Cum să dai glucozamină pisicii tale?

Condroprotectorii sunt o salvare pentru pisicile cu probleme articulare. Nu contează ce a cauzat boala - bătrânețe, leziuni sau caracteristici ale rasei, acest grup de medicamente va ajuta în toate cazurile. În caz de boală articulară, medicul va prescrie cu siguranță glucozamină pentru pisică.

Cursul tratamentului și doza trebuie prescrise de un medic veterinar calificat.

De ce unele pisici au nevoie de glucozamină suplimentară??

În mod normal, glucozamina este sintetizată independent de corpul pisicii. Articulațiile sănătoase au o mobilitate bună și nu au nevoie de suplimente suplimentare. Uneori, din anumite motive, corpul pisicii încetează să mai producă glucozamină. Iată cele mai frecvente.:

 • in varsta;
 • rănire;
 • anomalii genetice;
 • caracteristica rasei;
 • activitate fizică excesivă;
 • boli articulare.

În acest caz, trebuie să începeți să dați pisicii Glucozamină. Dar nu puteți prescrie pastile singur animalului dvs. de companie, deci trebuie mai întâi să vizitați un medic veterinar.

Mecanism de acțiune

Glucozamina este o monozaharidă care se poate acumula în țesuturile conjunctive ale aparatului locomotor. De acolo, substanța unică este distribuită articulațiilor, plăcilor unghiei și valvelor cardiace..

Glucozamina permite țesuturilor să fie mai flexibile, mai puternice și mai rezistente la întindere. Această vitamină poate fi administrată pisicilor pentru prevenirea bolilor articulare..

Glucozamina are proprietăți antiinflamatorii. Această vitamină joacă un rol important în menținerea tinereții pielii animalului..

În mod normal, glucozamina este produsă în mod natural în corpul pisicii. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci este necesar să se asigure furnizarea acestuia din mediul extern. La scară industrială, substanța este obținută din coaja crustaceelor, este eficientă și complet sigură atât pentru oameni, cât și pentru animale..

Tipuri de droguri

Atât pisoii, cât și animalele adulte pot lua droguri cu glucozamina. De asemenea, aceste medicamente sunt adesea prescrise pentru câini..

Cei mai populari condroprotectori de pe piața rusă:

 • Gelabon Polydex;
 • Stride plus;
 • Excel 8 în 1.

În ciuda faptului că toate medicamentele sunt eficiente, medicul veterinar ar trebui să selecteze glucozamină condoroitină pentru pisică. Nu este recomandat să diagnosticați și să cumpărați medicamente pe cont propriu.

Polidex Gelabon nu provoacă reacții alergice și are o compoziție complet naturală. Excel cu Glucozamină este de obicei prescris pentru câini. Stride Plus cu condroitină are o linie separată pentru pisici și este adesea utilizat în regimurile de tratament.

Dozajul medicamentului în mg depinde de greutatea și boala animalului. Cursul tratamentului cu produse cu glucozamină pentru pisici este de obicei lung, uneori pe tot parcursul vieții, cu scurte întreruperi.

Furaj cu glucozamină

Preparatele cu glucozamină nu sunt pe placul tuturor pisicilor. Animalelor fastidioase li se poate oferi furaje industriale cu funcția de a susține articulațiile. Orice dietă terapeutică este selectată numai de către un medic veterinar, prin urmare, este de dorit consultarea prealabilă.

Furaje care conțin glucozamină:

 • Mobilitate Royal Canin;
 • Origen;
 • Savarra Light;
 • Hills J / D.

Hrana comercială pentru pisici cu glucozamină este echilibrată în ceea ce privește nutrienții, prin urmare utilizarea sa va avea un efect benefic asupra stării fizice a animalului. Dietele de vindecare vor avea grijă de articulații și vor menține animalul de companie sănătos.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai glucozamină pisicii tale?