabile fizic să urce într-o tavă cu laturile înalte. În acest caz, este mai bine să cumpărați mai întâi o tavă superficială și, pe măsură ce animalul de companie crește, înlocuiți-l cu unul adânc.

Pentru pisoii abandonați, în special cei care locuiau într-un adăpost sau pe stradă, este mai bine să achiziționați o tavă cu capac. Problema este că pisica va ignora litiera dacă nu se simte în siguranță. Husa ascunde animalul de companie de ochii curioși și îl face să se simtă mai confortabil. Dacă observați că pisica dvs. este atentă la litiera de gunoi, o puteți scoate.

Când alegeți o tavă, acordați atenție fundului acesteia. Fundul trebuie să fie puternic, nu flexibil. Când puneți tava pe podea, aceasta nu trebuie să se clatine. Unele modele au picioare din cauciuc pentru a preveni alunecarea tăvii. Dacă pisoiul intră în litiera de gunoi și simte că se clatină, cel mai probabil, îl va ignora..

Sfat: În primele etape ale antrenamentului pentru gunoi, cel mai bine este să evitați modelele cu curățare automată, amestecare automată sau stropire cu nisip.

Ca umplutură, puteți folosi nisip, rumeguș presat, silicagel și sol. Solul regulat al florilor va fi o așternut mai confortabil pentru o pisică ridicată afară..

 • După cum arată practica, pisoii care locuiau într-o casă preferă un material de umplutură sub formă de nisip - este convenabil să-l săpați.
 • Puteți trece la umplutură sub formă de rumeguș comprimat după ce se obișnuiește să meargă pe nisip sau sol.
 • Gelul de siliciu este cel mai scump, dar în același timp, cel mai convenabil material de umplutură care absoarbe mirosul și umezeala, nu se lipeste de labe și nu creează o senzație de instabilitate.

Amplasarea tăvii în apartament

Următorul pas important este amplasarea corectă a tăvii în casă.. Puteți fi sigur că pisoiul va ignora litiera dacă stă într-un loc plimbabil și neliniștit. Pentru a goli intestinele și vezica urinară, pisica face o pauză care nu este naturală pentru ea, prin urmare, se simte mai vulnerabilă..

Pentru prima dată, se recomandă să aveți câte o tavă în fiecare cameră care să fie disponibilă animalului de companie. Dacă aveți deja pisici, trebuie să cumpărați tăvi suplimentare, astfel încât animalele să nu fie nevoite să împartă teritoriul..

Instrucțiuni: cum să antrenezi un pisoi la cutia de gunoi într-o zi

Dacă sunteți gata să alocați prima zi pentru creșterea unui pisoi, cel mai probabil veți avea succes. Este important să înțelegeți că veți petrece toată această zi uitându-vă la noul dvs. animal de companie. Pentru a vă antrena în așternut într-o zi, trebuie să controlați modul în care pisicuța mănâncă, doarme, unde merge, cu ce se joacă, în timp ce intervenția în activitate este permisă numai dacă este absolut necesar..

Odată ce ți-ai adus pisoiul acasă, așează-l pe podea lângă cutia de gunoi. Cel mai probabil, el nu va acorda o atenție specială accesoriului, îl va adulmeca fluent și va începe să exploreze teritoriul.

De îndată ce bebelușul face primele cercuri în jurul casei și ajunge la bucătărie, el va cere mâncare. Nu hrăniți din timp pisoiul cu dulciuri, nu-i oferiți mâncare sau carne tocată fiartă. De îndată ce bebelușul mănâncă și bea, stai cu ochii pe el.!

În funcție de vârsta pisoiului, în 5-30 de minute, el va simți nevoia de a urina sau de a face mișcări intestinale. Puștiul se va dărui îngrijorându-se, răsucindu-se la loc și încercând să sape podeaua.

Ai observat așa ceva? Ridicați-vă animalul de companie rapid și duceți-l la cutia de gunoi. Așezați pisoiul pe așternut și așteptați. Dacă bebelușul sare din tavă, puneți-l cu răbdare la loc.

Sfat: pentru ca bebelușul să înțeleagă că umplutura poate fi săpată, luați ușor labele și deplasați-o de-a lungul nisipului.

O astfel de lecție monotonă poate dura de la 20 de minute la o oră. De îndată ce pisoiul intră în tavă, descrie o încântare de nedescris, asigurați-vă că lăudați bebelușul cu o delicatese și ridicați-l. Cu toate acestea, nu vă grăbiți să lăudați, așteptați până când pisoiul îngropă scaunul în așternut și iese independent din tavă.

Ce se întâmplă dacă nu ții evidența și pisoiul s-a dus la toaletă în locul greșit? În niciun caz nu certați animalul de companie, ascundeți toate emoțiile și așteptați ca pisoiul să se îndepărteze.

Dacă pisoiul are mișcare intestinală, îndepărtați fecalele cu hârtie igienică și ștergeți podeaua cu o bucată de scutec absorbant. Dacă bebelușul a făcut o băltoacă, trebuie acoperit cu un scutec până când toată urina este absorbită.

Un scutec murdar va deveni un punct de referință pentru animalul dvs. de companie. Tăiați o bucată din scutecul murdar și așezați-o în tavă. Urmăriți din nou animalul de companie și așteptați până începe să se agite și urmați întregul algoritm de mai sus - duceți-l la tavă, așteptați rezultatul, lăudați-l.

O alternativă la antrenamentul expres

Ce se întâmplă dacă nu ai timp să antrenezi pisoiul la litiera la timp? Obiectele tale personale vor fi deteriorate? Va fi un miros în apartament greu de îndepărtat? Poate că una dintre rudele tale este puternic împotriva noului animal de companie doar pentru că poate trece pe lângă cutia de gunoi.?

Absolut toți pisoii sunt individuali și învață la rate diferite. Dacă îi oferiți unui nou membru al familiei o zi întreagă, este foarte probabil să-și amintească că trebuie doar să mergeți la toaletă în tavă.. Cu toate acestea, pisicile cu vârsta sub 4 luni nu își pot controla dorința de a urina.. Dacă nu sunteți gata să vă asumați riscuri, merită să utilizați alternativa.

În fiecare oraș există oameni îngrijitori care ridică animale de pe stradă, le tratează și le atașează la case noi. Când apelați la voluntari care salvează animale, puteți alege un animal de companie care este deja obișnuit cu o cutie de gunoi, un post de zgâriere și un anumit tip de dietă. În plus, în locul unui pisoi, puteți lua o pisică adultă sau adultă, atunci când observați care, temperamentul viitorului animal de companie va deveni clar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un pisoi într-o cutie de gunoi într-un apartament într-o zi: metodă expresă