Cum să recunoaștem și să determinăm rasa unei pisici acasă

Cum se determină rasa unei pisiciDupă ce a luat un pisoi sau un animal de companie adult pe stradă, este foarte dificil pentru un proprietar neexperimentat să stabilească dacă este de rasă sau de rasa. Crescătorii și experții profesioniști evidențiază câteva diferențe principale între pisicile de rasă și pisicile de rasă. Concentrându-ne pe aceste diferențe și folosind metode, se poate încerca aflați singur sexul pisoiului

. Deci, care sunt trăsăturile distinctive pe care să vă concentrați și cum să recunoașteți rasa unei pisici?

Cum să determinați rasa unei pisici: principalele diferențe între animalele de companie și rase

Principalele diferențe dintre pisicile de rasă și pisicile de rasaDe fapt, diferențele dintre aristocrații de rasă pură și pisicile obișnuite sunt destul de mici și, prin urmare, definiția rasei la domiciliu este vizibil dificilă. Majoritatea crescătorilor fără experiență se uită doar la asemănările externe ale animalului lor de companie și compară aspectul acestuia cu fotografiile pisicilor de rasă găsite pe net. Dar orice profesionist va spune că înfățișarea nu este un argument în favoarea rasei unei pisici, întrucât toate blănurile cu patru picioare, într-un fel sau altul, au multe asemănări externe.

Aproape fiecare proprietar, descoperind asemănarea vizuală, câștigă încrederea că a adăpostit o pisică de rasă în casa lui. Dar atunci când examinați un animal, este necesar, de asemenea, să evaluați setarea urechilor, constituția și caracterul animalului de companie. Diferențele sunt foarte mici, dar încă există. Deci, cum poate un crescător fără experiență să cunoască rasa unei pisici? Principalele caracteristici ale pisicilor cu pedigree pot fi găsite mai jos.

Cum se determină rasa unei pisici: clasificare

Clasificarea raselor de pisiciSpre deosebire de câini, a căror rasă este mult mai ușor de determinat, chiar și prin diferențe externe, toate pisicile sunt foarte asemănătoare între ei.

Felinologii și-au lansat activitatea activă abia la începutul secolului trecut și chiar și astăzi, în ciuda gradării clare în funcție de caracteristicile rasei, este aproape imposibil să se numere pisicile de rasă.

Într-un fel sau altul, există aproximativ 60 de rase de pisici și despre 200 de soiuri de păsări adorabile. Conform clasificării, pisicile sunt împărțite în următoarele 5 grupuri mari, care diferă între ele prin lungimea blănii și unele caracteristici ale fizicului:

 • cu parul scurt cu un fizic puternic (birmanez, european, american, exotic);
 • cu părul lung (ragdoll, maine coon, nibelung, turc, pădure norvegiană);
 • constructie medie cu par scurt (dopă, albastru rusesc, burima);
 • subțire cu părul scurt (tonkinez, siamez, oriental, Singapore);
 • cu abateri și mutații (multi-deget, rex, sfinx, bobtail, pli scoțian).

Cum să recunoașteți rasa unei pisici: caracteristicile pisoilor cu pedigree

Cum să afli rasa unei pisiciÎnainte de a determina rasa unei pisici acasă, ar trebui să aveți răbdare, deoarece trăsăturile distinctive nu sunt pronunțate. Inițial, ar trebui să acordați atenție fenotipului, și anume, aspectului pisoiului (lungimea hainei, culoarea, constituția corpului). De exemplu, Albastru rusesc și pisoii britanici au aceeași culoare a stratului, dar diferă prin constituție. În primul, corpul este mai alungit și mai grațios, în timp ce în cel din urmă este masiv și îndesat.

Ce altceva trebuie să căutați atunci când examinați un animal de companie pufos și cum să determinați rasa unui pisoi? Toate caracteristicile distinctive trebuie luate în considerare în ordine..

