Ce sunt și cum se tratează paraziții la pisici

PisicăO problemă urgentă pentru un iubitor de animale, în special pisicile, este păstrarea și menținerea sănătății animalului de companie. Pisicile sunt susceptibile la atac atât de paraziți externi, cât și interni. Despre tipurile de helminți, simptome, metode de infecție și tratament - acest material.

Pericol de paraziți interni

Paraziții interni la pisici nu sunt altceva decât viermii cunoscuți. Varietatea lor este surprinzătoare. Helmintii nu sunt reprezentați ca o singură specie. Potrivit unor rapoarte, există aproximativ 80 de specii de paraziți pe care le poate avea o pisică și există aproximativ 400 dintre ei care trăiesc pe Pământ..

Știați? Cea mai frecventă helmintiază în rândul oamenilor: enterobiază, hookworm și tricocefaloză.

Dacă simptomele infecției sunt ignorate, animalul va muri în cele din urmă. Mai mult, moartea în acest caz este teribilă. Animalul moare din ruperea intestinelor cu bulgări de viermi, blocarea căilor respiratorii de către aceștia, dacă sunt viermi pulmonari.Paraziți de pisicăÎn plus, animalul de companie în sine reprezintă un pericol crescut pentru membrii familiei. Puțină lume știe, dar ouăle de helmint sunt excretate din corpul unui animal bolnav, chiar și cu respirație. Ce paraziți specifici poate avea o pisică, vom lua în considerare mai departe.

Tipuri, cauze, simptome, tratament

Există cel puțin trei tipuri de paraziți la pisici. Toată bogăția și varietatea acestor viermi este prezentată în fotografie cu numele.

Un animal de companie se poate infecta oriunde. Acest lucru se datorează faptului că prevalența ouălor de helmint în natură este foarte mare. Se găsesc în sol, în organismele rozătoarelor și peștilor, păsărilor. Sezonul cald este perioada cea mai favorabilă pentru infecție.

Vă sfătuim să citiți despre cum să utilizați droguri împotriva paraziților, cum ar fi "Bastion", "Avocat", "Pratel", „Profender”, Drontal, „Ivermectină”, „Profender”, "Bastion", pastile și suspensie „Prazitel”, "Avantaj", "Leopard", „Kaniquantel”, „Milbemax”.
Există multe tipuri de viermi, larvele și ouăle lor sunt omniprezente. Chiar dacă animalul nu părăsește apartamentul, există totuși un pericol. Larvele intră în locuință cu praf de stradă, pot fi transportate de membrii gospodăriei pe încălțăminte și haine.Chiar și o vrabie care a zburat accidental într-o fereastră deschisă, o muscă care se hrănește în bucătărie - toate reprezintă un potențial pericol în ceea ce privește infectarea unui animal de companie și a proprietarului, inclusiv.

Simptomele infecției cu viermi la o pisică, indiferent de tip, sunt mai mult sau mai puțin similare.

 • Tuse. Animalul tușește până tușește. Sunt adesea viermi vii..
 • Draga a slăbit dramatic, deși dieta nu s-a schimbat.
 • Dar pofta de mâncare s-a schimbat. Pisica poate refuza să mănânce deloc o vreme..
 • Cu ochiul liber, indivizii de viermi sau părțile lor, sângele este vizibil în fecale.
 • Animalul are mai multe scaune decât de obicei, de obicei diaree.
 • Pisoii au o burtă densă și voluminoasă. Dacă acesta este un semn constant, atunci nu ar trebui să crezi că au mâncat bine..
 • În cazurile avansate, diareea este înlocuită de constipație.
 • Mucoasele palide ale gurii.
 • Animalul este inactiv, nu mai minte, nu arată interes pentru mâncare și comunicare cu proprietarul.Paraziți de pisică
 • Un semn sigur al viermilor este coada descuamată și, în general, o deteriorare a stării stratului.

Important! Probabilitatea infectării cu viermi de la o pisică bolnavă de către oameni este de aproape 100%.
Diferite tipuri de viermi se manifestă în moduri diferite în corpul animalului. De asemenea, sunt tratați pentru ei, în funcție de tip.

Nematode

Multe nematode trăiesc în tractul digestiv al pisicilor, dar acest lucru nu este suficient pentru ele și se mută adesea în alte organe: plămâni, inimă.

Principalele tipuri:

 • Ancylostoma braziliense. Hookworm locuiește în intestinele vulpilor, câinilor și, bineînțeles, pisicilor..Ancylostoma braziliense
  Important! Pentru oameni, hookworm este, de asemenea, periculos, dar, spre deosebire de animale, trăiește sub piele.

