Când și cum să transferați un pisoi în alimente uscate

Un pisoi bine hrănit și sănătos este obiectivul principal al proprietarilor de animale de blană. Unii proprietari sunt siguri că nu există nimic mai bun decât produsele naturale. Dar odată cu apariția diferitelor tulburări de alimentație și a altor afecțiuni patologice, proprietarul se gândește să transfere pisoiul în alimentele uscate.

Veterinarii cred că peletele au mai multe beneficii decât alimentele „naturale”. În primul rând, alimentele uscate de înaltă calitate sunt echilibrate în compoziție și elimină riscul de otrăvire (ceea ce nu se poate spune despre hrănirea cu carne sau pește).

Înainte de a transfera în alimente uscate, trebuie să le cunoașteți tipurile și să le selectați pe cea mai potrivită pentru animalul de companie, pe baza caracteristicilor individuale ale organismului și ale accesoriilor rasei..

La ce vârstă și cum să transferați un pisoi în alimente uscate

Furajele peletate sunt ușor de utilizat și nu sunt scumpe în comparație cu alimentele naturale. Alimentele uscate sunt echilibrate în toți parametrii nutriționali necesari. La ce vârstă să transfere un pisoi în alimente uscate, medicul veterinar ar trebui să solicite după teste de diagnostic și examinare. De regulă, pisoii sunt înțărcați de la mama lor la vârsta de 1,5-2 luni și din această perioadă puteți începe să vă obișnuiți copilul cu mâncare uscată..

Notă! Transferul prea devreme al pisoiului în alimentele uscate poate afecta negativ dezvoltarea în continuare a animalului de companie din cauza subdezvoltării oaselor care formează maxilarul..

De asemenea, nu trebuie să vă grăbiți la o schimbare bruscă a dietei, mai ales dacă animalul de companie a primit inițial hrană naturală. Experții recomandă obișnuința cu un nou tip de mâncare timp de 14 zile, adăugând un tip nou de mâncare la cel precedent în porții mici. În fiecare zi, porția de alimente uscate trebuie mărită treptat până la 100%.

Regulile pentru transferul unui pisoi în alimente uscate sunt după cum urmează:

  • Aplicație de mousse. Acest tip de mâncare se află la mijloc între alimentele umede și uscate, prezentate sub formă de mousse cu consistență moale. Puteți adăuga mai multe bucăți de alimente uscate la un astfel de fel de mâncare..
  • Înmuierea alimentelor uscate. Crescătorii de pisici cu experiență recomandă ca atunci când treceți la alimente uscate, înainte de hrănire, să înmuiați în prealabil mâncarea uscată în apă caldă până când se umflă și să zdrobiți granulele îmbibate cu o furculiță. Pisicuței ar trebui să i se ofere astfel de alimente calde..
  • Creșterea dozei. În fiecare zi, cantitatea de alimente uscate trebuie crescută până când o masă completă este complet înlocuită. În timp, poate dura 5 până la 15 zile.

Este necesar să hrăniți animalul de companie strict în funcție de dozele indicate de producătorul sau medicul veterinar..

Acest lucru se datorează faptului că la o anumită vârstă, o pisică are nevoie de un set special de nutrienți (proteine, grăsimi și carbohidrați), precum și de complexe de vitamine și minerale.

Pro și contra ale hranei uscate pentru pisici

Există avantaje și dezavantaje pentru orice feed, indiferent de calitate ridicată sau scăzută. Cunoașterea laturilor pozitive și negative furaje uscate, proprietarul animalului de companie își va putea regla corect dieta.

Avantajele alimentelor uscate sunt:

  • Rentabilitate - costul alimentelor uscate cu pelete de calitate superioară va costa proprietarul mult mai puțin decât hrănirea cu produse naturale de înaltă calitate.
  • Economisi timp - proprietarul nu trebuie să se aprovizioneze constant cu carne și pește proaspăt, precum și să pregătească mese pentru animalul de companie.
  • Când hrăniți cu furaje de înaltă calitate, nu puteți urma dieta. Mâncarea uscată nu se strică, când să fii în aer liber. Acest lucru este valabil mai ales pe vreme caldă, când produsele naturale din vasul unei pisici se deteriorează foarte repede și pot duce la otrăvirea animalului..
  • Echilibru. Hrana pentru pisici peletată de înaltă calitate îndeplinește toți parametrii unui aliment complet pentru animale de companie. În plus, hrana pentru pisici diferă în compoziția cantitativă de hrana pentru pisici. Când hrăniți un animal cu hrană naturală, este necesar să monitorizați cu strictețe și să calculați echilibrul nutrienților necesari pentru creștere și dezvoltare, precum și oligoelemente și complexe de vitamine.

