Cum să antrenezi un pisoi de o lună la cutia de gunoi

De regulă, viitorii proprietari înțeleg că capacitatea lor de a se bucura de confortul în apartament depinde de acuratețea animalului de companie, astfel încât întrebarea cum să antrenezi un pisoi de o lună la tavă apare chiar în etapa alegerii și achiziționării unui copil. Dacă părinții sunt pur-rasa, nu ieși afară și arată curățenia în comportamentul lor, te poți aștepta ca descendenții lor să nu aibă probleme cu antrenamentul la toaletă. Cu toate acestea, se poate aștepta o surpriză de la un pisoi de stradă..

Principiile de bază ale învățării unui pisoi să folosească toaleta într-un apartament sunt după cum urmează:

  • păstrează întotdeauna o atitudine prietenoasă și calmă;
  • pregătiți o tavă de umplutură curată în avans;
  • după ce micuța pisică a fost hrănită, masează-i ușor burtica cu un tampon de bumbac, de parcă o pisică l-ar fi lins;
  • după hrănire, nu lăsați copilul nesupravegheat;
  • când pisoiul începe să-și facă griji, răsuciți-vă, așezați-vă pe picioarele din spate, duceți-l la toaletă și așteptați o vreme;
  • dacă nu ați urmărit copilul, nu strigați. Strângeți „surpriza” cu o cârpă și lăsați-o în cutia de gunoi, astfel încât pisoiul să poată mirosi locul potrivit pentru toaletă.

Înțelegeți că, dacă aveți răbdare la început, vă puteți antrena rapid animalul de companie la litiera de gunoi și, în viitor, casa dvs. va fi întotdeauna curată..

Animalul de companie este luat de la părinții de acasă

Chiar și atunci când vânzătorul garantează că bebelușii lui blănoși sunt deja obișnuiți cu toate condițiile unui apartament de oraș, trebuie avut în vedere că pentru un pui de 1,5 luni, schimbarea unui loc de reședință este o situație stresantă..

Dacă pisoiul nu își poate controla nevoile în primele zile de ședere într-un loc nou, trebuie să creeze un mediu calm..

Deoarece animalele sunt ghidate de miros, puteți folosi o cutie specială de gunoi pe care ați cumpărat-o la magazinul de animale de companie pentru a învăța pisoiul dvs. de o lună cum să folosească toaleta. De asemenea, merită să achiziționați acolo un agent „anti-miros” sau „zonă de oprire” în cazul în care apare o grămadă de urgență sau o baltă. Locul incidentului trebuie curățat și tratat imediat.

Atunci când animalul de companie se simte confortabil în noul apartament și știe exact locația toaletei sale, proprietarii vor trebui să monitorizeze în mod regulat curățenia tăvii..

Pisicile curate își pot îngropa cu încăpățânare grămezile în așternut până sunt convinși că nu există miros neplăcut, dar dacă nu sunt mulțumiți de rezultat, este posibil să refuze să se ducă din nou în locul murdar. Și atunci proprietarii vor trebui să facă curățenie lângă tavă. Nu este recomandat să certăm pisica în acest caz.. Pur și simplu curățați mizeria, goliți cutia de gunoi și arătați animalului că cutia de gunoi este curată din nou..

Când bebelușul este sănătos, este ușor să înveți un pisoi de o lună să meargă la toaletă. Dacă un animal de companie antrenat la așternut începe să facă bălți în locuri care nu sunt destinate acestui lucru, trebuie să îi arătați medicului veterinar. Poate că este îngrijorat de o boală a sistemului urinar..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să antrenezi un pisoi de o lună la cutia de gunoi