Cum să oprești sângele unui câine dintr-o gheară: farmacie și remedii populare

Din moment ce câinii sunt creaturi mobile cărora le place să alerge și să se joace, adesea au probleme ortopedice. Desigur, rar vine vorba de fracturi, luxații și entorse, dar fiecare crescător ar trebui să știe cum să oprească sângerarea de la o gheară la un câine..

Cauzele sângerării ghearelor

Desigur, la fel, sângele din gheară nu va curge. Acest lucru se întâmplă din următoarele motive:

 • Cel mai adesea, ghearele câinilor se rup pur și simplu la bază. Vom analiza mai jos motivele pentru aceasta..
 • Sângerarea plăcuțelor labei este adesea confundată cu sângerarea „unghiilor”. Având în vedere că pe drumuri există sticlă, pietre și alte obiecte ascuțite, nu este de mirare că medicii veterinari sunt tratați cu această problemă aproape în fiecare zi..
 • Leziuni fungice. Unele tipuri de ciuperci patogene eliberează mulți compuși chimic agresivi. Acestea corodează și distrug plăcile de unghii, acestea din urmă devenind extrem de moi, în urma cărora se pot desprinde de cele mai nesemnificative influențe mecanice.
 • Neoplasme. Tumorile tind, de asemenea, să distrugă țesuturile din apropiere, iar în ultimele etape ele însele se descompun și sângerează.
 • Iarna, adevărate „arme chimice” sub formă de reactivi se stropesc pe drumurile orașelor mari (și în vremurile recente - toate așezările în general). În unele cazuri, sunt atât de agresivi încât pot arde literalmente tampoanele labe și baza ghearelor. De asemenea, duce la sângerare..

Prevenirea sângerării gheare

Să vorbim imediat despre prevenirea acestui fenomen. Fractura ghearelor sau alte deteriorări ale acesteia este o patologie destul de dureroasă și plină de infecție a zonei deteriorate. Prin urmare, este mai bine să îl preveniți:

 • Ghearele trebuie tăiate dacă încep să iasă dincolo de picior cu cel puțin un milimetru.
 • Câinele trebuie plimbat zilnic, alternând tipurile de drumuri. Este util ca un câine să meargă atât pe sol, cât și pe asfalt, mai ales dacă plimbările nu sunt prea lungi: pe suprafețele dure, ghearele sunt măcinate într-un mod natural, ceea ce previne multe probleme mai târziu.
 • Labe ar trebui examinate cu atenție după fiecare plimbare.. În perioada în care reactivii sunt aplicați pe drumuri, membrele câinelui trebuie spălate cu apă caldă și săpun pentru bebeluși..

Tehnica de oprire a sângerării

În primul rând, să ne oprim asupra opțiunii „cele mai simple”, atunci când sângerarea este cauzată de o fractură sau alte leziuni ale ghearelor în sine:

 • Dacă gheara este ușor ruptă și în interiorul ei este vizibilă o pată întunecată (vas de sânge), din care curge sânge, puteți cauteriza acest loc tinctură alcoolică de iod sau verde strălucitor. Acest lucru este de obicei suficient.
 • Unii crescători de câini folosesc permanganat de potasiu uscat. Metoda este destul de extremă, dar vă permite să opriți rapid sângerările destul de severe. În acest caz, sângele se oprește suficient de repede, iar locul fracturii este bine dezinfectat. Vă recomandăm insistent ca câinele (dacă locuiește pe stradă) să fie așezat în interior câteva zile, astfel încât animalul să nu meargă pe sol și să nu introducă infecția în rană.
 • Remediul ideal este un creion stiptic pe bază de compuși de argint (lapis) sau alum. Acest remediu oprește sângerarea minoră din gheare aproape instantaneu, trebuie doar să puneți un creion pe rană și să îl țineți timp de cinci până la zece secunde. Este imposibil de supraexpus, deoarece câinele va primi cu siguranță o arsură chimică a țesuturilor moi.!
 • Zaharul obișnuit este considerat un remediu popular.. Rănile mici sunt „zahărite” din abundență cu ele și țin laba în repaus cel puțin o jumătate de oră.

Alte metode de a ajuta un câine

Nu întâmplător am stat atât de detaliat asupra descrierii posibilelor cauze ale sângerării. Faptul este că tehnica specifică pentru oprirea sângerării depinde în mod direct de cauza acestui fenomen, precum și de neglijarea cazului:

 • Dacă plăcuța labelor este deteriorată, atunci metodele de asistență sunt aceleași ca cele descrise mai sus. Dar nu am sfătui în aceste cazuri să nu utilizați permanganat de potasiu, deoarece utilizarea unui astfel de remediu concentrat va provoca inevitabil o reacție dureroasă puternică.
 • În plus, pentru rănile pe tampoanele labelor, în majoritatea cazurilor este foarte posibil să se aplice un bandaj de presiune pe picior. După aceea, câinele trebuie să ofere odihnă completă.. Pansamentul trebuie schimbat în fiecare zi și trebuie să vă abțineți de la mersul pe jos timp de trei zile. După trei zile, puteți merge cu câinele, dar numai dacă folosiți pantofi speciali pe laba rănită. Se folosește până când rana este complet vindecată..
 • Dacă vorbim despre neoplasme sau creșteri ale ciupercii, atunci în aceste cazuri câinele ar trebui să fie dus cu siguranță la medicul veterinar cât mai curând posibil. Acasă, ajutarea animalului dvs. de companie nu va funcționa. În acest caz, sângerarea poate fi oprită prin oricare dintre metodele de mai sus..
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să oprești sângele unui câine dintr-o gheară: farmacie și remedii populare