Cum să înțărcați o pisică de la furt?

Foarfete liniștite și farfurii care scârțâie noaptea. Pierderea neașteptată a obiectelor de uz casnic sau apariția lucrurilor altora în casă poate provoca multe întrebări în orice familie. Ce este? Fantome? Brownies? Vecini dăunători? Ce ești tu, nu fi atât de alarmat. În spatele tuturor acestor lucruri, nu poate fi nimeni altul decât o pisică domestică drăguță, pufoasă și absolut inofensivă, la prima vedere. Dar cum să înțărcați o pisică din furtul mâncării de pe masă?

Furtul de pisici este bine cunoscut. Există însă o părere că fură doar pisicile non-genealogice și slab educate. Și dacă o pisică de rasă este prinsă furând în flagrant, proprietarii încep să bănuiască că pisica nu este deloc o pisică de rasă - fură. Proprietarii, chiar dacă sunt luați pe stradă, dar încurajați cu dragoste, pot ajunge la concluzia că nu există nimic care să rezolve genele sau încep să își reproșeze singuri supravegherea educației..

E chiar asa? Orice zoopsiholog vă va spune că nu. De fapt, furtul de la pisici nu poate fi evaluat fără ambiguitate. Pot exista numeroase motive și, în unele cazuri, furtul poate fi tratat folosind metode destul de simple, care vor fi discutate în acest articol. În altele, va trebui să suportați furturile, încercând să minimizați daunele, atât pentru dvs., cât și pentru animalul dvs. de companie. Deci, să discutăm prima întrebare.

pisica fură alimente

De regulă, pisicile fură mâncarea atunci când vor să mănânce. Foarte simplu, nu-i așa? Desigur, mulți proprietari susțin că pisica mănâncă suficient (în opinia lor), deci nu există nicio scuză pentru un astfel de furt. Așa că proprietarii gândesc, dar evident că nu pisicile. Apropo, o pisică poate fura cu adevărat cu o dietă normală, iar motivul în acest caz este curiozitatea banală.

Gândiți-vă singur, care dintre noi, după ce ne-am obișnuit cu borșul și terciul din copilărie, ar refuza să încerce, să zicem, lasagna, cheesecake sau parfait. Și ai putea, cu adevărat, să nu le gusti niciodată, cu calm să te poți îndepărta de masă, unde se află toate aceste delicioase gustări delicioase? Crede-mă, nici pisica nu poate. Într-adevăr, pentru el, mâncarea de la masa stăpânului pare a fi ceva pur și simplu delicios și misterios, ceea ce merită cu siguranță încercat. Și dacă procesul a arătat că are un gust mai bun decât mâncarea sa, atunci nu ar trebui să fie o surpriză faptul că raidurile vor continua. La urma urmei, nu numai oamenii pot fi atribuiți gurmanzilor. O parte considerabilă dintre ele se numără, de asemenea, printre cele în dungi cu mustață. Apropo, dacă considerațiile etice pot proteja o persoană de furt, în exemplul dat, atunci pisicile nu le au și, în esență, nu pot fi.

Trei motive pentru furarea lucrurilor

Dar, dacă furtul alimentelor poate fi cumva justificat, atunci furtul lucrurilor poate părea, cu siguranță, a fi ceva nesănătos. Și din nou este greșit. De fapt, motivele unui astfel de furt de pisici sunt, de asemenea, destul de simple și de înțeles..

Înlocuirea vânătorii

Un astfel de comportament nestandard poate deveni un substitut pentru o vânătoare cu drepturi depline a unei pisici. Imaginează-ți câte emoții poate obține un hoț tâlhar obținând lucruri de care nu prea are nevoie. Ce pot să spun, de dragul adrenalinei, oamenii încă nu fac asta.

Dorința de a obține ceea ce proprietarii nu dau

Al doilea motiv poate fi faptul că pisicile au și lucruri preferate pe care proprietarii cu inteligență lentă nu le dau din propria lor voință. Trebuie să riști și să obții singur jucăria necesară. De exemplu, pisica noastră nu va trece niciodată calm pe lângă o perie. Va ieși. În timpul curățării, ascunzișurile ei cu perii sunt descoperite periodic.

Vă rog proprietarul

Al treilea motiv pentru furt, cel mai dulce. Aceasta este dorința pisicii de a-i mulțumi cumva pe iubitul său stăpân sau amantă. Dar ce ar trebui să facă bietul om dacă șoarecele nu a fost prins, iar păsările nu-și permit să fie prinși și pisica simte că darul este pe cale să se spargă? Lucrurile obținute de la vecini vor fi foarte utile aici. Exemplul pisicii Oscar din Anglia este cunoscut pe scară largă. Simțind o imensă recunoștință față de proprietarii care l-au luat de la pisică, pisica i-a dus pur și simplu cu daruri „împrumutate” de la vecini.

Erau mănuși, eșarfe și chiar, dintr-un anumit motiv, lenjerie intimă. Când proprietarii de Oscar s-au confruntat cu un astfel de comportament, au fost la început șocați și, după ce au aflat motivele comportamentului ciudat, au părăsit Murzik cu emoție..

