Cum să înveți un pisoi să meargă la toaletă?

Când oamenii își iau un animal de companie în casă, este important să știți din timp cum să antreneze pisoiul pentru a merge la toaletă. Dacă acest lucru nu se face imediat, apoi animalul va alege în mod independent un loc pentru el însuși și va fi mult mai dificil să îl reîntrenezi. Chiar mai bine - dacă pisoiul este inițial învățat să meargă direct la toaletă. Acest lucru este mai dificil, dar atunci nu sunt necesare tăvi, umpluturi sau cutii de hârtie ruptă..

Puteți pune nisip în ele, dar acest lucru nu este practic. Cel mai bine este să rupeți hârtia sau să completați tava.. Dintre acestea, acestea sunt optime pentru pisici:

  • lemnos;
  • cereale;
  • porumb;
  • gel de silice;
  • din argilă și minerale;
  • zeolit.

Toți au propriile avantaje și dezavantaje. Unele trebuie schimbate complet, dintr-o altă masă, numai granulele saturate cu umiditate ar trebui aruncate.

Scheme de antrenament pentru tavă sau toaletă

Pentru a învăța un pisoi mic să meargă în tavă, trebuie să puneți tava imediat ce animalul apare în apartament. Mai bine într-un loc retras, dar nu ușor accesibil pisicii. Sunt foarte timizi. Dacă trebuie să învățați animalul să meargă la litiera imediat pe toaletă, atunci tava este așezată lângă. De îndată ce animalul de companie crește, dispozitivul crește puțin mai sus.

Cel mai simplu mod de a antrena un pisoi este după ce ai mâncat sau dormit. Imediat după bebelușul enumerat, trebuie să îl duceți la toaletă și să păstrați animalul de companie acolo până când face pipi. De îndată ce pisoiul este gol, puteți da drumul, dar nu puteți schimba ziarul sau așternutul pentru a păstra mirosul de fecale. Pe el, animalul își va găsi apoi toaleta în mod independent.

Dacă micuțul pisoi a scris, atunci bălta trebuie să fie ștearsă cu hârtie și dusă în tavă. Acest lucru îl va ajuta să-l antreneze să miroasă toaleta. Zona pe care s-a golit bebelușul trebuie spălată bine. Mai bine cu clor, astfel încât să nu rămână nici cel mai mic miros. Astfel, antrenamentul unui pisoi poate fi finalizat în doar câteva zile..

Alte metode

De îndată ce pisoiul a apărut acasă, în primele câteva zile, proprietarii ar trebui să fie de preferință în apropiere și să arate răbdare maximă. Principala regulă este să nu certăm sau să pedepsim când bebelușul a golit trecutul. Trebuie să-l urmăriți și dacă animalul începe să adulmece colțurile sau să caute un loc - trebuie dus la tavă. Repetați acest lucru după fiecare masă sau somn..

Dacă pisoiul nu înțelege că este necesar să greblezi granulele după golire, trebuie să-i iei laba și să o răzuiești puțin. După fiecare călătorie la tavă, animalului i se dă o mică bucată din delicatese. Pentru a învăța un pisoi să facă caca în locul potrivit, trebuie să masezi burta animalului în timp ce acesta se află în toaletă..

Pisicile sunt foarte curate, deci nu vor merge la o toaletă murdară. De fiecare dată după golirea bebelușului, trebuie să schimbați hârtia - rupeți bucăți noi. Dacă există umplutură în tavă, este suficient să aruncați granulele care au absorbit umezeala și mirosul. Unele specii trebuie schimbate complet.

Pentru a preveni pisica de a coca oriunde, puteți aduce tava la ea unde încearcă să se cuibărească pentru a se ușura. Treptat, toaleta se mută la locul potrivit pentru proprietar. Dacă pisica este luată de pe stradă, cel mai bine este să puneți o mână de pământ în tavă. Aceasta va informa animalul că aici se află habitatul pentru mișcarea intestinului..

Un alt sfat este că, pentru ca pisoiul să înceapă să meargă exclusiv la toaletă, este recomandabil să setați un anumit mod. La început, puștiul nu înțelege de ce este pus în tavă. Cu toate acestea, atunci când este trimis la toaletă după fiecare hrănire sau somn, animalul va învăța rapid să folosească dispozitivul așa cum a fost intenționat. Ulterior, el însuși va fi îndreptat spre tavă.

SIDA

Puteți învăța un pisoi să meargă la toaletă folosind o duză specială. Aceasta este o structură din plastic sub forma unei rețele pentru o tavă. Se atașează la toaletă. Umplutura este turnată pe grătar. Pisoiul trebuie plasat în acest dispozitiv. Cu toate acestea, acest atașament nu poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta mai mică de 4 luni..

În magazine se vând spray-uri speciale care ajută la antrenarea animalului la toaletă. Produsele au un miros specific care face ca pisoiul să vrea să-l golească în acest loc special. Pentru aceasta, spray-ul se pulverizează pe hârtie sau umplutură. În combinație cu primul remediu, al doilea merge, care se aplică acelor locuri în care animalul nu poate merge la toaletă.

De fiecare dată când pisoiul intră în cutia de gunoi, trebuie încurajat. Este suficient să faceți acest lucru până când animalul învață să meargă doar la toaletă. Umplutura sau hârtia trebuie schimbate zilnic, dar nu imediat, astfel încât mirosul caracteristic să rămână pe ele pentru prima dată.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înveți un pisoi să meargă la toaletă?