Când pisoii încep să mănânce singuri

Dacă în casa ta apare un animal de companie mic, care rămâne devreme fără mamă, va trebui să îți asumi singur responsabilitatea de a-i învăța abilitățile de bază. Momentul în care pisoii încep să mănânce singuri poate fi diferit. Mai des, aceasta este vârsta de la 1 la 1,5 luni de la momentul nașterii, când bebelușul a învățat să meargă independent. Sarcina ta este să-l ajuți să stăpânească această știință și să-l hrănească corect..

Pentru a învăța un pisoi să mănânce singur, trebuie să țineți cont de următoarele reguli:

 • În primul rând, dă-i animalului tău de companie mâncarea cu care obișnuiește - mulge. Introduceți alimente noi în dieta sa treptat.
 • Când pisoiul începe să mănânce singur lapte, puteți experimenta densitatea alimentelor și îi puteți da griș.
 • Ar trebui să existe întotdeauna apă lângă alimente, regenerabilă pe măsură ce se murdărește.
 • Nu vă supraalimentați animalul de companie. Dacă pisoiul îi este foame, va miauna tare, încercând să găsească pisica.

Va dura câteva săptămâni pentru a învăța un pisoi să mănânce dintr-un castron. Abia după aceea trebuie să faceți pașii următori pentru a vă învăța bebelușul..

Cum să hrănești un pisoi?

Nu este suficient doar să hrănești laptele de pisoi. El trebuie să primească cu alimente toate oligoelementele și vitaminele necesare pentru dezvoltarea normală. Dieta bebelușului, atunci când este gata să mănânce singur, ar trebui să arate astfel:

 • Cereale lichide cu lapte (gris, hrișcă măcinată).
 • Lactat.
 • Pui sau curcan fiert, tăiat în bucăți mici.
 • Felii subțiri de carne fiartă.
 • Bucăți mici de pește fiert. Oasele sunt îndepărtate anterior.

Un pisoi nu trebuie să primească carne grasă, dulce, făină, pește crud, produse afumate. Îi pot dăuna sănătății..

Când bebelușul începe să mănânce singur, i se pot oferi și alimente gata preparate special pentru vârsta lui..

În primele luni de viață, un pisoi poate mânca de până la 7 ori. În același timp, mănâncă până la 10 mililitri de lapte sau câteva bucăți de alte alimente cu fiecare abordare. Treptat, porțiile cresc, dar numărul meselor poate rămâne același sau poate scădea.

Cum să obișnuiești un pisoi cu mâncare nouă?

Dacă vrei ca bebelușul tău să mănânce alimente naturale, diversifică-i meniul. Învățarea unui pisoi să mănânce alimente noi este un proces destul de simplu dacă urmați aceste recomandări:

 • Mâncarea nouă este introdusă treptat.
 • Porțiuni mici de alimente noi sunt amestecate cu cea care a devenit familiară pentru pisoi.
 • Dacă bebelușul dvs. nu a gustat un nou tratament, puteți încerca hrănirea cu degetele.
 • Începând să mănânce singuri, animalul dvs. poate refuza mâncarea propusă. În acest caz, este mai bine să încercați să introduceți altceva în dietă..

Aceeași schemă se aplică și tranziției către alimente uscate. Este imposibil să amestecați alimente naturale și furaje din fabrică, dar dacă doriți să transferați în hrana uscată un animal de companie care începe să se hrănească singur, va trebui să vă abateți de la această regulă pentru o vreme.

Pentru ca bebelușul să înceapă să mănânce singur alimente uscate, trebuie să amestecați o cantitate mică din aceasta într-o formă zdrobită cu mâncarea principală a animalului de companie..

Treptat, cantitatea de furaje gata făcute crește, înlocuind complet alimentele naturale. Nu uitați că în acest caz animalul are nevoie de mai multă apă..

De ce un pisoi ar putea refuza să mănânce?

Uneori pisoiul refuză să mănânce singur. Acest lucru se poate datora faptului că ați început să-l învățați prea devreme. În acest caz, este mai bine să reveniți la hrănire cu o pipetă sau cu ajutorul unei pisici. După un timp, puteți reveni la știința auto-nutriției..

Copilul nu va putea începe să se hrănească singur dacă vasul este prea incomod. Poate fi mare sau alunecând pe podea.. Cumpărați pentru el un castron care să se potrivească mărimii sale și stai ferm pe podea. Atunci micuțul animal se va simți confortabil și va fi mai dispus să mănânce..

Este posibil ca bebelușul dvs. să nu-i placă mâncarea dacă este prea cald sau rece. Mai bine să-l hrănești cu mâncare la temperatura camerei. În plus, animalul poate avea probleme de sănătate care îl împiedică să mănânce singur. La primul semn al acestui lucru, contactați medicul veterinar.

Încă câteva reguli ...

Există multe opinii despre ceea ce este mai bine pentru un animal de companie mic și despre cum să începeți să-l obișnuiți cu auto-hrănirea. Dar există reguli care trebuie luate în considerare în orice caz:

 • Vasul trebuie să fie curat și confortabil.
 • Aveți întotdeauna apă lângă alimente.
 • Hrăniți animalul în funcție de vârsta și nevoile sale. Dacă este necesar, îi puteți da vitamine. Dar înainte de asta, consultați medicul veterinar..
 • Dacă bebelușul merge regulat la toaletă, atunci are suficientă mâncare..
 • Nu forța să mănânci.
 • Nu amestecați alimente uscate și alimente naturale (cu excepția cazului în care trebuie să treceți de la o masă la alta).
 • După ce ați mâncat, puteți masa burta animalului de companie pentru a porni mecanismul de digerare a alimentelor neobișnuite..
 • Este necesară o separare clară între zonele de joacă și cele de hrănire.

Respectarea acestor reguli vă va ajuta animalul să se dezvolte normal și să crească sănătos. Nu este întotdeauna ușor să înveți un pisoi să mănânce singur..

Trebuie să aveți răbdare cu acest proces și să observați toate modificările care apar odată cu acesta. Acest lucru vă va ajuta să formulați corect dieta și să introduceți alimente noi în meniu la timp..

Dacă ceva nu funcționează pentru dvs., puteți contacta întotdeauna medicul veterinar. El vă va spune când animalul este pregătit pentru hrănire independentă și vă va ajuta să alegeți exact alimentele care îi vor satura corpul cu vitaminele necesare.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când pisoii încep să mănânce singuri