Cum să antrenezi o pisică sau o pisică pentru a merge la toaletă pe stradă: rapid și ușor

Crescătorii de pisici, atunci când dau sau vând pisoi, se asigură că pisoii au fost în cunoștință de cauză obișnuit cu tava

. Dorința de a pregăti o pisică pentru a merge la toaletă pe stradă apare printre proprietarii care locuiesc în afara orașului sau în sectorul privat. În acest caz, timpul pentru îngrijirea animalului este redus, deoarece nu este nevoie să păstrați tava curată și să cumpărați în mod constant așternuturi. În plus, toate pisicile de pe stradă merg pe stradă, iar acest lucru nu le dă prea mult disconfort..

Ar trebui să mă obișnuiesc?

Înainte de a vă antrena pisica sau pisica să meargă la baie pe stradă, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra. Un animal nesupravegheat este în mare pericol. Statisticile arată că 85% dintre pisicile care merg nesupravegheate trebuie să moară.

Această statistică este confirmată de zeci de argumente. Deci, un animal care merge singur poate muri ca urmare:

  • oameni neprietenoși;
  • când este atacat de câini;
  • ca urmare a otrăvirii;
  • la căderea de pe dealuri.

Antrenamentul pisoiului

Se știe că un pisoi își amintește toate inovațiile mult mai ușor decât animalele deja adulte. Este mult mai ușor să obișnuiești un pisoi cu strada, nu au complexe dobândite și amintiri negative. În plus, bebelușul consideră că proprietarul este autoritatea sa, având încredere în el în toate. Puteți antrena un pisoi pentru a merge la toaletă pe stradă, începând cu plimbări.

Notă! Îți poți păstra animalul în siguranță mergând și ținând copilul în brațe. După ce te-ai obișnuit, se recomandă antrenarea pisoiului la ham.

Nu vă grăbiți și nu forțați pisoiul. Toate noile abilități necesită timp pentru a te obișnui. Dacă bebelușul a apărut în casă în ajunul iernii, atunci este recomandat să începeți să vă obișnuiți cu strada odată cu sosirea primăverii. Primele ieșiri pe stradă nu ar trebui să fie lungi. Este recomandabil să purtați pisoiul în brațe nu mai mult de 10 minute. Este important să vă liniștiți și să vă mângâiați în permanență animalul de companie..

După primele etape de adaptare, când bebelușul treptat obișnuit cu hamul, puteți verifica dacă animalul se simte inconfortabil. De îndată ce bebelușul începe să meargă încrezător pe stradă, este necesar, într-un loc convenabil proprietarului, să așeze o tavă cu așternut pentru pisici. Tava trebuie umplută cu așternut proaspăt, lăsând o mică porțiune din cea veche. Acest lucru va lăsa parfumul ca punct de referință pentru pisoi. Treptat trebuie să înlocuiți umplutura cu sol.

După ce pisoiul începe să intre cu încredere în tava de pe stradă și să grebleze pământul înainte de a merge la toaletă, este imperativ să lăudăm animalul de companie. Pe măsură ce animalul de companie crește, medicii veterinari recomandă pisica de castrare. Bărbații în timpul pubertății luptă constant, apărându-și teritoriul. Femelele aduc în mod constant descendenți. Animalele sterilizate stau mai aproape de casă și nu sunt nedumerite de problemele teritoriale și sexuale.

Antrenament pentru pisici adulte în aer liber

Animalele adulte care trăiesc în sectorul privat trec mai ușor prin perioada de adaptare și încep să meargă fără probleme la toaleta de pe stradă. Pot apărea dificultăți dacă animalul de companie se teme catastrofal de stradă. De asemenea, este necesar să instruiți o pisică adultă treptat și cu răbdare, ca un pisoi. În acest caz, timpul de obișnuință va crește semnificativ..

Modul de a antrena un animal de companie adult pentru a face față nevoilor nu necesită scoaterea tăvii în stradă sau aruncarea ei în pământ. Va fi suficient să stropiți locul din grădina din față cu o parte din umplutura din tavă. Este recomandabil să alegeți un loc deliberat retras în grădină, care să fie convenabil atât pentru proprietar, cât și pentru animalul de companie (astfel încât nimeni să nu interfereze cu pisica în momentul cel mai crucial).

Puteți pulveriza zona selectată pentru a vă antrena rapid animalul de companie în tavă.

