Când o pisică poate începe să meargă

Pisicuțele drăguțe și afectuoase sunt oaspeți bineveniți în aproape orice casă. Jocurile și comportamentul lor pot fi urmărite la nesfârșit. Dar de îndată ce pisicile cresc puțin, povestea începe să devină treptat înfricoșătoare. Pentru a vă scăpa de surprize neplăcute, trebuie să știți exact la ce vârstă încep pisicile să meargă.

Este imposibil să confundăm momentul în care pisica începe să meargă pentru prima dată, deoarece comportamentul animalului se schimbă dramatic.

Pisoiul de ieri, când intră în vârstă fertilă, încetează să mai măgulească, devine agresiv și supărat. Animalul poate începe să se arunce asupra stăpânilor săi, zgâriind și având tendința de a părăsi casa, ieșind la plimbare în căutarea aventurii în fața ușii.

Ce determină maturarea unui animal

Este demn de remarcat faptul că este absolut sigur să spunem asta pisica începe să meargă de la 8 luni, este imposibil, deoarece, la fel ca la oameni, la pisici acest proces se desfășoară cu caracteristici individuale, în care vârsta nu este principalul indicator. Este mai ușor să vă concentrați asupra unor reguli generale:

  • Vârsta de maturare depinde de rasă, unele dintre ele provocând apariția mai timpurie sau mai târzie a căldurii sexuale;
  • Structura scheletului afectează, de asemenea, acest factor; animalele mai fragile și grațioase sunt pregătite pentru reproducere mai devreme;
  • Momentul nașterii afectează și pubertatea, pisica ajunge la pubertate din așternutul de iarnă sau de primăvară în sezonul următor, în timp ce animalele născute mai târziu se pot matura puțin mai mult;
  • Pisicile ținute în cele mai confortabile condiții sunt gata să aducă descendenți mult mai devreme;
  • Un animal prins într-un mediu format în principal din animale adulte se va maturiza mai repede;
  • La multe animale, căutarea timpurie a satisfacerii nevoilor lor se explică printr-o predispoziție genetică comună..

În orice caz, când vârsta se apropie de an, orice animal va începe deja să prezinte semne care indică apariția vârstei fertile..

Manifestări ale maturității fizice

La atingerea pubertății, pisicile încep să se comporte mult mai agresiv decât pisicile. Acest lucru se exprimă în țipete puternice noaptea, deteriorări ale mobilierului și tapetului, etichete în tot habitatul unui animal care a ajuns la o vârstă periculoasă.. Urina unui animal în timpul estului capătă un miros foarte ascuțit și neplăcut, este aproape imposibil să scapi de el - acestea sunt semne foarte clare de pubertate la o pisică. În plus, fiara actualizează constant etichetele.

Comportamentul unui animal este destul de dependent de prezența concurenților lângă el. Cu cât sunt mai mulți agresori în jur, cu atât pisica începe să meargă mai nervoasă. Șuieră amenințător, mormăie, jocurile sale sunt ca o vânătoare.

O voce puternică este una dintre modalitățile de a arăta rivalilor cine este stăpânul casei, mai ales dacă două animale se reunesc într-un duel unu-la-unu.

Trebuie remarcat faptul că, pe lângă amenințarea concurenților, țipetele de pisică nu pot fi un semn foarte bun.. Acest comportament poate fi o consecință a formării pietrelor la rinichi. animal de companie și nu că a intrat într-o anumită vârstă. Marginile ascuțite rănesc fiara din interior, făcând-o să țipe literalmente de durere. De aceea, plângerile oricărui animal de companie trebuie tratate cu atenție și nu trebuie confundate cu estrusul cu o problemă gravă..

Cum să ameliorați simptomele de căldură

Niciun stăpân de pisică, chiar și cel mai răbdător, nu-i poate plăcea faptul că atât ziua cât și noaptea animalul său de companie, care a intrat în epoca reproducerii, urlă, mușcă și este excesiv de activ și agresiv. În astfel de momente, se pune întrebarea ce să faci cu o pisică, ale cărei păcăleli nu mai au puterea de a îndura.

Cel mai simplu mod de a rezolva problema este să aranjați o „întâlnire” pentru luptătorul cu coadă cu o pisicuță potrivită.

Trebuie avut în vedere faptul că trebuie ales cel mai potrivit moment pentru tricotat. Vârful activității sexuale la animalele a căror vârstă permite reproducerea are loc în perioada februarie-martie. În acest moment este mai oportun să ai descendenți, ghidați de cea mai simplă logică. În lunile de vară viitoare, nu vor exista probleme cu obținerea hranei pentru bebeluși, puii nu trebuie protejați de frig, iar până la primele înghețuri grave vor intra deja la maturitate.

Această cale este potrivită pentru proprietarii de animale de rasă și cei ale căror pisici, după ce au intrat la vârsta adultă, merg singuri și locuiesc în curtea unei case private. Într-un apartament din oraș, o fiară care nu este genealogică, poate deveni cu greu un domn proeminent și căutat. În acest caz, trebuie luate în considerare alte modalități de soluționare a problemei..

Modalități alternative de a face față estrului

Farmacologia modernă poate oferi proprietarilor de animale să descurajeze animalele de la orice dorință de a cocheta cu sexul opus, menținându-și în același timp funcția reproductivă. În acest caz, se propune utilizarea picăturilor de două tipuri:

  • Liniștitor (pe lângă opțiunile gata preparate în farmacie, puteți utiliza metode populare sub formă de decocturi de mușețel sau cimbru);
  • Hormonale (vor calma animalul care merge prin restructurarea fundalului hormonal al animalului).

Dacă animalul nu are nicio valoare ca producător, este mai bine să nu-l chinui și să castrezi pisica. Spre deosebire de oameni, animalele nu se întristează cu privire la pierderea oportunității de a purta descendenți, astfel încât animalul de companie nu va primi niciun traumatism mental, ci doar pace pentru ei și pentru proprietarii lor.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când o pisică poate începe să meargă