Cum să înțelegeți recenziile despre avantajele și dezavantajele castrării pisicilor

Recenzii privind castrarea pentru pisiciProprietari fericiți de pisici mândre și pisici afectuoase, o dimineață perfectă de martie se poate trezi din cunoștința cu o latură complet neașteptată a caracterului animalelor lor de companie. Nevoia de dragoste a reprezentanților speciilor lor poate apărea la pisici complet neașteptat pentru proprietarii lor - în orice moment al anului și, uneori, chiar și la o vârstă destul de fragedă (pisicile din aceeași așternut pot începe să prezinte activitate sexuală cu o diferență de 4-5 luni, în funcție de temperament animal specific).

Proprietarii de pisici fără experiență își iau de obicei ceva timp pentru a-și da seama că problema nu poate fi așteptată sau ignorată. Unele pisici nu se limitează la țipetele caracteristice, ci și încep marcați teritoriul, zgâriați mobilierul sau prezintă altfel un comportament atipic. Problema trebuie abordată urgent.

Modalități de a rezolva problema

Printre soluțiile posibile, îmi vin în minte cele mai frecvente soluții:

 1. contraceptive chimice;
 2. căutarea unui partener sexual pentru un animal de companie;
 3. castrare.

Din păcate, numărul tot mai mare de tablete diferite de pe piață nu înseamnă o îmbunătățire a calității producției lor. Este posibil ca un proprietar disperat să nu acorde atenție efectelor secundare grave ale administrării pastilelor, iar un program încărcat îl poate împiedica să le administreze la momentul potrivit. Utilizarea necorespunzătoare a acestor fonduri poate afecta atât efectul tabletelor, cât și sănătatea animalului de companie..

Găsirea unui partener pentru animalul dvs. de companie sunt deseori degeaba sau jenante. Va fi deosebit de dificil pentru proprietarii de pisici, deoarece rezolvarea problemei lor înseamnă apariția de pisoi pe cealaltă parte. În plus, primele două metode vă permit să uitați de problema sexuală doar pentru o vreme, în timp ce castrarea este un mod mai radical, care atrage mulți oameni decisivi..

De ce să luăm în considerare castrarea

Cu toate acestea, înainte de a decide asupra castrării, trebuie să cântăriți cu atenție toate avantajele și dezavantajele. Castrarea pisicilor și pisicilor, fără îndoială, are multe avantaje:

 1. De ce se face castrareaVă permite să evitați consecințele neplăcute ale consumului de medicamente chimice care afectează necontrolat fondul hormonal al animalului..
 2. Mersul liber pe pisică sau pisică poate fi și mai periculos. Un animal de casă castrat nu are nevoie de acces pe stradă, unde este în pericol de coliziuni cu mașini, câini, oameni neprietenoși și, în cele din urmă, boli sau un număr mare de paraziți pe care îi va aduce acasă.
 3. Chiar și în cel mai bun scenariu - împerecherea unei pisici sau a unei pisici acasă cu un animal de companie de cunoscuți sau prieteni este plină, potrivit proprietarilor, de eșec. Multe pisici domestice nu pot fermeca o pisică înspăimântată și deseori agresivă chiar și pe propriul lor teritoriu. În plus, pisoii trebuie atașați de mâini bune, iar numărul lor, din păcate, nu este nelimitat..
 4. Speranța că pisicile vor fi vândute în mod regulat nu rezistă unei coliziuni cu realitatea, iar proprietarii, care cred în bunătatea străinilor care sunt gata să atașeze animale tinere pentru o mică recompensă, preferă pur și simplu să închidă ochii la perspectiva evidentă a morții lor.

Castrare sau sterilizare?

De îndată ce proprietarul pisicii sau pisicii se gândește la operație, primul lucru pe care trebuie să îl decideți este ce operațiune preferați și care este rezultatul dorit. Mulți oameni intelege gresit diferenta între castrare și sterilizare.

 1. Castrarea este o operație de îndepărtare a testiculelor la o pisică și a uterului cu ovarele la o pisică.
 2. Sterilizare - ligarea cordonului spermatic la pisici și îndepărtarea uterului în timp ce se păstrează ovarele la pisică.

În primul caz, pisicile își pierd atât capacitatea de a concepe, cât și dorința sexuală, iar în al doilea, doar capacitatea de a se reproduce. În timpul sterilizării, pisicile și pisicile își păstrează atracția față de sexul opus. Această metodă este potrivită pentru animalele de companie care trăiesc în perechi sau proprietarii unei pisici private care nu sunt gata să aibă o descendență obișnuită. Dar el absolut nu rezolvă problemele proprietarilor unui animal de companie singuratic, care vor continua să arate dorința de a se împerechea.

Sterilizarea și castrarea sunt operațiuni diferite. Pisicile pot fi castrate sau sterilizate. Sterilizarea presupune îndepărtarea numai a ovarelor, fără îndepărtarea uterului. Uterul continuă să fie alimentat cu sânge și substanțe nutritive, dar nu are o funcție practică, în el se pot dezvolta boli.

Medic veterinar

Cum se efectuează operația de castrare?În acest din urmă caz, castrarea este mai potrivită. Este posibil ca medicii veterinari să nu aprofundeze motivele proprietarilor și să nu se concentreze asupra acestei diferențe importante, așa că acest lucru ar trebui abordat de către proprietarii de pisici..

