Când este cel mai bun moment pentru sterilizarea unui pisoi: beneficiul sau răul provin din operație

Castrarea unei pisiciAchiziționarea unei pisici pe măsură ce îmbătrânește îl face pe proprietar să se gândească la consecințele pubertății pentru un animal de companie. Gândindu-ne la procedura de castrare, majoritatea proprietarilor se află sub impresia unor mituri răspândite de oameni incompetenți în această chestiune. În acest articol, vom discuta despre principalele puncte ale procedurii, la ce vârstă poți castra o pisică, de ce este de dorit să o faci, siguranța operației.

Castrare și umanitate

În timpul vânătorii, masculul marchează teritoriul cu semne foarte „mirositoare”, devine agresiv, aproximativ vorbind, țipă în vârful gâtului pisicii, în timp ce timpul zilei poate fi oricare. Dacă vă lăsați animalul să plece în căutarea unui prieten, există un risc ridicat de rănire într-o luptă cu rivalii, atunci când întâlniți câini, precum și riscul de a contracta orice boală de la animale de stradă. Acești factori vorbesc deja în favoarea operației..

afla, când să sterilizezi o pisică, argumente pro și contra acestei operațiuni și cum să aibă grijă de un animal de companie după sterilizare.
Dați-i drumul. Mulți oameni au observat o atitudine inadecvată față de jucăriile moi pentru animalele lor de companie. În timpul „vânătorii”, masculul îl percepe ca pe un obiect al dorinței sale, care este plin de următoarele: la „contact” cu suprafața jucăriei, animalul își poate răni organele genitale, infecta.CastrareȘi, în sfârșit, cel mai important avantaj al castrării: operația va acționa ca o măsură preventivă pentru a reduce riscul de boli ale sistemului genito-urinar (prostatită, adenom al glandelor paraanal, oncologie testiculară, ocru).

Știați? Simon, Marina Regală Britanică, a fost distins cu cel mai mare premiu din 1943 pentru animale militare stabilit de Maria Deakin pentru curajul său de război.

De ce contează vârsta: posibile consecințe

Procedura de sterilizare a pisicilor trebuie efectuată la o anumită vârstă, ținând seama de nivelul de dezvoltare al animalului și de posibilele riscuri și consecințe. Intervalul de vârstă de la șase luni la un an corespunde pubertății în baleen.

Pentru pisoii tineri

Operarea unei pisici înainte de a atinge șase luni amenință cel puțin dezvoltarea urolitiaza. În această perioadă, „adolescentul” nu a format încă tractul urinar, ceea ce crește riscul apariției anuriei. În plus, testiculele nu au timp să coboare și sunt încă în cavitatea abdominală, ceea ce face imposibilă metoda standard de intervenție chirurgicală..

afla, la ce boli sunt pisicile cele mai susceptibile, cum să hrănești un pisoi până la un an și cum să recunoaștem sexul unui pisoi cât mai repede posibil.

Pentru adulti

Bătrânețea este perioada în care este deja necesară castrarea unei pisici și din motive medicale (hiperplazie de prostată, incontinență urinară, agresivitate, boală testiculară). Cu toate acestea, cu cât animalul este mai în vârstă, cu atât este mai mare riscul pentru sănătatea sa, un răspuns inadecvat la anestezie, diverse complicații datorate sănătății sale slabe. Pentru a minimiza consecințele, pacienților vârstnici li se prescriu o serie de examinări:

  • analize (urină și sânge);
  • Ecografie (toate organele interne);
  • examinarea de către un cardiolog;
  • Raze x la piept.
În plus, o inspecție vizuală, clarificarea unor puncte de la proprietar, dacă este necesar, numirea unor teste sau studii suplimentare.

Vârsta optimă: din ce lună poți

Ne vom da seama când este mai bine să castrăm o pisică, ce vârstă este cea mai potrivită pentru operație.

Cea mai veche vârstă

Cea mai veche vârstă a procedurii este de șase luni, dar aici trebuie să țineți cont de rasă.Pisică

Important! Birmanez, abisinian și siamez pisicile pot fi sterilizate la 5-6 luni și britanic și Persani - la 7-9 luni, deoarece pubertatea la aceste rase apare puțin mai târziu.

Vârsta optimă

Vârsta optimă este considerată a fi de opt până la zece luni. În această perioadă s-a format sistemul genito-urinar, animalul a câștigat o anumită greutate.

Cea mai extremă vârstă

Opiniile medicilor veterinari în stabilirea vârstei extreme în care o pisică poate fi castrată diferă: unii consideră că ultima perioadă este de șapte ani, alții recunosc un rezultat favorabil la doisprezece ani. În general, se poate fi de acord cu ambele opinii, deoarece nu vârsta este importantă, ci starea de sănătate a pacientului. Pentru animalele mai în vârstă, sarcina anesteziei este mai periculoasă, mai ales dacă există antecedente de boli cronice, decât pentru pisicile tinere. Prin urmare, înainte de procedură, animalele vechi sunt supuse multor studii descrise mai sus..

Știați? Mulțumită pisicii Fred, în 2005, poliția din Brooklyn a reușit să expună un medic veterinar fără scrupule suspectat de șarlatan și abuz de pacienți. Fred, în timp ce lucra sub acoperire, a jucat rolul unui pacient.
Pisică vârstnică

Este necesar tricotat înainte de operație

Mulți proprietari cred în mod greșit că mustața trebuie să cunoască pisicuta cel puțin o dată, spun ei - este uman. Opinia este absolut eronată, deoarece contactul sexual la animale este asociat exclusiv cu instinctul de reproducere, plăcere, așa cum oamenii o înțeleg, acest proces biologic nu aduce. prin urmare medicii veterinari sunt unanimi în opinia lor despre castrare înainte de împerechere. Testiculele feline produc hormoni înainte de împerechere, după care glandele suprarenale și glanda pituitară a animalului încep să participe la producție, deci nu există nicio garanție sută la sută că masculul, după îndepărtarea testiculelor, va înceta să mai ceară pisica și să lase urme. Conform statisticilor, 5% dintre animale după operație continuă să experimenteze „vânătoare”.

Verifică particularitățile pisicilor imperechere.

Cum este procedura

La consultația dinaintea procedurii, medicul vă va spune despre măsurile necesare înainte de operație: examinări posibile, nu-i dați băutură timp de două până la trei ore, nu-l hrăniți timp de 12 ore. După toate pregătirile necesare, animalul merge la dispoziția medicului, pufosul este eutanasiat cu ajutorul anesteziei. Scrotul este eliberat de lână, se fac două incizii pe el, prin care se îndepărtează testiculele și cordonul spermatic. Procedura este perfectă, deci nu este nevoie să vizitați clinica pentru a îndepărta cusăturile. După 1-3 ore, animalul de companie se va trezi, îl va asculta și vă va permite să îl luați acasă.Castrare

Important! Dacă este posibil, este mai bine să lăsați animalul câteva ore sub supravegherea medicilor, dacă acesta are o reacție negativă tardivă la operație, medicii vă vor ajuta.
După ce vă familiarizați cu avantajele operației și esența acesteia, putem spune că toate consecințele negative, pictate colorat, nu corespund realității. Este mult mai uman să privești animalul de stres și anxietate, reducând în același timp riscul multor boli. Refuzul de castrare este recomandabil în cazul valorii animalului ca producător.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când este cel mai bun moment pentru sterilizarea unui pisoi: beneficiul sau răul provin din operație