Cum să aflați cine iubește mai mult o pisică într-o familie

Proprietarii se îndoiesc că pisicile „știu” să iubească. Judecând după comportamentul multor animale de companie, se pare că ronronele „coexistă” cu răbdare cu oamenii, de dragul beneficiilor civilizației. Aceste sentimente nu sunt departe de adevăr. Despre dacă pisicile știu să iubească, pe cine iubește mai mult și cum își arată sentimentele, vom vorbi mai jos.

O pisică nu este un câine

S-a întâmplat că dragostea față de animale este privită de obicei prin prisma comportamentului canin. Comportamentul pisicilor este foarte diferit de cel al câinilor și există o serie de motive întemeiate pentru aceasta..

Pentru început, câinii au fost domesticiti mult mai devreme decât pisicile.. Din momentul domesticirii, câinii au început să iasă în locuințele umane, iar pisicile erau adesea ținute la o locuință sau la un loc. În procesul de evoluție, pisicile domestice au căpătat „obiceiul” de a se comporta cu reținere și de a fi utile în beneficiul propriu - siguranță, hrană, satisfacerea nevoilor sociale.

Este interesant! Pisicile moderne pot fi împărțite în: aborigene și crescute artificial. Cu cât o pisică este „mai aproape” de rudele sălbatice, cu atât este mai independentă și mai detașată în viața de zi cu zi.

Mai mult, mai puțin, la fel?

Cât de corecte sunt îndoielile proprietarilor cu privire la faptul dacă pisicile știu să iubească? Oamenii de știință și comportamentele feline cred că sunt nefondate, deoarece pisicile tind să:

 • Dorul proprietarului.
 • Protejați proprietarul, membrii familiei și mai ales copiii.
 • „Avertizați” familia despre dezastrele naturale.
 • Să tânjească după proprietarii decedați.
 • Întoarceți-vă acasă, aflându-vă în stare gravă și / sau atunci când este necesar să parcurgeți o cale dificilă și periculoasă.

Nu există nicio îndoială că pisicile:

 • Social.
 • Știți cum să construiți relații.
 • Respectați ierarhia generală a grupului.

Observațiile zoopsihologilor au arătat că pisicile „acceptă” abilitățile proprietarilor lor. Dacă familia are o relație călduroasă, pisica arată și mai multă „tandrețe”. Cu toate acestea, chiar dacă familia are o relație discretă, pisica se atașează de proprietari și de casă..

19 „semne de dragoste”

Această listă vă va ajuta să determinați de ce membru de familie este cel mai atașat pisica. Nu încercați să vă comparați animalul de companie, el este o persoană, astfel încât să poată exprima iubirea în felul său.

 • Te întâmpină la ușă. Dacă un animal de companie te așteaptă de la serviciu, recunoaște pașii, sunetul unui motor al mașinii - te iubește.
 • Se uită în ochi și nu se enervează. Acesta este un semn al respectului și acceptării superioare, indicând încredere necondiționată..
 • Te privește liniștit și clipește încet. Acest „gest” este unul dintre principalele semne ale iubirii. Pisicile dau acest aspect doar copiilor și rudelor apropiate..

 • Te urmărește prin casă. Acest comportament este tipic doar pentru pisicile care sunt atașate de proprietar. Dacă animalul de companie nu are niciun interes pentru tine, va prefera să doarmă, să se culce sau doar să se odihnească (să nu irosească energie suplimentară).
 • Mieuie la tine. Pisicile nu miaunează în natură, notorul „miau” este un nou limbaj pe care animalul de companie îl inventează și îl învață toată viața, de dragul comunicării cu proprietarul.
 • Liniștește-te cu îmbrățișarea, sărutări, atingând stomacul. Încercați să „îmbrățișați” o pisică necunoscută, în cel mai bun caz veți întâlni muguri și lăstari rapizi. Pisicile își permit să fie ridicate doar de cei în care au încredere..
 • Nu mușcă. Când o pisică este nefericită, mușcă. Mai mult, zgârierea se află pe locul doi în ceea ce privește „gradul de nemulțumire”, la început animalul de companie face o mușcătură ușoară, avertizând intențiile rele..
 • Te linge și te „ia” cu dinții. Mușcarea ușoară într-o manieră jucăușă și linsul (în special pe față) este cel mai înalt semn de afecțiune.
 • Își freacă fața de față, haine, mâini. Astfel, pisica amestecă parfumul tău și al ei, „denotând” o legătură de familie.
 • Aleargă spre patul tău seara. Somnul profund este cea mai vulnerabilă stare. Dacă o pisică vrea să fie aproape noaptea, ea este ghidată de instinctul de protecție a membrilor familiei..
 • Vei fi tu dimineața. Pisicile se obișnuiesc rapid cu programul proprietarului. Dacă vă decideți să dormiți în weekend, animalul de companie va începe să-și facă griji pentru bunăstarea dvs. și va veni să verifice dacă totul este în regulă cu dvs..
 • Te atinge cu labele. Aceasta este una dintre modalitățile de a-ți reaminti și de a atrage mai multă atenție. Pisicile mângâie ușor fața proprietarului cu labele, verificându-le bunăstarea, temperatura și starea generală.
 • Licks și ronțăituri. Așa se comportă pisicile doar cu rudele lor. Dacă animalul tău îți sare în brațe, își linge fața și ronțăiește, fii sigur că te iubește. Apropo, multe pisici efectuează acest ritual în fiecare zi, dimineața, pentru a-l saluta pe proprietar după ce au dormit..
 • Calcă cu labele. Calcatul este un reflex care ajută pisoii să crească intensitatea lactației în timp ce suge laptele. Când o pisică adultă „călcă” este într-o stare complet relaxată, ceea ce este posibil numai în condiții de siguranță și încredere depline.
 • Acțiuni. Dacă pisica ta vânează și îți aduce în mod regulat pradă moartă (sau vie), este un semn de dragoste și dorință că ei țin la tine. În sălbăticie, pisicile sunt a doua doar după copii și membrii turmei care sunt mai înalți în ierarhie..

 • Gelos. Pisica „joacă obraznic” atunci când nu îi dai atenție? Aruncând lucruri de pe rafturi, aruncându-se pe perdele, miaunând tare când, de exemplu, stați la computer? Acest comportament este caracteristic doar animalelor de companie care au nevoie de atenția proprietarului, iar acest lucru este caracteristic numai cu o afecțiune puternică..
 • Se aruncă sub picioarele tale. Acesta este un mod enervant, se învârte sub picioarele tale atunci când mergi undeva sau poartă ceva. În lumea felină, acest comportament exprimă un profund respect..
 • Stă în brațele lui. Dacă pisica ta nu te iubește, nu se va simți în siguranță în jurul tău. Când animalul tău îți sare în brațe sau pui de somn în poală, arată o încredere deplină..
 • Urcă pe cap. Mulți proprietari suferă literalmente de faptul că pisica urcă pe față sau pe cap când vine timpul să se culce. Pisica, la rândul său, îți acoperă capul pentru protecție, este gata să se riște, dar te „acoperă” în caz de atac.

Într-o familie armonioasă, un animal de companie tratează în mod egal pe toți oamenii. Ți se poate părea că pisica nu-ți place pe tine sau pe cineva din membrii familiei doar pentru că îi evaluezi comportamentul după criterii „personale”.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să aflați cine iubește mai mult o pisică într-o familie