Ouăle intră în mediu cu fecale, apoi după 1-2 săptămâni ies larve din ele, care se târăsc perfect și pot înota.

 • Uncinaria stenocephala. Acest tip de vierme provoacă o boală numită uncinarioză. Viermii sunt mici, au doar 1,5 cm lungime, dar nu mai puțin rău de la ei. Nu au gazde intermediare, se transmit direct de la individ la individ. Infecția are loc prin ingestie și piele, chiar și prin tampoane sănătoase pentru labe. Intră în natură cu fecale.Uncinaria stenocephala
Vă va fi util să învățați cum să vindecați o pisică ureche și subcutanat bifează, toxocarioza, piroplasmoza, viermi și păduchi.
 • Physaloptera spp cauzează boala fizalopteroza. Spre deosebire de speciile anterioare, trăiește direct în stomac. Animalul este infectat direct, mănâncă carii, tot felul de insecte, rozătoare - pe toată lumea pe care o poate prinde, chiar și șopârle. De aici rezultă că în acest caz există o gazdă intermediară. Un animal care trăiește într-un apartament și primește alimente sterile este protejat de acest tip de viermi, dar nu 100%.Physaloptera spp
 • Toxocara cati. Toxocarii sunt viermii cei mai comuni, mari, de până la 10 cm. Fiecare proprietar de pisică este familiarizat cu ei. Infecția are loc atât direct, cât și prin indivizi intermediari. Toxocariaza este dificilă, adesea duce la moartea animalului, dacă nu se efectuează deparazitarea. Pisoii sunt expuși riscului, se infectează din laptele matern și mor mult mai repede decât adulții. Aceste nematode la pisici sunt capabile să se localizeze nu numai în tractul gastro-intestinal, ci și în inimă și plămâni. Se crede că acest tip de vierme nu se transmite oamenilor, dar practica parazitologiei, o secțiune a medicinei, arată contrariul..Toxocara cati
 • Baylisascaris procyonis - un parazit care cauzează baylisascariasis. Un tip foarte periculos de viermi, cu dimensiuni de până la 23 cm, infecția se caracterizează printr-o rată a mortalității de aproximativ 60-70% și complicații severe.
  Știați? Pisicile au un limbaj propriu, este format din 100 de sunete diferite. Populația felină a planetei - 500 de milioane.
  Larvele trăiesc în intestine, dar odată cu fluxul de sânge intră în orice parte a corpului și mai des în creier. Se regăsesc în mediul extern prin fecalele animalelor bolnave.Baylisascaris procyonisCa o consolare, putem spune că acest tip de viermi este comun în Statele Unite și Canada, deoarece bursucul este gazda intermediară și nu se găsește în Ucraina. Cu toate acestea, în era frontierelor transparente, nu trebuie să vă relaxați, în Japonia și Germania aceste helminti sunt deja înregistrați oficial.
 • Aelurostrongylus abstrusus, Eucoleus (Capillaria) aerophilus. Aceste două tipuri de viermi „iubesc” plămânii și bronhiile. Un vierme mic nu mai mult de 1 cm secretă abundent ouă, care intră în sistemul respirator. Un simptom caracteristic al acestor specii este o tuse răgușită umedă frecventă. Pneumonia la un animal de companie este adesea rezultatul unei faze avansate de infecție cu acest tip de helminți. Infecția are loc prin pisica care mănâncă rozătoare și melci.Aelurostrongylus abstrusus

Cestode

 • Diphyllobothrium - tenie de până la 9-10 m lungime, la pisici are doar 1-1,5 m lungime. Parazitul provoacă boala difilobotriaza. El trăiește în curajul vulpilor, câinilor, pisicilor, oamenilor. Un adult este numit tenie largă.

Infecția umană apare prin pești care nu au fost supuși unui tratament termic suficient și pisici - în general prin pește crud. În intestinul uman, tenia trăiește până la 29 de ani, la pisică - câteva luni. Pentru a diagnostica acest tip de parazit, este necesară o analiză specială prin metoda Fülleborn..DiphyllobothriumGazdele intermediare sunt crustaceii ciclopi și peștii de apă dulce. Calea de la ou la adult este lungă, un mediu acvatic este esențial. Prin urmare, prevenirea constă în eliminarea peștelui crud de apă dulce din dieta animalului de companie și, bineînțeles, a oamenilor..

