Când poate fi crescută o pisică cu o pisică?

Vârsta pisicii, începând de la șase luni, determină pubertatea animalului. Întrebarea la ce vârstă se poate întâmpla o pisică este de interes pentru mulți proprietari. Înțelegerea disponibilității unui animal de companie pentru prima împerechere este determinată de temperamentul, condițiile de viață și comportamentul său, rasa, genetica și caracteristicile fiziologice.

La ce vârstă poți începe împerecherea pisicilor:

 • Masculin (pisică). Vârsta de 8-9 luni este perioada în care bărbații intră în pubertate. Organele genitale masculine în acest moment sunt deja pe deplin formate și pregătite pentru reproducere. Cu toate acestea, corpul pisoiului continuă să crească și să se dezvolte până la un an și jumătate..
 • Femeie (pisică). Căldura este principalul semn al maturității femelei. Vârsta medie la care o pisică curge pentru prima dată începe de la 7 luni la un an. Sarcina timpurie poate afecta negativ sănătatea animalului însuși și a descendenților pe care îi produce.

Conform statisticilor, rasele cu părul lung se maturizează mai târziu decât cele cu părul scurt. Reprezentanții rasei britanice se maturizează cu un an, dar pentru prima dată li se recomandă să se întâmple la a treia căldură - aceasta este vârsta de un an și jumătate. De asemenea, vârsta de un an și jumătate este considerată optimă pentru prima dată o pisică scoțiană. O femelă din rasa siberiană este potrivită pentru împerechere cu un mascul, doar la vârsta de doi ani.

Indicatori și semne de pregătire a pisicilor pentru împerechere

Pentru a reproduce pisici, proprietarul trebuie să știe despre disponibilitatea sexuală și fiziologică a animalului de companie pentru împerechere. Vârsta unei pisici de 1,5-2 ani este momentul ideal pentru a începe să crească animale..

Semne că o pisică se poate întâmpla unei pisici:

 • Pentru a începe să i se întâmple unui bărbat, trebuie să te uiți la comportamentul lui. O pisică matură sexual se poate comporta agitată și agresivă, poate încerca să fugă și să ceară libertate, începe să marcheze teritoriul și să atace membrii gospodăriei.
 • Topitura unei pisici poate fi recunoscută și prin schimbări de comportament - devine mai afectuoasă și activă, își asumă poziții tipice de împerechere, emite sunete invitante și se comportă neliniștit noaptea. Este recomandat să începeți o femeie după ce are 2 sau 3 estrus.

Când proprietarii sunt pe deplin convinși că animalele de companie sunt mature și sănătoase din punct de vedere sexual, atunci pot fi preparate pentru prima dată..

La ce vârstă pisica este potrivită pentru împerechere?

Femela atinge maturitatea sexuală la șase luni, dar crescătorii experimentați recomandă să fie împerecheată cu un bărbat atunci când vârsta atinge un an și jumătate sau doi ani. Prima împerechere a unei pisici nu trebuie să aibă loc mai devreme decât animalul are 2-3 estrus. Conform regulilor, până când proprietarul începe să aibă o pisică cu o pisică, animalele trebuie să fie vaccinate și să scape de viermi. De asemenea, nu este de dorit să se întâmple târziu, când vârsta pisicii depășește doi ani, deoarece poate afecta negativ sănătatea și funcția de reproducere a animalului de companie..

Când o pisică de reproducere poate fi crescută cu o pisică:

 • o pisică are un an și jumătate sau mai mult;
 • partenerii sunt reprezentanți ai aceleiași rase;
 • partenerii sunt absolut sănătoși, au primit toate vaccinările obligatorii;
 • pisica și pisica au suferit deparazitări preventive;
 • dacă intenționați să vi se întâmple cu o pisică pentru prima dată, atunci partenerul trebuie experimentat;
 • înainte ca pisicile să se întâmple, se recomandă tăierea ghearelor;
 • nu este necesar să spălați animalele, deoarece pisicile își vor pierde apoi mirosul natural, necesar pentru împerechere.

Înainte de reproducerea pisicilor, proprietarii trebuie să își formalizeze acordul cu un document oficial. Procesul de împerechere se desfășoară de obicei pe teritoriul masculului. Înainte ca o pisică să se întâmple, trebuie să părăsească singur purtătorul de animale și să se obișnuiască cu mediul. Debutul sarcinii poate să nu apară imediat, apoi pisica trebuie repetată până când se obține rezultatul dorit.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când poate fi crescută o pisică cu o pisică?