Cum să recunoaștem sexul unui pisoi?

Cum să recunoaștem sexul unui pisoiPentru cei care au grijă de pisoii lor pisici sau alege un animal de companie în magazin, desigur, este interesant cum să determinați sexul unui pisoi. Cel mai simplu este să vă vedeți medicul veterinar..

Dar această opțiune nu este întotdeauna disponibilă și convenabilă, iar în acest articol vă vom spune cum să distingeți un pisoi „băiat” de o „fată” fără a apela la ajutorul nimănui.

Cea mai bună poziție pentru determinarea sexului

Este mai bine să determinați dacă o pisică sau o pisică se află în fața dvs. cât mai curând posibil după nașterea lor. Acest lucru vă va facilita modul de determinare a sexului unui pisoi când acesta împlinește 1 lună.

Acest lucru se datorează faptului că haina bebelușului nu este încă suficient de groasă pentru a acoperi organele genitale. Este deosebit de dificil în ultimele rânduri să se determine sexul speciilor de animale de companie cu blană..

Știați? Pisicile petrec în medie 2/3 zile dormind. Adică, o pisică de nouă ani pe parcursul vieții sale se află într-o stare activă doar 3 ani.

Cum să ridici corect un pisoi

Înainte de a stabili dacă o pisică sau o pisică este în fața ta, trebuie să te speli bine pe mâini. Săpunul nu trebuie să fie parfumat.Cum să recunoaștem sexul unui pisoiTrebuie să fiți atenți la forma organelor genitale ale animalului și la distanța dintre acestea și anus.

  1. Mai întâi trebuie să îi oferi pisicii-mamei un fel de răsfăț sau să o calmezi cu afecțiune. La urma urmei, s-ar putea să fie împotriva cuiva care își atinge urmașii..
  2. Un animal mic trebuie manipulat cât mai atent posibil. Păstrați-vă mâinile uscate și calde. Ar trebui să puneți copilul pe un film încălzit sau pe palmă cu stomacul în jos.
  3. Acum puteți ridica ușor coada și examina organele genitale și anusul.
Veți fi, de asemenea, interesat să știți cum să tunde ghearele unei pisici.

Restricții la examinare

La examinare, în niciun caz nu trebuie:

  1. Păstrați animalul neglijent.
  2. Ridicați copilul sus de coadă.
  3. Ține-l în mâini mult timp. Dacă pisoiul are până la 3 luni, există riscul ca, dacă bebelușul miroase a străin, pisica-mamă să-l refuze.
  4. Separarea unui animal de companie mic de hrănire.
  5. Încercarea de a pune presiune asupra uretrei.
Știați? În Egiptul antic, contrabanda cu pisici în alte țări era pedepsită cu moartea.

Pisică sau pisică?

După ce ați învățat cum să luați în mod corespunzător un mic animal de companie în mâini, vă puteți da seama cum să distingeți o pisică de o pisică.Cum să recunoaștem sexul unui pisoi

Distanța dintre anus și organele genitale

Când examinați organele genitale ale unui animal de companie, acordați atenție distanței dintre uretra și anus. La „fete” este practic absent, dar la „băieți” există câțiva milimetri în care vor fi localizați testiculele.

Aspectul și forma organelor genitale

Cel mai sigur mod de a afla sexul unui pisoi este de a examina forma organelor genitale. La pisicile mici, uretra este complet rotundă, în timp ce la pisici penisul este vertical. Dacă desfășurăm asociații, organele genitale ale „fetelor” arată ca o literă inversată „i”, iar „băieții” au forma unui colon.

Aflați cum să vindecați la pisici lichen și scapă de acarienii urechii.

Simțind „podeaua”

Determinarea sexului descendenților felini se poate face și prin palpare. În acest caz, trebuie să fii cât mai atent și corect posibil pentru a nu dăuna pisoilor..Pisoiul trebuie luat în brațe și simțit cu degetele locul care se află între uretra și anus. Pisicile vor avea o mică umflare - testiculele vor apărea acolo cu 2 luni. Pisicile vor avea un scaun complet neted.

Important! Această metodă nu oferă o garanție de 100%, deoarece testiculele pot fi localizate în cavitatea abdominală și nu pot fi resimțite într-un stadiu incipient, în timp ce pisicile mici, dimpotrivă, pot prezenta o ușoară umflare datorită particularităților structurii corpului.

Este posibil să se determine podeaua după culoare?

De asemenea, puteți determina sexul animalelor de companie mici după culoarea hainei. Dar este demn de remarcat faptul că această metodă este destul de dubioasă și nu va fi posibil să se obțină informații exacte..

Conform observațiilor, dacă un pisoi în culoarea hainei are un amestec de 3 culori, atunci cel mai probabil este o „fată”. „Băieții” de obicei nu au un astfel de număr de nuanțe. De asemenea, se crede că există mult mai multe pisici ghimbir decât pisici..Cum să recunoaștem sexul unui pisoiDeterminarea sexului unui pisoi este destul de simplă; nu necesită cunoștințe specializate. În orice caz, ar trebui să-ți iubești animalele de companie, indiferent de sex..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să recunoaștem sexul unui pisoi?