Cum se amestecă o pisică cu o pisică?

Împerecherea este o etapă importantă și crucială în viața pisicilor de rasă și a pisicilor. Proprietarul trebuie să știe cum să împerecheze o pisică cu o pisică pentru prima dată pentru a avea succes. Proprietarii femelei și bărbaților trebuie să fie pregătiți pentru situații non-standard și soluția lor. Principala condiție pentru începerea împerecherii în scopul reducerii animalelor este atingerea pubertății, când animalul devine complet pregătit pentru sarcină și nașterea descendenților.

Perioada optimă pentru prima dată pentru a aduce o pisică cu o pisică este intervalul de vârstă de la unu la un an și jumătate. În acest moment, femela va deveni complet pregătită să rămână însărcinată și să nască pisoi..

Dacă pisica are titlul și participă la expoziții, atunci înainte de a o putea aduce la pisică, ea trebuie să aibă un rating nu mai mic decât valoarea „foarte bun”, altfel nu este permisă reproducerea animalelor. În viitor, în conformitate cu regulile stabilite pentru animalele de rasă, este necesar să se aducă o femelă la un mascul cel puțin o dată sau de două ori pe an. Puteți amesteca o pisică fără titlu cu o pisică în timpul căldurii sezoniere.

Împerecherea pisicilor este un proces fiziologic natural și obligatoriu care asigură un comportament calm, bunăstare și un viitor sănătos pentru pisici..

Perioada de est durează câteva zile - de obicei 5 până la 10 zile. În primele zile când pisica se comportă neliniștit, nu va fi posibil să o doborâți. În zilele următoare, pisica începe să se comporte mai calm, ia poziții confortabile pentru împerechere. Aducerea unei pisici cu o pisică pentru 3-5 zile de est devine mult mai ușoară.

Femele - procesul de pregătire, împerechere

Pentru a avea o pisică pentru prima dată, trebuie să așteptați până când au trecut 2-3 călduri. Dacă îl reduceți mai devreme, atunci sănătatea și bunăstarea animalului de companie pot suferi. Momentul optim pentru prima împerechere are loc la 10-15 luni din viața animalului, când corpul este puternic și complet format. Pentru a rămâne sănătoasă și frumoasă, o pisică nu trebuie să rămână însărcinată și să nască mai mult de două ori pe an..

Ce se întâmplă dacă aduci o pisică cu o pisică mai târziu:

 • încălcarea ciclului de curgere la femeie;
 • procese inflamatorii la nivelul organelor genitale;
 • apariția bolii polichistice sau a altor boli.

Împerecherea târzie este un stres sever pentru animal, care este plin de epuizare, deteriorare a comportamentului și bunăstării, formarea chisturilor și riscul de sarcini false. Utilizarea hormonilor nu este permisă, deoarece aceasta poate perturba fundalul hormonal și poate strica metabolismul animalului.

Împerecherea bărbaților - ce trebuie să știe proprietarii

Sistemul de reproducere al masculului este complet pregătit să-l împerecheze cu femela până la 8-10 luni din viața sa. La diferite rase, starea de pregătire pentru împerechere poate fi mutată mai aproape de un an și jumătate de viață animală. În această perioadă, este permis să începeți tricotarea pentru prima dată. Bărbații sunt gata pe tot parcursul anului, astfel încât să poată fi împerecheați cu o femelă.

Caracteristici comportamentale care indică apariția pubertății la o pisică pentru a-l duce la o pisică:

 • activitate și agresivitate, crescând seara și noaptea;
 • secreția frecventă a unui secret special cu miros puternic și puternic;
 • ipostaze și acțiuni care indică o dorință de împerechere.

Crescătorii cu experiență recomandă alegerea unui partener mai în vârstă și mai experimentat pentru prima împerechere, apoi se obține un rezultat pozitiv mult mai rapid și mai ușor. Înainte ca masculul să ajungă la opt luni, nu se recomandă castrarea sau împerecherea unei pisici pentru prima dată, acest lucru îi poate afecta sănătatea și activitatea sexuală suplimentară.

