Cum să faceți singură o injecție intramusculară unei pisici

Boli ale pisicilor 16.02.2018 4,8 mii 3,2 mii 5 minute.

Dacă proprietarul știe să injecteze singur pisica, acest lucru permite utilizarea unei game mai largi de medicamente, alegând cele mai eficiente medicamente injectabile. Dar dacă nimeni din casă nu știe să pună injecții, atunci proprietarii încearcă să le refuze. Pentru a învăța cum să injectați medicamente pe o pisică, este suficient să stăpâniți mai multe metode și să alegeți una potrivită în ceea ce privește temperamentul pisicii și abilitățile proprietarilor..

1 Unde pisica are mușchi

Pentru a face corect o injecție intramusculară, proprietarul trebuie să știe unde pisica are zone potrivite. Mușchii acoperă întregul schelet al animalului, dar în majoritatea cazurilor sunt foarte subțiri. Din punct de vedere tehnic, este cel mai convenabil să se injecteze în piciorul din spate. Există un pachet mare de mușchi între genunchi și baza cozii pisicii..

Când este injectat în partea din spate a coapsei, este dificil să se ciupească incorect.

Locurile convenabile pentru injecția intramusculară sunt marcate în violet

În ciuda faptului că laba din față are, de asemenea, un mușchi cu mai multe straturi, este incomod să-l înțepați. Această zonă este utilizată de medici în caz de injecții repetate, când mușchii membrelor posterioare fac rău.. Acasă, cu un număr mic de injecții, nu ar trebui să utilizați această zonă..

2 Administrarea injecției

Procedura poate fi împărțită în patru etape:

  1. unu. Pregătirea. Începe prin tragerea dozei specificate de medicament în seringă. Este mai bine să faceți acest lucru, astfel încât animalul să nu vadă. În caz contrar, după 2-3 injecții, caudatul își va da seama că desfășurarea fiolelor de seringi pe masă este un vestitor al unei proceduri neplăcute și va avea timp să se ascundă bine.
  2. 2. Fixarea pisicii. Puteți ține pisica în timpul injecției, deoarece este convenabil pentru proprietari. Fixarea vizează reducerea eficacității încercărilor de evadare. Cu toate acestea, zona necesară pentru puncția cu o seringă trebuie să fie liberă.
  3. 3. O injectie.
  4. 4. Comunicarea cu un animal pentru a reduce experiențele negative. De asemenea, trebuie să puteți elibera corect pisica după injecție. După o injecție, în special una dureroasă, animalul trebuie să se calmeze. Dacă permiteți pisicii să scape din mâini imediat după injecție, atunci data viitoare va rezista mai puternic.
Pentru cine este potrivitSecvențiereaFotografie
Pentru animalele de companie calme, împreună cu un asistentO metodă simplă și eficientă constă în limitarea mobilității animalului (fixarea de către piele la greaban) și imobilizarea picioarelor anterioare (asistentul le strânge cu cealaltă mână). Persoana care face injecția ține piciorul din spate cu mâna stângă, așezându-l astfel încât zona să fie clar vizibilă.
Pentru pisicile docile de construcție densă sau medie, împreună cu un asistentO altă metodă acceptabilă pentru animalele de companie flexibile este de a restricționa mișcarea înainte și de a ridica ușor zona pelviană. Este important ca picioarele din spate să nu fie îndoite, altfel va fi foarte greu să intri în mușchi.
Pentru animalele timideDacă fiara cu coadă rezistă foarte mult, atunci întinderea este cea mai bună. Acest lucru va evita ambele leziuni ale animalului cu o injecție nereușită și mâinile umane mușcate. Un asistent ține greabanul și picioarele anterioare, în timp ce celălalt întinde membrele pelvine în direcții diferite. Zona de injectare este clar vizibilă. În această poziție, pisica nu va putea scăpa. Această metodă este potrivită pentru injectarea unui pisoi mic. Grupul său muscular nu este încă foarte bine dezvoltat și, într-o poziție extinsă, este mai ușor pentru purtător să ofere o adâncime sigură pentru a intra acul. Un animal slab este, de asemenea, cel mai bine fixat în acest fel..
Fără ajutoareDe multe ori proprietarul trebuie să facă injecția fără ajutor. Procedura poate fi efectuată numai la pisici foarte calme. Cu mâna stângă, va trebui să țineți și să întoarceți simultan piciorul din spate drept. Este important ca pisica să nu o strângă sub el. Mâna dreaptă cu seringa nu este implicată în fixare.