 • Dipylidium caninum - un tip de nematod care determină helmintiaza numită dipilidioză. Acest așa-numit ten de castravete parazitează pisicile, câinii, vulpile, vulpile arctice, precum și oamenii. Dimensiunea sa este de 5-7 cm, deși viermele este mic, dar foarte dăunător. Iată o situație interesantă: paraziții externi și interni s-au unit pentru a se hrăni cu corpul pisicii. La urma urmei, gazdele intermediare ale larvelor acestui tip de helminți sunt larvele puricilor și păduchilor..Dipylidium caninum
 • Vă recomandăm să citiți despre, cum să alegeți picături de purici pentru pisici și pisici, și, Cum funcționează un guler de purici și căpușe pentru pisici?.
  • Alveococcus multilocularis este cauza alveococozei - boli ale pisicilor, câinilor, vulpilor, vulpilor polari, lupilor. Alveococii sunt viermi articulați cu dimensiuni de 2-5 mm. Intră în natură cu fecale, unde ouăle infectează aproape totul - iarbă, apă, sol. Pisicile se infectează prin rozătoare, mai des prin șoareci de câmpAlveococcus multilocularis

  Știați? Tenia Diphyllobothrium Saturn din intestinele peștilor este considerată a fi cea mai lungă și poate avea aproximativ 12 m.
  • Hydatigera taeniaformis Lungimea de 15-60 cm cauzează boala hidatigeroză, trăiește în intestinele pisicilor domestice, sălbatice, ale câinilor de vânătoare. Gazde intermediare - șobolan, rozătoare domestice și de câmp, alunițe.Hydatigera taeniaformis

  Trematode

  • Opisthorchis felineus - viermi mici de 8-13 mm lungime, cauzează boala opistorhiazei. Acestea sunt localizate în căile biliare, în vezica biliară în sine și, de asemenea, în pancreas. Gazda intermediară este o specie de moluște de apă dulce. După ciclul de dezvoltare, intrând în corpul unei pisici, al unui om, al unui câine, al unei vulpi și al multor alte animale, îl distrug în mod obișnuit pentru toate tipurile de viermi. Prevenire - nu hrăniți animalul de companie cu pește crud și, bineînțeles, nu îl folosiți chiar de proprietar.Opisthorchis felineus
  • Clonorchis sinensis provoacă boala clonorhiazei. Helminti plati de 10-20 mm lungime. Este similar în localizare și metodă de expunere la organismul infectat cu specia anterioară Opisthorchis felineus. Gazde intermediare - pe lângă moluște, și pești de apă dulce. Poate trăi în corpul unui animal până la 5 ani.Clonorchis sinensis

  Ce paraziți puteți obține de la pisici

  La luarea în considerare a tipurilor de helminți, nu a fost găsit niciun parazit intern care să nu fie periculos pentru oameni. S-ar părea că avertismentul înseamnă înaintat. Dar se pare că asta nu este tot.

  În corpul pisicilor, există un alt tip de paraziți interni - protozoare. Tipurile, simptomele și tratamentul acestora necesită un studiu separat.. Ca un avertisment, deocamdată, enumerăm bolile pe care le cauzează acest tip de microfaună:

  • beznoitiazis;
  • izosporoză;
  • criptosporidioză;
  • giardioza;
  • toxoplasmoza.
  Pentru ca aceste nume să rămână doar informații, și nu un fapt trist cu care ați trebuit să vă confruntați, trebuie să respectați cu strictețe prevenirea atunci când aveți de-a face cu animale, precum și să efectuați o serie de acțiuni pentru a vă proteja pe dvs. și pe animal de infecție.Paraziți de pisică
  Știați? Numărul maxim înregistrat de pisoi într-o așternut este de 19, dintre care 15 au supraviețuit.

  Lista include:

  1. Respectarea igienei la îngrijirea animalelor. Săpunul este cel mai bun prieten al proprietarului de pisici.
  2. Prevenirea helmintiazei - cursa regulată a viermilor conform programului și conform indicațiilor.
  3. Examinare pentru toxoplasmoză, clamidie și ouă de viermi în clinica veterinară imediat după achiziționarea animalului.
  4. Comunicarea minimă a unui animal de companie cu viața sălbatică. Pentru o pisică de rasă pură, vânătoarea de rozătoare nu este vitală. O pisică de curte, de regulă, nu intră în casă și nu comunică îndeaproape cu proprietarul.

  Sperăm că aceste informații vor consolida vigilența iubitorilor de pisici și le vor face mai atenți la sănătatea animalelor de companie, astfel încât comunicarea să fie plăcută pentru ambele părți..Paraziți de pisică

  Distribuie pe rețelele de socializare:
  Așa arată
  » » Ce sunt și cum se tratează paraziții la pisici