Ei bine, acum, după ce ne-am dat seama de ce fură pisicile, să trecem la acțiuni specifice pentru a înțărca un animal de companie din furt.

de ce fură pisicile

Cum să înțărcați o pisică de la furt

Când vă confruntați cu faptul că pisica fură mâncare, asigurați-vă mai întâi că este într-adevăr completă și în cantități suficiente. Și apoi, puteți învăța să utilizați tehnici simple pentru a insufla o cultură a comportamentului, studiind și încercând mai multe moduri de a înțărca o pisică din furt. Deci, cum să înțărcați o pisică din furtul mâncării de pe masă?

Trei reguli pentru furtul alimentelor

  • Prima, dar foarte importantă regulă, care este uneori suficientă pentru a răci fervoarea pisicii - hrăniți-o satisfăcător înainte de a vă așeza la masă..
  • A doua regulă ne va ajuta să luptăm împotriva curiozității feline. Dacă pisica roagă ceva de la masă, oferă-i cel mai neplăcut fel de mâncare după standardele pisicii. De exemplu: o frunză de salată, o lingură din același terci sau chiar o bucată de carne, dar ardeți-o mai întâi. Lasă pisica să înțeleagă: ceea ce mănâncă proprietarii nu este delicios pentru el.
  • A treia regulă care este importantă nu numai pentru creșterea unei pisici, ci și pentru respectarea standardelor sanitare: nu lăsați mâncarea pe masă. Există un frigider pentru asta.

Dar, în principiu, chiar dacă nu există mâncare pe masă, pisica nu ar trebui să se urce pe ea. Prin urmare, când vezi o mustață în zona restricționată, sperie-l. Pulverizați apă, fluierați sau spuneți brusc: împrăștiați! Dacă pisica nu a reacționat, nu lăsați lucrurile să meargă singure, scoateți bătăușul de pe masă și pedepsiți.

Ne-am obișnuit să furăm lucruri

În ceea ce privește furtul lucrurilor, totul este mai complicat decât cu mâncarea. Deci, dacă credeți că pisica fură din plictiseală, există o singură cale de ieșire: jucați-vă mai mult cu puroiul. Dacă pisica preferă anumite lucruri specifice, atunci poate fi recomandabil să-i cumperi trusa de jucării pentru pisică.?

Lasă-l să se răzbune spre sănătatea lui și nu trebuie să te gândești la cum să înțărci o pisică din furtul lucrurilor. Ei bine, în cazul furtului din recunoștință, mă tem că nu se poate face nimic. Iubiți-vă pisica și apreciați-i iubirea reciprocă, chiar dacă este atât de neconvențional arătată.

Sfaturi suplimentare pentru a vă înțărca de furt

Dacă pisica a învățat să se agațe de bucăți de pește, carne direct dintr-o cratiță pe aragaz, există o singură ieșire - nu uitați să închideți vasul cu un capac. Acest lucru nu te învață cum să furi o pisică.

Puteți înțărca o pisică din furt folosind o tehnică originală, care constă în următoarele - capcane de zgomot. Fiecare pisică și pisică este un prădător, învățat de natură să obțină hrană și unde în casă să ia „pradă” dacă nu din farfuria proprietarului.

În plus față de capcana de zgomot, puteți utiliza o capcană de apă. De exemplu, lăsați momeala pe masă și atașați un pahar cu apă în așa fel încât să cadă peste animal atunci când încercați să furați. Principiul unei capcane de zgomot este cam același. Numai rolul pedepsei nu este apa, ci vuietul din ceva zgomotos, legat de mâncare.

Trebuie avut în vedere faptul că pisica ar putea să nu vă aprecieze simțul umorului, dacă doriți să o înțărcați din furt și va face o grevă a foamei. Nu acordați nicio atenție hoțului și, în curând, totul va cădea la locul său. În această luptă, trebuie să ieși învingător, aceasta este singura modalitate de a învăța animalul să mănânce ceea ce i se dă.

O altă tehnică bună pentru înțărcarea unei pisici din furt este abilitatea de a vorbi. Multe pisici sunt animale foarte organizate și inteligente. Ele surprind perfect intonația unei voci umane și ar putea să vă vorbească dacă învățați să înțelegeți ce vă spun animalele. Nu în sens literal, desigur, dar iubitorii de pisici experimentați mă înțeleg - asta este sigur. Deci, trebuie să vorbești cu o pisică, ca cu un copil obraznic, punând o anumită intonație într-un cuvânt.

Și dacă misiunea diplomatică eșuează, puteți folosi oricând o sticlă de pulverizare cu apă atunci când pisica încearcă să fure ceva de pe masă..

Unele pisici se nasc spărgători și se obișnuiesc să intre chiar într-un frigider închis. Dacă un astfel de subiect locuiește în casa ta, poți salva coșurile în conformitate cu același principiu indicat mai sus. Fie atașați un pahar de apă din plastic, fie atârnați o alarmă sub formă de clopote, cutii. Poate în exterior va arăta puțin extravagant, dar eficient..

Pisicile și pisicile sunt prădători naturali. Dacă locuiți într-un mediu rural, atunci este posibil să fi dat peste o situație în care un animal de companie să ia păsări de curte. Dacă nu știți cum să înțărcați o pisică din furtul de găini, utilizați recomandările de mai sus:

  • vorbește cu animalul;
  • instalați protecție;
  • speria pisica.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să înțărcați o pisică de la furt?