Pisica chineză li hua: tigru târâtor, dragon ascuns

Pentru chinezi, tigrul este un animal de cult, personificând priceperea militară, ferocitatea și neînfricarea. Se crede că până și imaginea unui tigru alungă forțele lumii, protejează împotriva demonilor. Și un adevărat tigru din casă, chiar și în miniatură, este cea mai bună armă împotriva oricăror spirite rele. O pisică chineză, desigur, nu este chiar un tigru, dar atitudinea față de ea nu este doar un animal domestic, ci un talisman viu care nu lasă spiritelor rele o singură șansă.

Referință istorică

Timp de multe secole, teritoriul Imperiului Celest a fost locuit de pisici gobi - frumuseți cu dungi de dimensiuni medii, temătoare, dar fără o agresiune evidentă față de oameni. Pentru vânătoare, au ales locuri lângă sate în care trăiau nenumărate rozătoare pe câmp și în hambare. Se crede că pisica chineză Li Hua este un descendent al pisicilor Gobi domesticite cu mii de ani în urmă. Micile „tigri” sunt menționate în documentele istorice, imaginile balenelor tipice minke împodobesc lucrările maeștrilor chinezi antici - artiști, bijutieri, olari, fierari.
Rasa chineză de pisici Li Hua a primit statutul oficial în CFA abia în 2010. Dar deja în 2003 au fost arătați primii „pui de tigru” expoziţie în Pekin. În Statele Unite, rasa ocupă un onorabil al treilea loc în clasamentul „celor mai frumoase pisici tabby”, al doilea Bobtailuri americane și jucării. Dar pentru rușii Li Hua, pisica este prea obișnuită și, prin urmare, nu atrage atenția crescătorilor - reprezentanții acestei rase rare sunt foarte asemănătoare cu Vasek și Murzikov.

Aspect

Frumusețea lui Li Hua prin naturalețea lor este că sunt animale puternice, de dimensiuni medii, care dau impresia unor vânători pricepuți. Spatele este drept, membrele sunt musculare, coada de lungime medie se îngustează ușor spre vârf. Rasa de pisici chineză Li Hua este proporția ideală a unui prădător. Privirea încrezătoare și independentă a ochilor în formă de migdală verde strălucitor sau galben intens subliniază o anumită sălbăticie a imaginii. Botul este îngrijit, ușor alungit, dar nu ascuțit. Puntea nasului este de lungime medie, trecerea de la frunte la bot este netedă - o depresiune îngrijită fără „trepte” și colțuri ascuțite.
Punctul culminant al acestor pisici este o haină scurtă „tigrată” care se potrivește bine corpului. Este permisă o singură opțiune de culoare - tabby maro. Rasa Li Hua arată foarte impresionant - dungile de cărbune sunt conturate puternic pe un fundal cald, aproape fuzionând în inele de pe picioare și coadă. Botul este împodobit cu un machiaj „zeiță” - creion de ochi, linii de la ochi la obraji, un „M” distinct pe frunte. Pe piept există o serie de coliere, dintre care unul trebuie închis. Pe stomac - o împrăștiere de „butoane” atingătoare. În colțurile buzelor puncte antracite - pisica „zâmbește” viclean.

Caracter

„Tigru ghemuit, balaur ascuns” este o interpretare artistică a expresiei chineze, a cărei semnificație corespunde proverbului rus „Există diavoli în apele liniștite”. Dintre domesticite, pisica chineză Li Hua este un balaur, calm și înțelept, suplu, iertător. În cultura chineză, dragonii reprezintă tot ceea ce este luminos și pozitiv. Apropo, europenii și americanii, vorbind despre Li Hua, numesc aceste pisici dragoni Li. Deci, în fiecare dragon iubitor de pace trăiește un tigru - un războinic, nemilos, dar doar pedepsitor. Nu mă crede? Apoi, încercați să-l jigniți pe Li Hua sau să-i încălcați limitele fără consimțământul proprietarului - o pisică afectuoasă și plină de voie bună se transformă imediat dintr-un „dragon” pașnic într-un „tigru” feroce..
Dar Li Hua nu este deloc o persoană însetată de sânge. Pur și simplu tratați aceste pisici cu grijă, cu o parte din respect. Forța, strigătele și constrângerea nu pot obține nimic de la Li Hua. Pentru creditul crescătorilor, pisica chineză este înzestrată cu toleranță și înțelepciune - aceste animale sunt ușor de educat, înțeleg o persoană aproape fără cuvinte..

Întreținere și îngrijire

Li Hua sunt pretențioși și pretențioși. Se simt minunat atât într-un apartament mic, cât și în zona locală. Micilor „tigri” le place să fie în mișcare - se joacă foarte mult, explorând lumea cu un entuziasm neobosit. Dar acești „tigri” se furișează cu adevărat - în ciuda curiozității și mobilității, Li Hua nu va crea zgomot și haos. Desigur, dacă i se oferă condiții adecvate: jucării educative, Locuri de joacă „ramificate”, rafturi pentru alpinism etc..
În relațiile cu copiii, rasa de pisici chineze Li Hua poate deveni o bonă atentă sau un răutăcios. Totul depinde de părinți - este important să îi explicăm bebelușului că aceste pisici, în ciuda sociabilității lor, respectă limitele personale. Li Hua este indiferent față de cei din afară, dacă oaspeții nu sunt prea intruzivi. Printre animalele de companie, Li Hua domină, câștigând înapoi campionatul prin viclenie. Este mai bine să îndepărtați cuștile cu animale mici - instinctul de vânătoare la aceste pisici este excelent dezvoltat.
Îngrijirea lui Li Hua este extrem de simplă. Învelișul scurt cu o structură aspră lucioasă nu colectează praful și aproape nu se varsă din cauza lipsei substratului. Scălda aceste pisici sunt rare, pieptănate de câteva ori pe lună.

Sănătate

Rasa de pisici Li Hua este animală aborigenă de proporții naturale, fără sângele altor rase, iar aceasta este întotdeauna o sănătate bună, o imunitate excelentă și o speranță de viață lungă.
Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Pisica chineză li hua: tigru târâtor, dragon ascuns