Cum se determină rasa unei pisici?

O pisică preferată este întotdeauna frumoasă: lână sau complet goală, pătată sau într-o haină monofonică frumoasă, cu urechi, cu coadă scurtă, cu ochi mari, solide sau în miniatură. Și fericirea pe care o va aduce familiei nu depinde dacă animalul de companie este nobil cu sânge albastru sau nobil. Cu toate acestea, mulți proprietari sunt interesați de modul de determinare a rasei unui animal.?
Singura modalitate fiabilă de a recunoaște o rasă este să te uiți la genealogia ei. Numai animalele cu documente sunt considerate de rasă pură și nimic altceva. Dar există situații în care nu există documente, dar chiar vreau să înțeleg cum este rasa gâștelui. Și uneori o pisică dată sau ridicată pe stradă se dovedește cu adevărat a fi o prințesă de rasă pură.
Mai întâi trebuie să faceți câteva fotografii de înaltă calitate ale preferatului dvs. Acestea ar trebui să fie imagini de profil, culcate, așezate, portret, pe toată lungimea. Fotografiile ar trebui să fie postate pe orice forum pentru pisici sau duse la un club local pentru feline, astfel încât persoanele cu cunoștințe să poată ajuta la determinarea asemănării. Puteți compara în mod independent datele externe ale animalului dvs. de companie cu fotografii ale pisicilor de rasă, postate într-o revistă sau pe site-ul unei catare profesionale. Dacă similitudinea este evidentă și nu numai proprietarul o observă, vă puteți opri în această etapă sau puteți încerca să obțineți un certificat de conformitate.
Deci, persoanele neinteresate cred că pisica din fotografie este o imagine scuipătoare, de exemplu, o thailandeză. Acum puteți merge la un club local pentru a vă comunica dorința de a primi un certificat. Felinologul îi va spune proprietarului în detaliu cum să determine rasa și ce este necesar pentru documentație. În funcție de sistemul în care este înregistrat clubul, va trebui să vă înscrieți pentru o expoziție sau recenzie de reproducere, să obțineți două sau trei note „excelente” de la experți diferiți, cu o notă în descrierea „bun pentru reproducere”. Trebuie să te înscrii la o clasă pentru începători. Dacă expertul consideră că pisica îndeplinește standardul rasei, va fi posibil să emită așa-numitul pedigree zero. Acest document oferă dreptul de a participa la expoziții și reproducere.
Consultarea felinologilor și înregistrarea la o expoziție, precum și eliberarea unui certificat, vor necesita timp și bani și, prin urmare, nu are întotdeauna sens să mergi atât de departe. Este puțin probabil ca un animal de companie cu un pedigree zero să devină un producător valoros de reproducere și câștigător al unor expoziții majore, iar gradul de atașament al ei față de familie nu va fi în mod clar schimbat prin faptul că acum nu este doar o pisică, ci o pisică de rasă. Iubește animalele pur și simplu pentru faptul că îți oferă căldura lor, deoarece pisica nu îl întreabă pe stăpân: „Cine sunt strămoșii tăi? Regi sau fermieri colectivi? ".
Unii proprietari sunt supărați, deoarece nu este posibil să se identifice rasa în toate cazurile. Dar acest lucru nu scade meritele unui animal de companie cu sânge nobil! Pisicile care nu sunt genealogice pot participa și la expoziții. Nu li se acordă titluri, dar li se acordă titlul „Cea mai frumoasă pisică domestică a expoziției” etc., iar proprietarii sunt premiați cu cadouri memorabile și premii valoroase. Pentru ca un animal de companie să ia parte la un concurs de frumusețe, acesta trebuie să fie diferit de orice rasă existentă, adică trebuie să aibă o aromă specială. În plus, animalul trebuie sterilizat sau sterilizat..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se determină rasa unei pisici?