Cum să te descurci cu puricii la o pisică

Este ușor să identificați puricii pe un animal de companie. Dacă pisica se pieptene scrupulos fără oprire, dăunătorii s-au așezat pe corp. Controlul puricilor la pisici implică atât remedii medicale, cât și remedii populare..

Puteți scăpa de paraziți acasă în următoarele moduri:

  • Guler. Produsele conțin toxine care sunt sigure pentru animalul de companie, dar dăunătoare dăunătorului. Gulerul nu elimină parazitul, ci protejează împotriva acestuia. Prin urmare, această metodă este potrivită pentru pisici și pisici curate..
  • Şampon. Prevenirea și tratarea animalelor de companie presupune respectarea regulilor de igienă. Șampoanele insecticide provoacă paralizie la paraziți, sporesc imunitatea și funcția stratului protector asupra pielii și a stratului. Principalul lucru este să nu lăsați pisica să lingă compoziția încă nespălată..
  • Picături. Pentru a combate puricii eficient la o pisică, picăturile sunt cea mai bună opțiune. Medicamentul se aplică la greabănul animalului la fiecare 2-3 luni (în funcție de frecvența vizitelor animalului pe stradă). Pisica nu va înceta să mai deranjeze nu numai căpușele și puricii, ci chiar și țânțarii.
  • Pastile. Este posibil să îndepărtați puricii cu pastile numai la pisicile adulte: corpul slab al pisoiilor nu poate rezista toxicității. Medicamentele sunt impregnate cu un agent aromatizant și cele mai multe dintre ele miroase a carne de vită, astfel încât animalul de companie va mânca cu bucurie „deliciul”.
  • Spray. Simptomele puricilor la pisici pot fi prevenite cu ajutorul unui spray insecticid. La fel ca șamponul, compoziția se aplică pe blană și pe piele, păstrată timp de aproximativ o jumătate de oră, după care se spală bine.

Remediile populare

Remediile populare pentru combaterea puricilor la o pisică implică utilizarea infuziilor de ierburi, usturoi și piper. În condiții de miros acru și picant, paraziții pleacă și nu lasă larvele.

Infuzia se prepară conform următoarei rețete:

  • Pentru a frământa, aveți nevoie de două linguri de apă. Lichidul fierbe.
  • Apoi, aproximativ 30 g de ierburi uscate sunt turnate în apă. Poate fi pelin, eucalipt, tansy. Tinctura durează aproximativ 6 ore la temperatura camerei.
  • Animalul este frecat complet cu compoziția. Acest lucru se aplică și capului: soluția pe bază de plante nu conține materiale sintetice dăunătoare.
  • Lăsați pisica să se usuce, dar nu clătiți soluția. Animalul de companie se va elibera de „murdărie” în timp. Procedura pentru pisicile de stradă se efectuează o dată pe lună.

Alte modalități de a face față puricilor este frecarea cu infuzie de usturoi. Capul de usturoi este infuzat în 0,5 apă clocotită: amestecul parfumat sperie puricii și alte insecte

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să te descurci cu puricii la o pisică