De unde știi dacă o pisică naște?

Reînnoirea genului unei pisici iubite este un eveniment important pentru fiecare proprietar. Așteptarea pisoiilor este însoțită de griji și griji, frici de a nu rata începutul travaliului. Cum să înțelegeți că o pisică naște și să o ajute la timp pe animalul de companie? Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoașteți unele dintre nuanțele comportamentului pisicilor înainte de naștere..

 1. Pisica începe să caute un loc confortabil pentru a naște. Deseori rămâne în locuri izolate (sub paturi, canapele), se poate urca într-un dulap și se poate îngropa în lucruri. Animalul greșește hainele din jurul său sub el însuși, ca și când ar fi echipat un cuib confortabil.
 2. Schimbările de comportament. Trăsăturile sale depind de caracter: unele pisici devin prea afectuoase, necesită o atenție constantă față de ele însele, „vorbesc” activ cu proprietarul, de parcă i-ar cere ajutor și protecție. Unii, dimpotrivă, devin agresivi, evită oamenii, nu se lasă atinși..
 3. Glandele mamare se schimbă. Înainte ca pisica să nască, glandele sale mamare se măresc, devin dureroase.
 4. Pisica se curăță. Cu puțin timp înainte de miel, pisica începe să se lingă cu atenție în zona organelor genitale externe, a organelor, făcând acest lucru de nenumărate ori pe zi.
 5. Schimbarea poftei de mâncare. Un semn care indică faptul că o pisică va naște astăzi este refuzul de a mânca, chiar și de la cel mai iubit.
 6. Scăderea temperaturii. Un semn caracteristic care indică faptul că procesul de muncă va începe într-o zi este scăderea temperaturii rectale la 37 ° C.
 7. Îndepărtarea dopului. Cu una până la două ore înainte de naștere, scurgerea mucoasă apare din vagin, dar datorită faptului că pisica adesea se linge singură, acest semn poate fi trecut cu vederea.

Ce să pregătești pentru naștere

Fiecare proprietar a cărui pisică este pe cale să nască ar trebui să se pregătească pentru acest eveniment. Mai ales cu atenție trebuie să vă pregătiți dacă pisica va naște pentru prima dată: nu se știe cu ce complicații va trebui să vă confruntați în timpul nașterii. Un animal de companie poate necesita ajutor de la proprietarul său, deci trebuie să aveți grijă de prezența acestor articole în casă.:

 • scutece moi de unică folosință;
 • foarfece;
 • soluții antiseptice: clorhexidină, peroxid de hidrogen, soluție de permanganat de potasiu, verde strălucitor;
 • petrolatum;
 • șervețele sterile cu tifon;
 • bucăți curate de țesătură de bumbac;
 • seringă mică;
 • mănuși medicale sterile.

Este imperativ să se echipeze un cuib în care pisica trebuie să nască și apoi să-și hrănească pisoii. Pentru a face acest lucru, utilizați o cutie de carton sau o casă gata făcută cumpărată de la un magazin de animale de companie. Pânza de ulei este așezată pe fundul casei sau cutiei, apoi o cârpă moale, deasupra - scutece de unică folosință. Casa trebuie arătată pisicii în prealabil, astfel încât să se obișnuiască cu ea. Ei așează viitoarea locuință a animalului de companie într-un loc cald și retras, dar nu poate fi amplasat aproape de dispozitivele de încălzire.

Dacă proprietarul a văzut semnele unei pisici care naște și știe cu siguranță că va naște în ziua următoare, este necesar să se anunțe medicul veterinar despre acest lucru, astfel încât să poată veni la primul apel. Acest lucru este necesar în cazul unei situații de urgență atunci când animalul poate avea nevoie de ajutorul unui specialist. De obicei, pot apărea dificultăți la pisicile cu pedigree care nasc pentru prima dată. Pisicile învechite tolerează acest proces mai ușor, cel mai probabil, proprietarul nu va trebui să facă nimic - animalul de companie va face o treabă excelentă de unul singur.

Cum vine și pleacă travaliul

Dacă proprietarul a văzut semne că pisica lui începe să nască, nu trebuie să plecați nicăieri, ci să fiți aproape de animalul dvs. de companie, astfel încât, dacă este necesar, să veniți în ajutorul ei. Nașterea are loc în mai multe etape; nu este nevoie să intervină inutil în procesul generic. Nu este necesar să verificați în fiecare minut dacă pisica naște, deoarece anxietatea și atenția excesivă pot face animalul nervos. Observarea animalelor de companie ar trebui să fie discretă.

Etapele travaliului:

 • Pregătitoare. Pisica începe contracții sub formă de tensiune și mișcări abdominale ondulate.
 • Începutul travaliului. Vezica fetală izbucnește, frunzele de apă, animalul începe să împingă. Poate dura câteva ore din momentul în care apele pleacă până se naște primul pisoi..
 • Naştere. Bebelușii se nasc. Fiecare pisoi trebuie să apară în decurs de 10-15 minute, de data aceasta include aspectul capului și ieșirea completă din pântece. Dacă există o întârziere care durează mai mult de o jumătate de oră, trebuie să apelați urgent un medic veterinar. Pisica roade cordonul ombilical, mănâncă după naștere, linge pisoiul. Pauză între nașterea copiilor - de la 15 minute la câteva ore.

Când pisica a născut toți pisoii, ea începe să-și îndeplinească îndatoririle materne. Dacă nu există abateri în sănătatea animalului și a pisoiilor, medicii veterinari nu dau recomandări speciale pentru îngrijire - pisica va face tot ce este necesar, îndrumat de instinctul matern. Sarcina proprietarului este de a oferi animalului său de companie hrană și pace adecvate..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » De unde știi dacă o pisică naște?