Când începe un pisoi să meargă la toaletă?

Mulți proprietari sunt interesați de întrebarea când pisoii încep să meargă la toaletă. Acest lucru este destul de justificat, deoarece uneori animalele de companie, care se încadrează într-un mediu necunoscut, nu pot face pipi sau caca. Există și alte motive pentru aceasta..

  • Își linge bebelușii în mod constant, de zeci de ori pe zi, deoarece se enervează foarte des.
  • Un pisoi nou-născut începe să meargă mai întâi la toaletă într-unul mic, la o săptămână după naștere. Cu toate acestea, acest lucru rămâne neobservat, deoarece mama lui îl linge în mod constant.
  • La câteva săptămâni după naștere, pisoiul începe deja să meargă la toaletă în cantități mari. Cu toate acestea, chiar și aici, mama lui are grijă de igiena lui..

Pisoiul începe independent să intre în tavă de la aproximativ o lună și jumătate, când este deja în creștere și începe să exploreze împrejurimile.

Pisici în creștere

Există situații în care un bebeluș nu poate merge mult timp de câteva zile. Acest lucru se întâmplă din mai multe motive.:

  • O mamă neglijentă, care este prea leneșă pentru a-l linge cum ar trebui. În timpul acestei proceduri, pisica face un fel de masaj cu limba aspră. Acest lucru ajută intestinele să-și îndeplinească funcțiile și să mute scaunul spre anus. Dacă pisica nu linge bebelușul, acesta devine constipat, ceea ce poate dura câteva zile..
  • Trecerea rapidă la mâncare necunoscută poate provoca, de asemenea, retenție fecală..
  • Situații stresante, frică. Acest lucru se întâmplă în principal atunci când pisoiul este luat de noi proprietari. Pentru un bebeluș, înțărcarea de la mamă și semeni este prea mult stres. Odată ajuns într-un loc nou, pisoiul se uită mai întâi în jur, se obișnuiește cu el. De îndată ce adaptarea trece, începe să scrie și să facă caca.

Pisoii se pot rahat oriunde. Dacă se obișnuiesc să o facă oriunde le place, va fi foarte dificil să înțărcați animalul dintr-un astfel de obicei. Prin urmare, de îndată ce bebelușul a fost adus în apartament, el trebuie să fie obișnuit imediat cu tava..

Cu toate acestea, chiar și într-o situație în care pisoiul a învățat deja să meargă la toaletă, poate scrie sau pompa - pur și simplu nu are timp să alerge. Nu poți să-l certezi pentru asta. Pentru el, aceasta este din nou o situație stresantă și bebelușul va înceta din nou să își facă nevoile..

Când să înveți un pisoi să meargă într-o cutie de gunoi?

Puteți învăța pisoii să meargă într-o cutie de gunoi de la vârsta de o lună, chiar dacă sunt aproape de mamă. În caz contrar, mai târziu, până când copiii nu vor fi despărțiți, poate exista o mare problemă cu scaunul în cele mai neașteptate locuri. Deși în majoritatea cazurilor, pisoii își imită mama. Când merge spre cutia de gunoi, bebelușii o urmează. Natura își pierde valoarea, pisoii miros scaun și încearcă automat să meargă acolo..

De asemenea, pisoiul trebuie să fie instruit la cutia de gunoi încă din primele zile, imediat ce a fost dus într-un alt apartament. Este de dorit ca unul dintre proprietari să fie constant acasă timp de câteva zile.. Trebuie să ai grijă de pisoi - de îndată ce începe să caute ceva, zgâriindu-și labele - este așezat imediat în tavă.

Acest antrenament se face după fiecare hrănire și imediat ce copilul se trezește. Dacă pisoiul este lăsat nesupravegheat în primele zile, atunci va fi dificil să-l antrenezi la toaletă. Puștiul va începe să navigheze după mirosul unei bălți uscate și necurățate la timp și va scrie din nou acolo..

Pisoiul în sine începe să defeceze și să golească vezica urinară încă din trei săptămâni. Dacă bebelușul este hrănit artificial, este necesar să-l stimulați manual, jucând rolul unei mame-pisici. De îndată ce pisoiul începe să mănânce singur, în cele din urmă dezvoltă un reflex de a merge la toaletă.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când începe un pisoi să meargă la toaletă?