Când să începeți hrănirea pisoilor?

Un pisoi nu este mult diferit de un copil. Nou-născuții se hrănesc de obicei cu laptele matern de la mama lor. Treptat cresc și este posibil să nu aibă suficient lapte. Acest lucru se întâmplă atunci când se nasc mai mult de trei copii. Prin urmare, este necesar să se organizeze hrănirea complementară a pisoilor. De asemenea, le va diversifica dieta..

Când începeți alimente complementare, este important să luați în considerare vârsta bebelușilor. Mulți sunt îngrijorați de modul în care proprietarul înțelege că este timpul să diversificăm dieta pisoilor. Dacă animalul a fost ridicat pe stradă, atunci vârsta acestuia poate fi stabilită de un medic veterinar. Când mama este o pisică domestică, atunci nu vor exista probleme cu numărarea numărului de zile și săptămâni..

La ce vârstă încep să se hrănească pisoii născuți din pisicile lor. De obicei, mama hrănește nou-născuții în primele 3-4 săptămâni și, după această perioadă, ea însăși își va aduce bebelușii în castron și îi va cere proprietarului să îi hrănească suplimentar. Există momente în care o pisică nu este capabilă să hrănească bebelușii, atunci proprietarul ar trebui să își asume acest rol.

Cum să organizați în mod corespunzător alimentele complementare, ce fel de alimente au nevoie pisicuțele, în funcție de vârstă:

 • mai puțin de o lună - este permis să se dea numai lapte cald fiert pentru alimente complementare;
 • 4-8 săptămâni - merită să adăugați în meniu alimente mai vâscoase care au consistența terciului;
 • mai mult de două luni - este posibilă o tranziție nedureroasă la alimentele pentru adulți, alimentele complementare pot fi organizate folosind carne, legume și furaje gata preparate din magazin.

La vârsta de o lună, pisicilor ar trebui să li se ofere posibilitatea de a bea apă proaspătă. Este mai bine să o puneți puțin mai departe de locul în care mănâncă animalele de companie. Este recomandabil să nu folosiți un vas de plastic, acesta trebuie să fie din metal, sticlă sau porțelan. Unele gospodine pun câteva boluri simultan în locuri diferite. Puteți construi o fântână specială pentru băut.

Reguli complementare de hrănire

Dezvoltarea obișnuinței unei alimentații adecvate la pisici necesită o mare responsabilitate..

La efectuarea hrănirii complementare, este important să urmați câteva recomandări:

 • În fiecare zi trebuie să introduceți un produs nou în dietă, astfel încât să puteți urmări modul în care corpul animalului de companie reacționează la diferite alimente.
 • Dacă produsul propus nu este potrivit din anumite motive, este exclus din dietă..
 • Este interzis să se dea carne tocată animalelor, deoarece este slab digerată.
 • Carnea de vită ar trebui oferită la început, învățând să mestece mâncare, pisicuțele vor putea mânca bucăți de pui.
 • Antrenamentul cu alimente uscate trebuie efectuat treptat, este recomandabil să le diluați cu apă la început.
 • Pentru pisoi se produc vitamine speciale, în funcție de vârstă. Pot fi folosite și ele.

Vârsta - 4 săptămâni

Hrănirea complementară a pisoiilor nou-născuți poate fi începută din a treia sau a patra săptămână. Această procedură trebuie efectuată de până la șase ori pe zi, la fiecare 3-4 ore. Hrănirea complementară se începe de obicei în același timp în care se consumă laptele matern. Mâncarea este un supliment, trebuie să fie moale, caldă, iar porțiile sunt mici, deoarece bebelușii nu au învățat încă să mestece.

Dacă intenționați să hrăniți pisica cu mâncare uscată în viitor, atunci puteți face gruel din ea și o puteți da pisoiilor. Magazinul vinde alimente speciale pentru bebelușii cu coadă de diferite rase. Mai multe tampoane sunt înmuiate în apă și răspândite ușor pe cer. Apoi, un bol cu ​​mâncare înmuiată în apă este așezat în fața lui. Treptat, el trebuie să înțeleagă ce i se cere. Cantitatea de apă adăugată la hrană trebuie redusă treptat, iar cu două luni bebelușul va putea mesteca singur tampoanele.

Ce ar trebui să fie inclus în dieta pisicilor la prima hrănire.

În fiecare zi animalul dvs. poate mânca:

 • terci de fulgi de ovăz sau gris gătit în lapte;
 • brânză de vaci cu grăsime medie;
 • carne (carne de vită, apoi pui);
 • verdeață tocată;
 • legume (morcovi, varză, castraveți).

Pisicuța are voie să mănânce de 1-2 ori pe săptămână:

 • gălbenuș de ou;
 • pește de mare (polen, cod, capelin);
 • brânză moale, nu prea sărată.

La început, piesele trebuie făcute mici, astfel încât să fie mai ușor de mestecat. Dacă bebelușul nu este capabil să mestece, îi puteți oferi piure de carne din alimentele pentru bebeluși.

Baza dietei în timpul hrănirii complementare ar trebui să fie carnea și peștele, puțină verdeață. Pe locul al doilea în setul alimentar se află brânza de vaci sau terciul. Este frumos să diversifici meniul cu piureuri de legume. Pot fi amestecate cu terci sau date separat. Apoi puteți adăuga piure de carne cu legume.

Vârsta 2-4 luni

În această perioadă, pisoii trebuie hrăniți treptat cu organe: plămâni, ficat, inimă. Pre-gibbets trebuie gătite. Porțiunile de hrănire trebuie mărite, iar frecvența meselor poate fi menținută la fel. De la vârsta de trei luni, îți poți hrăni animalul mai rar, de până la 4-5 ori pe zi. Un pisoi de patru luni va putea mânca deja la fel ca pisicile adulte, doar în cantități mai mici. Trebuie să ia micul dejun, prânzul și cina.

Alimente complementare de bază:

 • bucăți mici de carne (fierte);
 • organe de porc sau carne de vită;
 • orez, hrișcă, mei, fulgi de ovăz;
 • pește de mare fiert;
 • brânză de vaci fragedă;
 • gălbenuș de ou fiert tare;
 • legume, tocate sau rase mărunt;
 • smântână, iaurt;
 • ierburi tocate cu ulei vegetal.

Vă puteți hrăni cu alimente bune uscate și umede cu inscripții pentru pisoi până la un an. Trebuie să excludeți din meniu laptele proaspăt și să treceți la produsele lactate fermentate - chefir, iaurt. Cel mai bine este să începeți să hrăniți un pisoi cu furaje artificiale de la vârsta de două luni..

Dacă proprietarul intenționează să-și hrănească în continuare animalul de companie cu hrană naturală, atunci pisoiul ar trebui să treacă la hrana pentru adulți la trei luni.

Primele șase luni din viața pisicuților este cea mai importantă și crucială perioadă. În acest moment, se pun bazele educației și sănătății. Copiii sunt activi și curioși, au nevoie de multă forță pentru creșterea și dezvoltarea ulterioară. Acest lucru va asigura o hrănire complementară adecvată. Mâncarea trebuie să fie sănătoasă, gustoasă, să conțină vitaminele și mineralele necesare.

Acest subiect va fi util tuturor proprietarilor de pisici care doresc să crească un animal de companie sănătos și vesel.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când să începeți hrănirea pisoilor?