Clase de alimente pentru pisici și pisici

Recent, în rândul deținătorilor de animale de companie, atunci când vine vorba de mâncarea industrială, se ridică adesea tema claselor de mâncare pentru pisici. Și majoritatea, după cum se dovedește, au o idee foarte vagă a clasificării furajelor, limitându-se la șabloane din serie - clasa economică este otravă pentru un animal, premium înseamnă bine, super-premium este doar excelent. Ei bine, dacă este o pânză, atunci uau. Nimeni nu poate concretiza ce. Să încercăm să înțelegem problema clasei de mâncare pentru pisici: caracteristicile și diferențele lor.

Să fim constructivi și să înfruntăm adevărul. Mâncarea pentru pisici din clasa economică nu este cu siguranță otravă și, cu toată dorința sa, producătorul nu poate adăuga pulbere „secretă” la mâncare pentru gust atractiv și dependență. Informațiile despre conținutul ambalajului oricărui produs de pe teritoriul Federației Ruse sunt o datorie extrem de importantă a oricărui producător iar în cazul găsirii a cel puțin unei componente care nu este inclusă acolo, îl amenință cel puțin cu retragerea tuturor produselor, amenzi colosale, ca să nu mai vorbim de o reputație deteriorată fără speranță. La urma urmei, categoria economiei în acest sens este întotdeauna sub „controlul special” al publicului într-o formă sau alta - doar dă un motiv.

hrană pentru pisici pelete clasa economică

Compoziție și prețuri

Dar compoziția? Aceasta este întrebarea cheie. Atunci când produce un aliment complet echilibrat pentru pisici, producătorul trebuie să aleagă întotdeauna între prețul produsului și calitatea produsului. Și vorbind despre segmentul economic, producătorul este ghidat de următorul principiu:

 • Oferiți o rație completă de hrană (adică, mâncând numai ea, pisica va primi toți nutrienții necesari unei vieți sănătoase)
 • Asigurați-vă un aport bun de hrană (la urma urmei, dacă faceți furaje numai din porumb, nici măcar o pisică nu o va mânca)
 • Oferiți un preț accesibil la raft. Dar ne vom opri asupra prețului mai detaliat..

Cum poate fi redus prețul atunci când ne uităm la compoziția furajelor?

 • Cumpărați materii prime mai ieftine
 • Elaborați o rețetă în care compoziția este completă, dar în același timp cu un conținut minim de „calorii scumpe” - carne.
 • Cumpărați ambalaje mai ieftine pentru alimente.

Aici se află răspunsul, de ce hrana pentru pisici din clasa economică este într-adevăr economică. Dacă vorbim despre achiziționarea de materii prime, se achiziționează subproduse de calitate inferioară (adică nu stomacul, ci urechile, de exemplu, sau ceva mai rău). Dacă vorbim despre rețetă, atunci cerealele vor prevala în compoziție. Același lucru este valabil și pentru ambalaj, care are și propriul său sens - la urma urmei, etanșeitatea și integritatea acestuia sunt extrem de importante pentru menținerea calității produselor..

Este important să înțelegem că unul dintre criteriile serioase pentru evaluarea clasei de furaje este costul „proteinei condiționate” din furaje.. Cu cât este mai mult, cu atât pisica mănâncă mai repede, cu atât este nevoie de mai puțină mâncare. În furajele economice există puține proteine, pisicile mănâncă mai rău și în medie este nevoie de mai mult furaj. Prin urmare, economiile sunt într-un sens imaginare - dacă abordați cu adevărat această problemă scrupulos, atunci trebuie să luați un calculator și să luați în considerare ceea ce este mai profitabil.

Există, de asemenea, producători fără scrupule cărora nu le pasă deloc de pisici și adaugă coloranți, arome, conservanți etc. în compoziție. Citiți compoziția - totul este întotdeauna acolo.

Lista mărcilor

Mâncarea din clasa economică pentru pisici include următoarele mărci:

 • Kiteket
 • Whiskas
 • Friskis
 • Felix
 • Gourmet

Aceștia sunt cei mai renumiți reprezentanți ai acestei clase. De asemenea, puteți lua prețul pe raft ca ghid. Dacă un păianjen costă mai puțin de 20 de ruble = consideră-l economic.

Clasa premium

Poate că nu are sens să ne oprim mult timp la clasa premium pentru pisici. De ce? În esență, aceasta este o clasă destul de vagă în ceea ce privește poziționarea. Da, mâncarea pare a fi mai scumpă. Și în publicitate ne spun că mâncarea este ceva special, dar de fapt există puține diferențe față de clasa economică. Dar! Ei, desigur, sunt:

 • În general, o selecție mai largă de texturi și tipuri de ambalaje pentru furaje. Acest lucru este important, deoarece pisicile, după cum știți, în cea mai mare parte sunt încă gurmanzi și nu pot mânca același lucru mult timp. Este nevoie de varietate, chiar și în texturi.
 • Nu există conservanți, coloranți și alte „substanțe chimice” inutile.
 • De regulă, compoziția este mai bine echilibrată în ceea ce privește raportul dintre proteine, grăsimi, carbohidrați și alte componente.
 • De obicei, sunt utilizate subproduse de calitate superioară și o gamă mai largă de arome.