Contra pisicilor sunt reprezentate de următoarea listă:

  • Lipsa umezelii. Toate furajele, indiferent de calitate și de procesul de fabricație, au un procent scăzut de umiditate necesară. Ca urmare a unei încălcări a echilibrului apă-sare, animalul poate dezvolta boli ale organelor interne. Cel mai frecvent afectat sistem urinar.
  • Rău pentru dinții pisicii. Unii producători de alimente pelete îi asigură pe proprietari că alimentele uscate ajută la scăderea plăcii de pe smalțul dinților. Această afirmație nu este altceva decât un mit. Efectul mâncării uscate asupra dinților pisicilor este absolut opus - prădătorul nu are sarcina necesară pe dinți, ceea ce determină formarea tartrului.
  • Conținut ridicat de carbohidrați. Acest dezavantaj se aplică furajelor peletate extrem de ieftine. În plus față de deteriorarea smalțului dinților ca urmare a conținutului crescut de elemente de carbohidrați din alimente, astfel de alimente provoacă o creștere bruscă a nivelului de zahăr în circulația sistemică, care este în continuare plină de dezvoltarea diabetului zaharat.

Tipuri de alimente gata preparate pentru pisoi

Mâncarea comercială pentru pisici vine în mai multe versiuni. Tipurile de furaje sunt conservate, umede și uscate. Deci, conservele pentru pisoi premium conțin toate mineralele și oligoelementele necesare, precum și componente din carne, bulion și legume.

Datorită ambalării ermetice, microorganismele bacteriene patogene nu pătrund în conservele alimentare. Conserve pot înlocui alimentele naturale numai dacă calitatea este la un nivel ridicat.

Furaj umed pentru pisoi se produce în pungi speciale pentru 1 masă. În comparație cu conservele, în alimentele umede, procentul de apă este mult mai mic, prin urmare, atunci când hrăniți un pisoi cu alimente umede de la păianjeni, este imperativ să respectați regimul de băut..

Hrana uscată pentru pisici vine în pelete care conțin cereale procesate, legume, carne și organe de calitate. Cantitatea de apă din acest tip de alimente este neobișnuit de scăzută, deci este important să furnizați pisoiului apă potabilă nelimitată. Avantajul unui tip de mâncare uscată este că durata de valabilitate a acestor alimente este mult mai lungă decât cele anterioare..

Transferul unui pisoi din alimente naturale sau umede în alimente uscate

Dacă pisoiul este deja crescut și obișnuit cu mâncarea naturală, atunci transferarea acestuia la mâncare uscată va fi puțin mai dificilă. La urma urmei, pisoii foarte mici trec mai repede la furajele peletate..

Important! Principala cerință atunci când se transferă un pisoi din alimente naturale în alimente uscate este respingerea completă a alimentelor obișnuite.

Este important să selectați furaje de înaltă calitate, care să fie în mod ideal echilibrate în ceea ce privește nutrienții. În plus, este important să fim fermi dacă animalul de companie cerșește în mod activ mâncare de la masă sau bunătățile care îi sunt familiare înainte. Pe trecerea de la natural alimentele complet uscate ar trebui să dureze cel puțin 7 zile. Lucrul este că hrana naturală este complet diferită ca structură și gust, astfel încât animalul ar trebui să se obișnuiască cu noua hrană cât mai confortabil posibil..

Când treceți de la alimente naturale la alimente peletizate, este important să reduceți sistematic cantitatea de carne sau pește din dietă, umplând acest gol cu ​​alimente uscate. Inițial, cantitatea de furaje noi nu trebuie să depășească 10-15% din greutatea totală a porțiunii. În fiecare zi procentul ar trebui să crească cu aproximativ 5 unități.

Este mult mai dificil să transferați un animal mai în vârstă din hrana umedă, deoarece hrana umedă are mult mai mult gust, ceea ce ispitește animalul de companie. Transferul în alimente uscate trebuie să fie neted și discret. În medie, este posibil să transferați un pisoi crescut din alimente umede la o lună după început. În timpul tranziției la un alt tip de mâncare, este necesar să lăudăm în permanență animalul de companie, de fiecare dată când se apropia de bol cu ​​granule uscate. Astfel, este necesar să subliniem alegerea corectă a animalului..

Notă! Nu este recomandabil să se transfere complet în alimente uscate. Mâncarea umedă are suficientă umiditate pentru animalul dvs. de companie. Dar nu combinați alimente umede și uscate de la diferite companii, deoarece acest lucru poate afecta negativ sănătatea generală a animalului..

Chiar și atunci când este hrănit cu alimente granulare uscate super-premium, animalul trebuie să primească suplimente de vitamine pentru a întări sistemul osos și muscular în perioada de creștere activă..

De asemenea, suplimentele de vitamine sunt importante pentru întărirea hainei, îndepărtarea unei bucăți de lână înghițită la lins (importantă pentru rasele cu păr lung), precum și în scopul prevenirii boli ale sistemului urinar.

Un aspect important atunci când se transferă un pisoi de la un tip de mâncare la altul este utilizarea probioticelor. Acestea vă permit să măriți activitatea tractului digestiv și să vă asigurați obișnuința normală cu un nou tip de hrană. Aportul de probiotice trebuie aprobat de medicul veterinar.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când și cum să transferați un pisoi în alimente uscate