Când să crești o pisică în timpul estrusului

Toate animalele de pe această planetă au un instinct de procreație. Începe să se manifeste atunci când animalul ajunge la pubertate. Pentru cei care decid să reproducă o anumită rasă, trebuie să știți în ce zi de est trebuie să tricotați o pisică.

Primul est al pisicii

Fiecare pisică are o primă căldură diferită, indiferent de rasă: britanică, scoțiană sau alta. O influență semnificativă o exercită ereditatea, starea hormonilor, mediul în care se află animalul, precum și însăși natura animalului de companie. Acest lucru apare de obicei între vârstele de 8 luni și un an, dar depinde de sănătatea pisicii. Există cazuri în care un animal nu pornește estrusul chiar și după doi ani, atunci este imperativ să duceți animalul la o clinică veterinară pentru examinare și tratament suplimentar.

Perioada în care durează căldura

Dacă pisica are o stare bună de sănătate, estul va dura aproximativ o săptămână, posibil încă câteva zile. Disponibilitatea unei pisici pentru împerechere poate fi văzută în schimbarea caracterului și comportamentului ei. Devine foarte docilă, afectuoasă, se freacă și coada începe să tremure. Începe să alerge prin apartament în căutarea unei pisici. Miau tare noaptea, îngreunând somnul locuitorilor casei. Dacă proprietarul nu a adus animalul de companie pentru est cu parterul, atunci treptat această condiție va trece, dar se va repeta în câteva săptămâni.

Când să tricotezi parteneri

Trebuie să tricotați o pisică pentru 3-6 zile de est, medicii veterinari și cei care sunt angajați în rase de reproducere au venit la acest sfat. După o astfel de împerechere, animalul poartă pisoi sănătoși, care nu au patologii. În această perioadă, corpul este complet pregătit pentru reproducere. Este foarte descurajat să împerecheze pisici care sunt predispuse la pubertate foarte timpurie.

Recomandări cheie

Pentru a obține pisoi sănătoși, trebuie să urmați aceste sfaturi:

  • cel mai bine este să tricotezi o pisică după a treia căldură;
  • nu poți lua pisica în prima zi;
  • distanța temporară între est este de 15-25 de zile;
  • cea mai bună vârstă a unui animal de companie pentru a purta descendenți este de 1,5-2 ani;
  • nu puteți tricota un animal până la vârsta de 1,5 ani;
  • înainte de a tricota un animal de companie, trebuie să-i administrați toate vaccinările necesare.

Cum se tricotează animale

Nu este recomandat să tricotați o pisică chiar în ajunul estrului. Este necesar ca în a doua zi să chemați proprietarul pisicii și să duceți animalul cu tava, bolul, mâncarea preferată la mire. A avea propriile lucruri cu un miros familiar îl va ajuta pe animal să se obișnuiască mai bine cu noul teritoriu. Unele animale de companie se confruntă cu stres special, din cauza căruia se poate opri căldura sau nu va lăsa pisica să se apropie de ea..

Pentru cei a căror pisică nu se simte bine în casa altcuiva, este recomandat să aducă pisica la casa animalului de companie. Dacă ea este în căldură, el va începe să miaune tare, să ronțăească, să aibă grijă de ea. De regulă, tricotatul animalelor nu va fi dificil, deoarece ei înșiși încep acest proces fără ajutor din exterior. De multe ori se împerechează noaptea, când casa este liniștită și nimeni nu îi urmărește. Comportamentul pisicii, care a început după împerechere, se schimbă încet, ea nu mai șuieră la pisică, îi permite să-și lingă haina de blană.

Regulile de tricotat

Deși până în momentul împerecherii, poate ține pisica departe de ea pentru aproximativ o zi. În timpul împerecherii, suferă o durere groaznică, care trece după câteva secunde, și îi place să demonstreze acest lucru rulând pe podea. Înainte de a tricota animale, se recomandă tăierea ghearelor animalului de companie, astfel încât să nu rănească partenerul.

După ce împerecherea a trecut, sunt necesare 65-66 de zile pentru ca animalul să poarte și să nască descendenții săi. Este necesar să tricotați animale, urmând toate recomandările. Dacă animalul de companie nu a rămas însărcinată, atunci puteți înțelege acest lucru în aproximativ trei săptămâni sau când începe următorul estru. Există cazuri în care odată pentru concepția pisoilor nu este suficient și atunci trebuie să tricotați din nou animale.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când să crești o pisică în timpul estrusului