Care este numele corect pentru mustățile unei pisici?

Un număr foarte mare de oameni din întreaga lume țin acasă animale precum pisicile. Dar cât știm despre animalele noastre de companie? Pisicile sunt creaturi foarte complexe prin natura lor. Puteți vorbi despre caracteristicile lor pentru o perioadă foarte lungă de timp, dar acest articol va fi dedicat întrebării cum se numesc mustățile pisicii.

Există mai multe moduri de a numi aceste fire lungi pe fața unei pisici.:

  • Vibrisele;
  • Păr tactil;
  • Mustață.

Numele științific al mustăților unei pisici

Ca orice organ, mustățile pisicilor au numele lor științific - vibrissae. Provine din latină, unde cuvântul „vibrissae” înseamnă „a vibra, a vibra”. Într-adevăr, mustățile pisicilor sunt în mișcare pentru o perioadă foarte lungă de timp, vibrează și se clatină..

În limba rusă, acest nume este citit ca "vibrissae", este folosit și în literatura științifică rusă, unde există o descriere a mustăților pisicilor.

Un alt nume pentru mustață

Mustățile pisicii au și un al doilea nume - „fire tactile”. De asemenea, nu se administrează acestor fire de păr din întâmplare. Faptul este că la pisici, mustățile ocupă un loc important printre simțuri sau, mai exact, atingere. Ajută animalele să se miște ușor, să navigheze în spațiu, să vâneze și, de asemenea, să acționeze ca un fel de indicator în comunicarea cu oamenii (poziția mustăților răspândește adesea informații despre starea de spirit a pisicii).

În plus, și mai important, pisicile simt literalmente cu mustățile dacă există pericolul, de exemplu, de la prada prinsă. Purtându-l în dinți, cu fire de păr tactile, animalele simt dacă este în viață sau nu și dacă este în viață, dacă are capacitatea de a rezista.

Datorită faptului că mustața este un organ important de atingere pentru o pisică, cu care literalmente „sondează” terenul, prada etc., sunt numite fire de păr tactile.

Numele corect al mustății

Mulți oameni cred în mod greșit că mustățile unei pisici nu sunt altceva decât fire obișnuite și, prin urmare, le numesc în consecință.. Dar această definiție nu este pe deplin corectă. Vibrisele nu sunt doar fire de păr compactate pe corpul unui animal. Da, prin natura lor, acestea sunt similare cu părul, dar vibrisele sunt formațiuni moarte, ale căror rădăcini duc la terminații nervoase și la vase de sânge..

În plus, după cum am menționat, firele de păr tactile acționează ca organe senzoriale care facilitează mult pisicilor să-și trăiască viața de zi cu zi atât acasă, cât și în aer liber..

Datorită legăturii cu terminațiile nervoase și a funcțiilor importante ale mustății, nu este complet corect să le numim păr obișnuit..

Așadar, numele mustăților pisicii este un subiect destul de interesant care deschide o mulțime de lucruri noi la animalele noastre de companie. Mustățile sunt organe importante la pisici, iar cunoașterea modului în care sunt numite corect va fi utilă pentru oricine are plăcerea de a-l ține acasă pe acest prieten cu blană..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este numele corect pentru mustățile unei pisici?