Cum să scoateți o pisică dintr-un copac?

În căutarea unei păsări, fugind de un câine și nu știi niciodată din orice alt motiv, un fidget cu mustață urcă pe un copac înalt, se așează confortabil acolo și se uită cu mândrie la trecători. Dar odată cu coborârea, apar adesea probleme: săriturile sunt prea mari, urcarea cu botul înainte nu este un dihor pentru tine, dar mersul înapoi este înfricoșător. Proprietarul va trebui să rezolve o sarcină dificilă: cum să scoată o pisică dintr-un copac fără să-și facă rău animalul de companie și pe sine?

Este vreo problemă?

- Kys-kys-kys! Murka, vino la mine!
- ....
- Pleacă, ți-am adus cârnați.
- ....
- Bietul lucru, cum te pot ajuta?! Haide jos, lașule.
Și pisica se uită în jos și se gândește: „Ce este? Soare, vânt, nu sunt la îndemână. Atat de bun! Îmi doresc ca acest nebun să nu mai supere ... ".
Asigurați-vă că animalul dvs. are nevoie într-adevăr de ajutor înainte de a lansa o operațiune de salvare. Este necesar să scoateți pisica imediat din copac dacă a stat acolo de mai bine de o zi (amenință deshidratare), o lesă este atașată de guler (amenință să se sufoce dacă prinde lesa pe o ramură) sau pisica țipă pe toată strada, experimentând în mod clar groaza de imposibilitatea de a coborî singură.

Ajutoare pline de inimă

- Știu cum să iau o pisică dintr-un copac! Să-l scuturăm până cade. Nu este atât de sus aici - nu va strica.
- Nu Nu. Să aruncăm pălării asupra ei - le vom dobândi mai devreme sau mai târziu.
- Ce sunteți, monștri! Am adus niște brânză, acum vom atrage: „Kys-kys! Uite ce am, pleacă ".
Și pisica se uită în jos și se gândește: „Da, am fugit. Nu mă voi duce la ei - țipă, își flutură mâinile, arată atât de atent. Ce bine, vor bate mai mult! Cine știe ce vor de la mine ... ".
Pentru a liniști chiar și puțin pisica deja speriată, cere mulțimii să se disperseze. Puteți lăsa un asistent care se va acoperi dacă trebuie să urcați într-un copac. Dar mulțimea este un factor de stres care trebuie abordat.

Momeală

Dacă pisica a fost blocată într-un copac în urmă cu câteva ore, puteți încerca să o momiți cu mâncare sau apă. Lăsați o bucată dintr-un tratament parfumat și un castron cu apă sau lapte într-un loc vizibil, apoi deplasați-vă înapoi cu câțiva metri. Stând jos, fluturând o bucată de cârnați și aruncându-l spre o pisică uluită este o idee goală.
În loc de mâncarea noastră obișnuită, puteți folosi momeală vie. O cușcă cu o pasăre sau un șoarece este plasată într-un loc vizibil și îndepărtată. Poate că instinctul de vânătoare va învinge frica. O pasăre sau un șoarece încuiat într-o cușcă nu sunt în pericol, astfel încât „prada” poate fi închiriată de la vecini.

Noi cucerim vârfurile

În multe cazuri, nici convingerea proprietarului iubit, nici tot felul de modalități de a atrage o pisică cocoțată pe un copac nu ajută. Mai rămâne un singur lucru - să urci singur pe copac sau să întrebi un vecin inteligent și rezistent din punct de vedere fizic. Deoarece scoaterea pisicii din copac nu mai este singura sarcină, este important să aveți grijă de condițiile de siguranță:
 • O pisică înspăimântată poate apuca dureros de mână, iar salvatorul va cădea - hainele ar trebui să fie cât mai strânse posibil, dar confortabile pentru a nu împiedica mișcarea-
 • De obicei, există câteva ramuri în partea de jos a copacilor - folosiți o scară-
 • Este posibil ca ramura să nu suporte greutatea, iar asistentul va cădea - schițați cutii de carton în jurul copacului și așezați saltele sau cel puțin pături deasupra.
 • Dacă animalul de companie a urcat prea sus, este mai înțelept să apelați specialiști pentru care salvarea pisicilor dintr-un copac este o rutină. Da, va trebui să sacrificați o anumită sumă, dar plata serviciilor salvatorilor profesioniști este mult mai ieftină decât tratarea leziunilor și fracturilor.
  A ajunge la pisică este doar jumătate din luptă. Este necesar să îl scoateți din ramură și să îl coborâți în jos. O pisică înspăimântată, văzând că o persoană se apropie de ea, poate cădea într-o panică și mai mare și își poate gheara ghearele în scoarță. Deoarece trebuie să scoateți pisica din copac la prima încercare (dacă lăsați animalul să meargă, acesta poate urca și mai sus), este important să o apucați de scruff și să nu o lăsați să plece, fără a reacționa la presiune și rezistență. Pisica trebuie trasă înainte, astfel încât ghearele îndoite să nu se prindă de scoarță, altfel laba poate fi ruptă sau dislocată..
  Dacă înălțimea desfășurării nu depășește înălțimea etajului al doilea, pisica poate fi aruncată pe cutii sau pe o pătură întinsă mai jos, care este ținută de asistenți. Dacă pisica stă mai sus, trebuie să iei cu tine o geantă strânsă sau, mai bine, un rucsac care atârnă confortabil peste umeri și nu interferează cu coborârea.
  Odată ajuns în partea de jos, pisica uluită va încerca cel mai probabil să scape și poate urca din nou în copac. Prin urmare, trebuie să o înveliți imediat într-o pătură groasă, să o luați acasă și să o liniștiți..
  Unele pisici se blochează pe același copac favorit. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să atașați bare la portbagaj cu o sârmă sau o frânghie, care va servi ca o scară improvizată pentru alpinistul cu mustață. Vă rugăm să nu folosiți unghiile.
  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Cum să scoateți o pisică dintr-un copac?