Mărturiile proprietarilor de pisici care tocmai iau în considerare perspectiva unei operații sau care se confruntă cu consecințele acesteia la animalele de companie ale altor persoane sunt adesea colorate de un sentiment de vinovăție bazat pe lipsa de dorință de a priva animalul de o parte importantă a vieții lor și de teama de a provoca daune psihologice. Cu toate acestea, trebuie admis că pisicile sunt private de capacitatea de a gândi logic și de capacitatea de a înțelege relațiile cauză-efect, ceea ce reprezintă un plus neîndoielnic pentru proprietarii sensibili. Pisici sau pisici castrate nu va simți nicio inferioritate.

După castrarea pisicii, mirosul a dispărut, s-a oprit din scris oriunde. Dintre neajunsuri, poate doar experiențele mele.

Anastasia R.

Aspecte pozitive ale castrării

Avantajul fără îndoială al castrării este pozitiv, din punctul de vedere al proprietarilor, modificări ale caracterului pisicii. Pisicile castrate sunt mai calme și mai agreabile, gata să aloce mai mult timp membrilor gospodăriei. Viața lor este măsurată și previzibilă și, cu o îngrijire adecvată, pisicile după castrare trăiesc cu câțiva ani mai mult decât omologii lor completi fizic..

Printre avantajele care apar în recenziile proprietarilor, se numește îmbunătățirea stării hainei pisicii, care poate fi asociată cu stabilizarea fundalului hormonal al animalelor sau cu condițiile corecte de păstrare. În plus, medicii veterinari observă o scădere a riscurilor de exacerbare a bolilor legate de hormoni..

Contrar credinței populare, castrarea pisicilor și pisicilor poate fi efectuată în orice perioadă a vieții și nu chiar înainte de pubertate, deși în acest din urmă caz ​​este mai ușor tolerată de animale.

Posibile consecințe

Desigur, castrarea, ca orice operație, are dezavantajele sale. În primul rând, este necesar să înțelegem întreaga ireversibilitate a acestui pas și fii pregătit pentru acele consecințe, pe care o va presupune.

Nu trebuie să lăsați sănătatea animalului la voia întâmplării. Înainte de a fi de acord cu o operațiune, merită să vă asigurați că înțelegeți toate riscurile:

 • asigurați-vă că medicul veterinar are calificările necesare;
 • specificați ce este inclus în prețul serviciului;
 • asigurați-vă că puteți acorda atenție animalului dvs. de companie în perioada postoperatorie.

Posibile consecințe după castrareMulte recenzii negative ale proprietarilor de pisici sunt asociate tocmai cu îngrijiri medicale fără scrupule în clinicile veterinare. Costul operațiunii poate varia, de asemenea, dar nu trebuie să urmăriți prețul minim sau să ascultați feedback-ul părților interesate. Poate că economiile se vor baza pe lipsa testelor necesare pentru a caracteriza starea generală de sănătate a pisicii. Operațiune efectuate sub anestezie generală, și orice anestezie, în special de calitate insuficientă, provoacă stres corpului.

Prețurile din lista de prețuri pot diferi de cele reale. Lista de prețuri indică costul unei proceduri separate, cu excepția anesteziei, examinării preoperatorii etc..

Igor S.

Operație de sterilizare pentru pisiciUn alt punct care necesită o atenție serioasă din partea proprietarilor este perioada de reabilitare. Este deosebit de important să acordați atenție pisicilor care, pentru un anumit timp, exercițiul și săriturile trebuie evitate. Dacă în 10 zile a fost efectuată o operație abdominală (castrare la pisici), trebuie să procesați cusăturile și să nu permiteți animalului să lingă rana. O mare atenție este necesară de la proprietari pe toată perioada postoperatorie.

Există credința populară că pisicile după castrare sunt obeze. În acest caz, excesul de greutate este rezultatul supraalimentării și al modificărilor nivelurilor hormonale. Pentru a neutraliza acest dezavantaj, merită luată în considerare posibilitatea trecerii la furaje speciale pentru animale castrate, care este prezentă în linia aproape tuturor producătorilor populari de furaje. Dacă animalul de companie este obișnuit cu mâncarea de casă, ar trebui să vă adresați medicului veterinar despre dieta sa.

Potrivit proprietarilor, un alt dezavantaj al castrării este dezvoltarea urolitiazei. Este dificil să găsiți o justificare pentru această opinie în literatura de specialitate, dar în orice caz, această problemă poate fi prevenită printr-o dietă adecvată (pisica ar trebui să bea mai mult, să excludă peștele din dietă) și supravegherea regulată a medicului veterinar.

Asumarea responsabilității

În fiecare caz particular, trebuie să cântăriți cu atenție avantajele și dezavantajele și, indiferent de numărul de argumente pro și contra ale operațiunii pentru fiecare situație dată, proprietarii pisicilor trebuie să fie conștienți în mod clar că sănătatea și bunăstarea animalelor lor de companie sunt complet în mâinile lor. La urma urmei, îngrijirea se manifestă în primul rând prin atenție și îngrijire..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțelegeți recenziile despre avantajele și dezavantajele castrării pisicilor