Cum se administrează sare glauber câinilor și pisicilor: mod de administrare și dozare

„Sarea lui Glauber”Toate gazdele pisici și câini sărbătorește capacitatea lor uimitoare de a te scuti de efectele unei zile grele, stresante, cu mângâiere. Dar se întâmplă ca animalul însuși să sufere de mâncare excesivă sau intenția rău intenționată a cuiva. Cel mai sigur remediu pentru bolile intestinului este un medicament numit „Sarea Glauber”.

Formular de descriere și eliberare

„Sarea lui Glauber” (mirabilit, sulfat de sodiu) sunt astfel de cristale decahidratate de sulfat de sodiu, care au fost găsite de omul de știință german Johann Rudolf Glauber în 1626 într-un izvor mineral, apoi 22 de ani mai târziu a aflat că le-a obținut accidental chimic.

Știați? Glauber însuși a numit mineralul „sal mirabile” - o sare minunată, pentru că l-a ajutat să se recupereze după o boală gravă.

Produsul este pus în vânzare sub forma unei pudre de cristale mici, inodor, are un gust sărat și în același timp are un gust amar. Mirabilite este ambalat în borcane de plastic cu o capacitate de 80 g, 180 g, 400 g, 500 g sau 1 kg, pungi laminate de 200 g, pungi din polietilenă 0,5 kg, precum și pungi cu greutatea de 35 kg.

„Sarea lui Glauber”

Compoziția preparatului

Dacă reprezentăm „sarea Glauber” sub forma unei formule chimice, atunci va arăta astfel: Na2SO4 ∙ 10H2O. Adică preparatul conține sarea de sodiu a acidului sulfuric (sulfat de sodiu) sub formă de cristale cu zece molecule de apă.

Proprietăți farmacologice

În medicina veterinară, medicamentul este utilizat ca laxativ pe bază de sare, pentru a elimina otrăvirea, a scăpa de constipație, a balonării, a îmbunătăți digestia și pofta de mâncare, a elimina bila, a elimina lichidul, a curăța rănile, în paralel cu agenții antiparazitari..

Odată ajuns în stomac, sulfatul de sodiu decahidrat nu este absorbit, ci absoarbe lichidul, ca urmare a faptului că receptorii mucoasei intestinale sunt iritați și începe să se contracte mai puternic, ceea ce duce la secreția de mucus și mișcarea alimentelor în afară..

Când să dai Sarea Glauber: indicații

Conform instrucțiunilor de utilizare în medicina veterinară „Sarea Glauber”, indicațiile pentru numirea sa sunt:

„Sarea lui Glauber”

 • Constipație.
 • Balonare.
 • Intoxicație alimentară.
 • Blocarea intestinală.
 • Supraalimentarea.
 • Apetit slab.
 • Intoxicarea cu substanțe toxice.
 • Tumora cerebrală din cauza accidentului vascular cerebral sau a deteriorării mecanice.
 • Boală hepatică cronică.
 • Pneumonie.
 • Hidropizie.
 • Pleurezie.
 • Rani purulente.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

Dozajul de sulfat de sodiu este descris în instrucțiunile de utilizare pentru diferite animale. Extern, medicamentul este utilizat pentru tratarea rănilor purulente, în alte cazuri este utilizat intern.

Important! "Sarea lui Glauber" înainte de utilizare, trebuie dizolvat într-o cantitate semnificativă de apă.

Pentru câini

Dacă este nevoie de un laxativ, câinilor li se prescriu între 10 și 25 g de sare, în funcție de greutatea animalului, dizolvându-l în apă într-un raport de 1 la 17.

Pentru curățarea intestinelor, îndepărtarea otrăvurilor, tratarea pneumoniei, pleureziei, tumorilor, doza este de 1,5 g de sulfat de sodiu per 1 kg de greutate câine, dizolvată în apă de la 1 la 17.

Cand câini pofta de mâncare sau digestia se agravează, i se administrează mirabilit cu o rată de 1 g pe 1 kg de greutate, dizolvându-se în apă într-un raport de 1 la 50.

„Sarea lui Glauber”

Pentru tratamentul rănilor, se fac loțiuni din medicament, dizolvându-l în apă într-un raport de 1 la 10.

Citiți și cum să tratați astfel de boli ale câinilor: viermi, piroplasmoza, bursită, acarian, dirofilarioza, lichen, demodicoză

Pentru pisici

In tratament pisici „Sarea Glauber” se folosește după cum urmează:

1. otrăvire și tumori - în interior la o doză de 1,5 g pe 1 kg de greutate, diluat cu apă pentru a obține o soluție de șase procente.

2. Îmbunătățirea poftei de mâncare și a digestiei - pe cale orală la o doză de 1 g la 1 kg de greutate animală, dizolvându-se în apă pentru a forma o soluție de unu sau două procente.

3. Constipație - în interior într-o doză de 3 până la 10 g la 1 pisică ca soluție de șase procente.

4. Abces - o compresă dintr-o soluție de zece procente.

Știați? "Sarea lui Glauber" folosit pentru producerea de sticlă și sifon.

Efecte secundare și contraindicații

Remediul este contraindicat dacă animalul:

„Sarea lui Glauber”

 • tânăr;
 • deshidratat;
 • este în vârstă;
 • suferă de o încălcare a sistemului cardiovascular;
 • suferă de obstrucție intestinală;
 • dureroasă cu diaree;
 • este alergic la medicament;
 • afectate de inflamația intestinală acută.
Efectele secundare nu se manifestă, uneori o supradoză a animalului poate vomita.

Aflați cum să vă ajutați pisica în aceste condiții: viermi, epifora, boala urolitiaza, calciviroza, lichen, panleucopenie, acarian

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

Puteți depozita Sarea Glauber într-un pachet sigilat la temperaturi de la -45 ° C la +25 ° C. Camera de depozitare trebuie să fie uscată, întunecată, copiii să nu aibă acces la medicament.

Important! Sulfatul de sodiu decahidrat poate deveni lichid în verile toride.

Sub rezerva condițiilor de depozitare, produsul nu își va pierde proprietățile medicinale în termen de 2 ani.

„Sarea lui Glauber”

Deși Sarea Glauber ajută la multe boli, este totuși mai bine să aveți grijă să vă protejați animalul de companie de halde de gunoi, halde de gunoi, plimbări independente și contact cu străini.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum se administrează sare glauber câinilor și pisicilor: mod de administrare și dozare