Când pisica este bine fixată, rămâne doar să scoateți capacul din ac și să injectați medicamentul. Imediat după terminarea procedurii, nu eliberați animalul. Dacă îl mângâi și îl calmezi, acesta va distrage atenția de la stresul experimentat și îți va permite să uiți durerea..

Lista recomandărilor generale:

ÎntrebareExplicaţie
Răspuns
Cât de adânc poate fi imersat acul?2-5 mmDacă adâncimea este prea mică, se va efectua efectiv o injecție subcutanată, deoarece întregul preparat va rămâne în zona țesutului gras. Introducerea a mai mult de 5 mm este, de asemenea, nedorită: puteți sprijini marginea ascuțită a acului de os
Trebuie să dezinfectez locul injectării?Nu este necesarEste imposibil să se asigure sterilitatea completă a căii de administrare: părul animal conține o cantitate mare de microflora bacteriană. Pisicile au o imunitate bună împotriva cantităților mici de bacterii care intră din vârful acului
Pot folosi seringa de mai multe ori?Poate saDar numai pentru aceeași fiolă. Este mai bine să păstrați seringa în frigider.
Ar trebui să folosesc seringi de insulină??Nu meritaUn ac foarte subțire este tentant să ofere un disconfort cât mai mic unui animal de companie, dar nu uitați că sensibilitatea la durere la animale este mult mai mică decât la om. De aceea nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la o gaură prea mare în piele. Dar dacă pisica încearcă să se retragă prea activ, atunci acul de insulină se poate rupe cu ușurință. Partea care rămâne în mușchi este foarte greu de atins. Cea mai bună alegere ar fi seringile cu două flacoane..

3 Ce ​​să vă temeți cu o injecție intramusculară

Dacă nu discutați despre posibile reacții alergice la substanța activă a medicamentului, atunci proprietarul nu are de ce să se teamă. Chiar și o injecție care nu se face corect nu va răni animalul. Dar pentru ca medicamentul să atingă o adâncime suficientă și completă, ar trebui prevenite următoarele situații:

  • Intrarea în nervul sciatic. Acest lucru este dureros și plin de șchiopătare prelungită a animalului de companie. Un ac introdus în suprafața posterioară (și nu în suprafața laterală) nu va atinge nervul.
  • Pulverizarea ingredientului activ. Dacă pisica se sperie și își încordează mușchii, iar proprietarul nu fixează corect acul pe seringă, atunci există riscul ca balonul să se deconecteze de la piston în timpul injecției. Proprietarul nu va putea determina cât de mult lichid a pătruns în mușchi și cât a intrat în aer. Dacă se întâmplă acest lucru, merită să întrebați medicul dacă este posibil să faceți oa doua injecție simultan sau este mai bine să nu luați medicamentul pentru a evita un supradozaj.
  • Contactul acului cu osul. Acest lucru se va întâmpla atunci când este introdus prea adânc sau când animalul este scos violent din mâini.
  • Mușcături sau zgârieturi. Cu o fixare slabă, animalul de companie poate răni proprietarii. Nu vă fie teamă să strângeți în mod vizibil fiara cu coada în momentul injectării: este destul de dificil să deteriorați ceva în acest fel.
  • Introducere prea lentă. Pisica va fi mai dureroasă și își va aminti bine procedura. Dacă medicamentul se administrează rapid, atunci arsura și usturimea la locul injectării sunt mai mici, iar animalul de companie în sine nu are timp să înțeleagă și să se sperie.

Fiecare proprietar este capabil să învețe cum să facă injecții unei pisici. Singura situație în care nu ar trebui să vă injectați este vaccinarea animalelor de companie. Condițiile stricte de depozitare a vaccinurilor, cerințele pentru timpul de încălzire în mână înainte de injectare, zona și adâncimea injecției sunt dificile pentru proprietar fără experiență.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să faceți singură o injecție intramusculară unei pisici