Reguli pentru recalificarea unei pisici după o cutie de gunoi și iarna

După cutia de gunoi, o pisică sau o pisică vor ieși afară la toaletă numai dacă nu se tem să iasă și să meargă singuri. Un animal obișnuit cu tava este destul de dificil să se mute într-un loc nou. Este posibil ca proprietarul să nu observe când animalul de companie s-a dus la toaletă, deoarece pisicile sunt destul de secrete din fire.

Nu trebuie să vă așteptați ca animalul să meargă la toaletă în timp ce este în lesă. În plus, pisicile nu acceptă schimbarea și, dacă simt pericol pe stradă, nu vor ieși acolo..

Un aspect important este sezonul de afară. Pisicile nu vor săpa în pământ umed și în frig, astfel încât pot apărea unele dificultăți. Unele, chiar pisicile de stradă, preferă să sape o gaură nu în solul umed, ci în nisip. Problema este destul de rezolvabilă - puteți echipa o cutie specială pe stradă, în care trebuie să turnați nisip.

Este important să rețineți că, atunci când locuiți într-un sector privat sau într-o casă la țară, nu ar trebui să scoateți tava pentru gunoi în timpul iernii. Când este frig afară, animalele nu vor să iasă afară, răcind prea repede.

Notă! Dacă temperatura din exterior este sub -15 grade, este interzis să lăsați animalul să iasă în stradă. Acest lucru este valabil mai ales pentru proprietarii de rase de pisici cu părul scurt..

Nu vă faceți griji că pisica nu va mai ieși afară la toaletă odată cu apariția căldurii. Obiceiul va rămâne, iar animalul de companie va continua să plece pentru a ușura nevoile. Dar merită să ne gândim la sănătatea animalului de companie, deoarece hipotermia poate provoca boli grave și periculoase cu complicațiile care urmează.

Învățându-i animalul să părăsească singur apartamentul

Este posibil să învățați o pisică care locuiește într-un apartament să iasă singură, dar nu este întotdeauna recomandată. Acest lucru este valabil mai ales atunci când câinii vagabonzi pot merge în curte. Pisicile nu pot părăsi apartamentul în mai multe cazuri:

  • frică puternică (pericole care așteaptă pe stradă);
  • teama de a nu veni acasă.

După ce ați decis să învățați pisica să meargă pe stradă părăsind independent apartamentul, trebuie să aveți răbdare și să acționați treptat. Pentru început, pisica trebuie ridicată și scoasă pentru o perioadă de cel mult 5-10 minute. Apoi timpul crește și, atunci când pisica se obișnuiește cu ea, puteți începe să învățați cum să mergeți pe lesă. Un ham special trebuie ridicat la un magazin pentru animale de companie, iar primele plimbări trebuie făcute într-un apartament. Medicii veterinari nu recomandă să vă lăsați animalul de companie nesupravegheat mult timp și, de asemenea, să nu mergeți fără ham. Pe stradă, o pisică sau pisică poate fi speriată de un câine (în cel mai bun caz) sau de un sunet dur.

Învățând o pisică de companie să meargă afară fără o cutie de gunoi

Pentru a îndeplini această sarcină, proprietarul trebuie să aibă multă răbdare. Este necesar să fii în permanență lângă animal, observând comportamentul animalului de companie până când acesta se obișnuiește să meargă la toaletă pe stradă. Observând că pisica sau pisica începe să se ghemuiască caracteristic în tavă, trebuie să o scoți afară. Trebuie să scoateți animalul până când se obișnuiește cu faptul că nu există tavă în casă, dar trebuie să mergeți la toaletă pe stradă.

O altă modalitate de a vă antrena pisica pentru a merge afară fără o cutie de gunoi este să vă scoateți în permanență animalul de companie afară după ce mâncați. După ce ai mâncat, trebuie să ieși cu pisica afară, mergând în aer curat. Mai devreme sau mai târziu, pisica va găsi un loc potrivit pentru nevoile sale și, după 4-6 zile, animalul de companie va dezvolta un reflex specific pentru a ieși afară după ce a mâncat.

În această perioadă, puteți încerca să lăsați pisica să iasă în stradă imediat ce proprietarul s-a trezit. Primele 14 zile de la începutul antrenamentului, trebuie să respectați cu strictețe regula pentru a dezvolta un reflex. Într-o casă privată, acest lucru este mult mai ușor de făcut decât pentru cei care locuiesc într-o clădire de apartamente. Un aspect important este absența pedepsei. Chiar dacă animalul a făcut totul greșit, nu este recomandat să-l certăm pe animalul de companie. Trebuie să aveți răbdare și la sfârșitul antrenamentului, pisica va înțelege ce i se cere.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi o pisică sau o pisică pentru a merge la toaletă pe stradă: rapid și ușor