Cum funcționează castrarea endoscopică a pisicilor?

Mulți oameni cunosc o astfel de operație ca castrarea cavității unei pisici. Sterilizarea prin cavitate este un tip clasic de chirurgie. Cu toate acestea, medicina nu stă pe loc și clinicile veterinare sunt gata să ofere o metodă mai umană de sterilizare. Acest subiect va prezenta una dintre metodele precum sterilizarea endoscopică a pisicilor sau laparoscopia.

Sterilizarea endoscopică a unei pisici este o operație în care nu se fac incizii la scară largă, dar se fac doar două puncții cu o lățime de cel mult 5 milimetri.

Astfel, îndepărtarea endoscopică a organelor de reproducere are loc folosind o cameră (care este introdusă în puncție). Astfel de echipamente asigură un contact minim cu organele cavității peritoneale. Și, de asemenea, exclude complet contactul mâinilor chirurgului, mediul extern cu organele interne ale pisicii.

În consecință, castrarea endoscopică a unei pisici este unul dintre cele mai sigure tipuri de intervenții chirurgicale..

Pro și beneficii ale castrării endoscopice a pisicilor

Pe baza informațiilor de mai sus, se poate înțelege că aspectele pozitive ale sterilizării endoscopice, desigur, prevalează asupra celor negative..

Avantajele sterilizării endoscopice:

  • Pisica nu mai vrea pisica. Adică, fundalul hormonal al pisicii se schimbă după sterilizarea endoscopică..
  • Cu sterilizarea laparoscopică, este imposibil să se introducă bacterii și infecții în timpul operației, deoarece nici medicul veterinar în sine, nici mediul nu intră în contact cu organele interne.
  • Reabilitarea este mai ușoară decât după sterilizarea clasică a cavității. Nu este nevoie să stați lângă pisică zile întregi. Este suficient să ai grijă de starea ei în primele 2-3 zile după sterilizare.
  • Nu există proceduri complicate și obositoare pentru procesarea cusăturilor, purtarea unui pom-pom și alte îngrijiri. Singurul lucru pe care medicul veterinar îl poate insista este să folosească un șorț sau să sigileze punctele de puncție cu un tencuială..
  • După sterilizare, nu rămân cicatrici uriașe, cusăturile sunt cusute cu grijă și tratate cu un adeziv special. Acest lucru asigură fiabilitate și durabilitate.
  • După sterilizare, pisica nu simte durere sau disconfort.
  • Iei o pisică deja „trezită”, nu una delirantă. Descărcarea de la anestezie este mult mai scurtă.
  • Pisicile sterilizate trăiesc mult mai mult.
  • Riscurile dezvoltării oncologiei în viitor sunt extrem de mici.

Contra endoscopiei

Nu există multe contra, sunt doar două dintre ele. Una dintre ele este costul operațiunii..

Da, costul endoscopiei este mai mare decât cel al omologilor săi, dar calitatea rezultatului merită. Aproximativ (mediu) costul sterilizării endoscopice este de 2,5-3 mii de ruble. Desigur, costul depinde de statutul clinicii și de locația sa teritorială.

În rolul celui de-al doilea minus, anestezia poate acționa. Da, retragerea din acesta în cazul castrării endoscopice este mai ușoară. Cu toate acestea, medicamentul poate provoca în continuare complicații sau reacții alergice..

Vârsta pentru operație

Pentru laparoscopie, vârsta animalului trebuie să fie aceeași ca pentru orice altă operație similară. Practic, castrarea se efectuează la 6-10 luni.

Dacă animalul a început deja estrusul, atunci este necesar să așteptați până când se termină. În caz contrar, există riscul pierderii severe de sânge..

La o vârstă mai matură, este posibilă și sterilizarea endoscopică. Mai mult, după 5-7 ani de viață, medicii veterinari recomandă insistent să o facă..

După această perioadă a vieții, cel mai adesea încep să se dezvolte bolile oncologice. Mai mult, dacă în cazul unui animal de companie tânăr, acest lucru se datorează cel mai adesea scurgerilor „goale”, atunci la vârsta de 5 ani nu este asociat cu prezența sau absența împerecherii.

Pregătirea pentru operație

Organizarea regimului foamei este partea cea mai de bază a pregătirii..

Alimentele trebuie excluse cu 12 ore înainte de operație. Dacă aveți mai mult de un animal de companie, atunci alte animale ar trebui hrănite separat, iar persoana care se pregătește pentru operație ar trebui izolată temporar. Nu dați apă cu 3-5 ore înainte de operație. Aceasta încheie procedurile pregătitoare..

Îngrijire după operația endoscopică

Acest tip de intervenție chirurgicală nu necesită nicio îngrijire specială după. Cu toate acestea, este mai bine să monitorizați starea animalului de companie în primele două zile..

Animalul trebuie să se comporte în același mod ca înainte de operație. Dacă animalul de companie nu mănâncă bine, bea sau comportamentul său este apatic, atunci este mai bine să-l arate medicului veterinar.

Plecarea poate include, de asemenea, o schimbare a nutriției. Dieta după operație trebuie schimbată cu hrană specială pentru pisici castrate. Dacă animalul dvs. mănâncă alimente naturale, cel mai bine este să consultați un medic veterinar.

Sperăm că articolul nostru a fost de ajutor.!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum funcționează castrarea endoscopică a pisicilor?