O listă cu cele mai frecvente mărci premium de alimente pentru pisici:

 • Șeba
 • Potrivire perfectă
 • Purina unul
 • Organix
 • Prevital
 • Dr. Clauder

În magazin, ca un ghid, hrana pentru pisici premium pentru păianjen va costa în intervalul de la 20 la 40 de ruble.

Clasa super premium

pelete de hrană pentru pisici super premium

Mâncarea super-premium pentru pisici este cea mai comună hrană în magazinele de animale de companie din Rusia, precum și în magazinele online profesionale. De ce vânzătorii se concentrează atât de mult pe această clasă? Este simplu - sunt scumpe și sunt de înaltă calitate. Aceasta oferă venituri bune și cumpărători recunoscători.

Cum se compară favorabil această clasă de mâncare pentru pisici cu mâncarea premium? Să ne dăm seama:

 • Mărcile super premium au adesea linii de rasă, sănătate și dietă. La urma urmei, alimentația sănătoasă din această clasă este în prim plan.
 • În compoziție, se utilizează doar subproduse de cea mai înaltă calitate, un minim de cereale (sau absența lor - fără cereale), un echilibru excelent de vitamine, minerale și alte componente și, desigur, absența conservanților și a altor „chimii”.
 • Structura specială a granulelor din alimentele uscate este cea mai convenabilă pentru dinții mustății.
 • În general, cea mai bună combinație este cantitatea de proteine ​​față de preț. Adică, în această categorie mâncarea este cea mai hrănitoare și este suficient de repede să saturați pisicile..
 • Cel mai bun ambalaj posibil.

Unele dintre cele mai populare mărci de hrană pentru pisici super premium includ:

 • Royal Canin
 • Dealuri
 • Proplan
 • Akana
 • Origine
 • Ekanuba
 • Shezir

Clasa holistică

Deci, cea mai misterioasă clasă de hrană pentru pisici dintre toate este holistică. Toată lumea vorbește despre el cu anticipație, dar foarte puțini oameni pot găsi în mod clar pe cele reale din mâncarea super-premium pentru pisici. Totul nu se datorează faptului că este dificil, ci mai degrabă datorită faptului că, de fapt, nu există diferențe semnificative, cu excepția prețului. Principalele diferențe față de hrana pentru pisici super premium:

 • Afișare detaliată a compoziției - cu un nume clar pentru sursa de proteine, carbohidrați, grăsimi. În practică, pe ambalaj se va scrie clar de la ce animal această sau acea măruntaie se aplică și componentei de carbohidrați și grăsimi.
 • Eliminarea glutenului din compoziție. (deși în multe chiar și hrana economică nu este).
 • Preț, sunt mult mai scumpe.

Ce producători produc hrană pentru pisici de clasă holistică? Evo, Innova, Acana, Felidae, Eagle Pack Holistic.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un feed

Asigurați-vă că studiați compoziția. Cu cât sunt mai puține impurități, culori, conservanți și aditivi pentru cereale / soia, cu atât mai bine. Cu cât numele produsului este mai aproape de începutul listei, cu atât este mai mare conținutul acestuia în acest feed. La ce altceva ar trebui să fii atent atunci când alegi un feed?

Căutați acronimul AAFCOAcesta indică faptul că acest produs nu a trecut doar testele necesare și Asociația Americană pentru Controlul Calității Furajelor, ci și faptul că substanțele nutritive din acest produs sunt echilibrate. Adică, utilizarea unor astfel de alimente va oferi animalului dvs. de companie tot ce este necesar și fără „hrană suplimentară” cu alimente naturale.
Proteine ​​(natura sa)Dacă vedeți cuvântul „proteină” în compoziție, atunci căutați să vedeți dacă producătorul explică ce fel de proteină folosește. Și, de asemenea, dacă există procente din conținutul său. Producătorii conștienți, pentru care nu este important doar profitul, ci și cumpărătorii înșiși, vor indica întotdeauna procentul și tipul acestei proteine.
Cantitatea de furajeVerificați de câtă hrană aveți nevoie pentru a vă hrăni animalul. Cu cât această cifră este mai mică, cu atât aveți mai multe produse de înaltă calitate în mâinile voastre. Valoarea nutritivă ridicată a alimentelor va oferi animalului dvs. de companie energia necesară.
StructuraEvitați produsele în care găsiți făină de oase, cantități mari de cereale sau soia (acestea nu trebuie să depășească jumătate din dietă), multe culori și conservanți diferiți. Dă preferință acelor alimente care includ nu numai vitamine (în special E și C), ci și ficat și pește. Acest lucru va oferi animalului dvs. de companie fier și fosfor, care sunt esențiale pentru sistemul său osos și circulator..
Termen de valabilitate

Fiți atenți la datele de expirare și unde și cum a fost stocat feedul.


Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Clase de alimente pentru pisici și pisici