Cum să speli stomacul unei pisici. Indicații și procedură

Există un set standard de abilități de urgență pentru îngrijirea animalelor pe care fiecare proprietar trebuie să le stăpânească, deoarece, cel mai adesea, timpul trece cu câteva minute. Există mai multe opțiuni în care este necesar să spălați stomacul pisicii - acumularea de lână înghițită la lins sau otrăvire, dacă în primul caz aveți timp să vă gândiți, atunci în al doilea, întârzierea poate costa viața.

Indicații pentru spălarea gastrică

O pisică care nu a înghițit intenționat sau intenționat un obiect nedigerabil este expusă riscului de blocaj intestinal sau volvulus, obstrucție parțială sau completă, vărsături recurente sau intoxicație. Într-un astfel de caz, spălarea gastrică a pisicii este o măsură necesară dacă remedii mai loiale au eșuat..

Intoxicarea cu otrăvuri, indiferent dacă au fost înghițite sau au intrat în corp prin contact, provoacă o deteriorare rapidă a sistemului nervos. Ajutorul este oferit de urgență - animalul trebuie să spele stomacul, să provoace vărsături, să ofere multă băutură și să ofere asistență profesională.

Lavaj gastric pentru obstrucție intestinală

Blocările intestinale parțiale includ constipație, vărsături sau îndemnuri, pierderea poftei de mâncare și semne primare intoxicaţie. Blocarea intestinală cu părul este probabil cel mai frecvent caz pe care îl poate întâlni proprietarul unui animal de companie cu părul lung. Dacă animalul pare a fi activ din punct de vedere vizual, hrăniți-l cu o pastă de dizolvare a părului..

Într-o situație avansată, va trebui să curățați stomacul pisicii de păr cu ajutorul spălării. Pentru a efectua procedura acasă, veți avea nevoie de:

 • O seringă, o seringă fără ac sau tub, o parte a sistemului dintr-un picurător va funcționa. După tăierea tubului, refluați-l pentru a evita rănirea..
 • Apă pură în care se poate dizolva o pastă absorbantă sau specială.
 • Taieturi de tifon.
 • Prosop mare.

Înainte de a începe procedura, trebuie să vă protejați și să imobilizați pisica:

 • Purtați mâneci lungi.
 • Legați labele animalului și înfășurați-l bine cu un prosop.
 • Puneți tubul sub limbă și începeți să turnați lichid.
 • Cantitatea maximă admisibilă de lichid pentru o pisică adultă, nu mai mult de 500 ml.
 • Se toarnă jumătate din lichid și încearcă să inducă pisica la vărsături. Dacă nu există nicio dorință, repetați procedura.
 • Asigurați-vă că atunci când vomați, toate masele ies liber. După ce blana a ieșit din stomac, dezlegați ușor pisica și lăsați-o în pace..
 • La 20-40 de minute după procedură, animalul de companie trebuie să bea un agent de acoperire, lapte sau albuș de ou.

Important! Dacă observați semne de intoxicație severă sau vărsături de fecale, duceți imediat animalul la medicul veterinar. Simptomele indică volvulus, care este fatal dacă este întârziat.

Spălare gastrică în caz de otrăvire

Trebuie să înțelegeți că otrăvirea cu alimente vechi și otrăvuri sunt situații complet diferite, care necesită asistență adecvată. Când otrăvirea alimentară are loc la o pisică:

 • Slăbiciune.
 • Vărsături și diaree.
 • O ușoară scădere a temperaturii corpului.
 • Kosha refuză să mănânce, dar să nu bea.

În caz de otrăvire severă, simptomele de mai sus sunt mai active, membranele mucoase ale animalului devin palide, saliva curge puternic și poate apărea pierderea cunoștinței. Dacă animalul este conștient, este necesară spălarea gastrică cu permanganat de potasiu.

Ai grija! Soluția de permanganat de potasiu trebuie să fie abia roz. După prepararea lichidului de spălare, scurgeți-l parțial într-un recipient curat. Este important să evitați introducerea cristalelor de mangan în stomac.

Soluția pentru spălare este preparată dintr-un absorbant (4 tablete de cărbune), sare de masă (1/2 linguriță) și sodă (2-3 g), dizolvați pulberea rezultată cu 500 ml de apă caldă. Spălarea se efectuează de 3-4 ori. După ce voma a devenit limpede, pregătiți o grămadă groasă din cărbune activ zdrobit sau din orice absorbant care este la îndemână. Bea remediul pentru pisica ta și lasă medicamentul să funcționeze. Monitorizează-ți temperatura corpului îndeaproape și, dacă scade, apelează medicul veterinar.

Dacă animalul care este acasă își pierde cunoștința, șansele de îngrijire de calitate sunt reduse la zero. Pur și simplu vei îneca animalul turnând soluția pe gât. Dacă aveți o mână stabilă, puteți încerca să introduceți un tub în stomacul pisicii. Măsura este relevantă numai pentru introducerea absorbanților cu acțiune rapidă.

 • Așezați animalul pe o parte și fixați-l.
 • Înarmează-te cu o lanternă, acoperă marginea tubului cu vaselină și începe să introduci „sonda” în esofag.
 • Luați-vă timp și începeți din nou dacă tubul lovește ceva.
 • Asigurați-vă că verificați unde a căzut tubul suflând în el. Dacă „sonda” se află în stomac, abdomenul se va umfla.
 • Când tubul este în stomac, injectați absorbanți. Acest lucru vă va oferi o mică marjă de timp și veți avea timp să duceți animalul la medic.

Important! Umplerea excesivă a stomacului cu lichid poate determina deschiderea valvei pilorice, după care substanțele toxice intră în intestine.

Cum să ajutați o pisică cu otrăvire dacă spălarea gastrică este contraindicată

Dacă sunt înghițite produse petroliere, alcaline sau acide, inducerea forțată a vărsăturilor sau spălarea gastrică este contraindicată pentru animal. Pentru a elimina intoxicația primară, animalul are nevoie de:

 • Se bea soluție de peroxid de hidrogen 3%. Pentru a pregăti soluția, utilizați peroxid de hidrogen diluat cu soluție salină sau apă curată. Substanța rezultată se bea de trei ori pentru pisică într-o cantitate de 5-15 ml, cu o pauză de 10-15 minute.
 • În caz de intoxicație acută, se bea sirop emetic, la o doză de 1 ml la 1 kilogram. Ca o complicație, rădăcina emetică are un efect toxic asupra mușchiului inimii, astfel încât măsura este riscantă..
 • O soluție de peroxid de hidrogen provoacă vărsături și distruge o substanță toxică care trebuie îndepărtată din organism cu ajutorul sorbanților - cărbune activ, Atoxil, Enterosgel.
 • Absorbantul se bea de două ori cu o pauză de 20-30 de minute, după care se spală stomacul.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să speli stomacul unei pisici. Indicații și procedură