Prima împerechere - caracteristici și reguli

Pentru a tricota o pisică pentru prima dată, trebuie să pregătiți corect animalul pentru o întâlnire cu o pisică:

 • Cu 14 zile înainte de data preconizată, este necesar să se desfășoare activități antihelmintice.
 • În reproducere, căutarea unui partener are loc în rândul crescătorilor profesioniști interesați să păstreze rasa și calitatea viitorilor descendenți..
 • Este interzisă utilizarea oricăror medicamente hormonale care inhibă sau opresc estrul.
 • Toate vaccinările necesare trebuie administrate animalelor. Vaccinările împotriva clamidiei și a zonei zoster sunt considerate de dorit, dar nu sunt necesare.
 • Pentru ca animalele aflate în proces de împerechere să nu se rănească reciproc, ghearele lor sunt tăiate.
 • Înainte de a amesteca o femelă cu un mascul, nu este recomandat să le scăldați, deoarece produsele de igienă pot elimina sau reduce semnificativ mirosul natural natural al animalelor, ceea ce contribuie la trezirea instinctelor.
 • O pisică virgină poate fi crescută cu o pisică care are deja experiență în inseminare.

Notă pentru crescători! Animalele planificate pentru împerechere trebuie să fie sănătoase, bine hrănite și îngrijite.

Procesul de împerechere este controlat de proprietarul masculului, acesta își asumă responsabilitatea pentru ambele animale, sănătatea lor, starea fizică și viața.

Sfaturi utile pentru proprietari

Pentru a evita dezacordurile, proprietarii de animale de rasă ar trebui să încheie un acord între ei, care stabilește toate condițiile și circumstanțele împerecherii:

 • realități și realizări reale ale animalelor de companie;
 • date privind starea de sănătate și momentul vaccinării;
 • intervalul de timp al șederii femelei pe teritoriul bărbatului;
 • consimțământul proprietarului bărbatului cu responsabilitate pentru viața și sănătatea femeii;
 • condițiile de plată pentru tranzacția și distribuția pisoilor;
 • rezolvarea unor posibile situații conflictuale.

Alegerea bărbatului cu care se împerechează femela este importantă. Manifestarea rasei, succesul împerecherii, caracteristicile genetice și de sănătate ale descendenților, numărul lor în puiet depind de aceasta. Când o pisică se împerechează, puteți cere să vă uitați la așternuturile anterioare pentru mai multă încredere..

Sfaturi de la crescători cu experiență:

 • Dacă există îndoieli cu privire la starea de sănătate a unuia dintre animale, înainte de a le aduce împreună, puteți solicita o examinare suplimentară independentă și o examinare de către un medic veterinar.
 • Pentru a aduce cu succes o pisică la o pisică, este necesar să îi oferim ocazia să se obișnuiască cu mediul, să adulmece, să se simtă confortabil și să se ascundă dacă este necesar. Trebuie să iasă singură din transportator.
 • Este mai bine ca pisica să fie în casa pisicii, cu articole de igienă și toaletă, să mănânce mâncarea obișnuită.
 • La întâlnire, proprietarul pisicii trebuie să fie pregătit pentru comportamentul agresiv al animalelor. Pentru împerecherea indivizilor prea agresivi, se folosesc incinte speciale, de unde se întâlnesc animalele, apoi ies și se împerechează pe cont propriu.
 • Este mai bine să lăsați partenerii cu deplină încredere în înțelegerea reciprocă stabilită și în acordul dintre ei.
 • După fertilizare, masculul își pierde interesul pentru femelă, din acest comportament se poate înțelege că pisica poate fi dusă deja acasă.
 • Dacă, după prima împerechere, pisica nu a reușit să rămână însărcinată, atunci împerecherea trebuie repetată atunci când apare un nou estru..

Pentru a aduce cu succes o pisică la o pisică, este necesar să se excludă unele momente și caracteristici - discrepanța dintre dimensiunile animalelor, atunci când este dificil pentru ei să întrețină relații sexuale între ele din punct de vedere fiziologic. Această caracteristică este adesea posedată de masculii din rasa britanică, care sunt mult mai masivi și mai mari decât femelele. Nu va fi posibil să aduceți o pisică la o pisică dacă reprezentantul feminin dispare brusc semnele de est sau dacă nu mai curge complet în momentul împerecherii.

Poate fi foarte dificil să aduci o pisică la o pisică, dar intuiția și dragostea față de animale vor ajuta la rezolvarea cu succes a sarcinii. O recompensă demnă pentru munca grea și responsabilă va fi nașterea unor descendenți sănătoși și de înaltă calitate!

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se amestecă o pisică cu o pisică?