Trăsături și mutații

Caracteristicile pisoilor de rasăCea mai evidentă caracteristică caracteristică și, în același timp, un fel de mutație sunt urechile cu o formă non-standard. Setul de urechi este, de asemenea, diferit de la rasă la rasă. De exemplu, la pisicile Scottish Fold, urechile sunt îndoite înainte, în timp ce în Buclă sunt îndreptate înapoi. Unele pisici au urechi mari, în timp ce altele, dimpotrivă, abia se observă. Forma cozii diferă, de asemenea, la diferite rase. În cozi este ușor rupt, în siamez este lung, de formă dreaptă.

Puteți descifra rasa unui pisoi mai detaliat după forma urechilor și a cozii, uitându-vă într-un atlas special de pisici de rasă.

Forma, culoarea și poziția ochilor

După o examinare vizuală a animalului de companie, ar trebui să îi acordați atenție ochilor. De exemplu, principala trăsătură distinctivă a tuturor britanicilor de rasă pură este ochii lor maro deschis. Pisicile siameze au un ușor strabism, care poate fi observat uitându-se atent la animalul de companie. Majoritatea ochilor turci Angora vin în diferite culori..

Structura și culoarea craniului

Aspectul general al capului va oferi, de asemenea, indicii despre rasa animalului de companie. Merită să acordați atenție mărimii capului, lățimii și formei sale și să le comparați cu indicatorii unui pisoi de rasă. Fruntea, obrajii, profilul, bărbia (severitatea), mușcătura și puntea nazală a animalului de companie ar trebui, de asemenea, evaluate..

Apoi, trebuie să aruncați o privire mai atentă asupra culorii pisicii. Culoarea hainei, gradul de colorare și modelul caracteristic posibil sunt câțiva dintre factorii determinanți care indică o rasă de rasă pură. Culorile caracteristice sunt inerente următoarelor pisici genealogice:

 1. Punct de culoare - pentru siamezi. Combinația dintre botul întunecat, coada și "ciorap" (vârfurile picioarelor) cu o culoare ușoară a stratului pe restul corpului.
 2. Fumuriu, nuanță albastră sau argintie de lână - pentru rase britanice, scoțiene, nibelung, albastru rus și alte rase.
 3. Saturați "sălbatic" cu un model caracteristic - pentru rasa Savannah și Bengal.

Dar nu ar trebui să vă bazați complet pe culoarea animalului de companie atunci când îi determinați rasa, deoarece unii indivizi au o culoare de blană foarte asemănătoare.

Constituția și haina animalelor de companie

Fizicul indică, de asemenea, rasa unui animal de companie. Experții disting 3 tipuri de exterior la pisici:

 1. Îndesat. Cap rotund, corp dens, membre scurte (bobtail, american, britanic).
 2. Muscular. Construcție medie, membre cu lungime standard, cap ușor rotunjit (turc, Maine Coon, American Curl).
 3. Flexibil. Fizic slab, membre lungi și subțiri, capul are o formă îngustă sau în formă de pană (Angora, siameză, thailandeză).

Calitatea hainei este un alt indicator care ajută la determinarea rasei unei pisici. Animalele de companie sunt împărțite în:

 • cu părul lung (persan);
 • semipăr (Bohemian Rex, Nibelung);
 • cu păr scurt (Cornish Rex. German Rex);
 • fără păr (sfinxuri, levkoi ucrainean).

Profesioniștii evaluează, de asemenea, densitatea stratului, fermitatea acestuia și dezvoltarea substratului..

Personaj de companie

Temperamentul unei pisici joacă, de asemenea, un rol în determinarea rasei sale. Desigur, fiecare individ are trăsături de caracter unice, dar în ciuda acestui fapt, caracteristicile comune sunt încă prezente la unele animale de companie de rasă. De exemplu, pisicile Ragdoll neobișnuite își petrec cea mai mare parte a vieții culcate pe o canapea confortabilă, în timp ce pisicile siameze capricioase sunt întotdeauna gata să intre într-o confruntare deschisă cu alte persoane.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să recunoaștem și să determinăm rasa unei pisici acasă