Când pisicile încep să meargă

Adesea oamenii au pisici, dar nu toată lumea își poate imagina cu ce probleme va trebui să se confrunte. Iar învățarea lor să meargă în tavă nu este cea mai importantă sarcină pentru proprietar. Chiar și o pisicuță la o vârstă fragedă poate provoca o mulțime de probleme atunci când începe pubertatea..

Creșterea și debutul estului

Și așa, la ce oră încep pisicile să meargă? Pisicile încep să meargă de la 7 la 9 luni. Acest lucru se întâmplă foarte devreme, dar la această vârstă intră în pubertate și începe căldura..

Fiecare femelă are dorința de a merge la vârste diferite, dar acest lucru se întâmplă de obicei înainte de 10 luni. Totul depinde de următorii factori:

  • rase;
  • particularitățile vieții;
  • compoziția alimentelor.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să oferiți animalului de companie un bărbat la vârsta respectivă..

Experții recomandă acest lucru atunci când are 15-17 luni. Deoarece împerecherea timpurie dăunează întregului corp și în special coloanei vertebrale a animalului.

Nu există nici o amenințare la adresa sănătății atunci când pisicile merg la vârsta de 15 luni.

Când o murka la vârsta de 10 luni cere să meargă și solicită constant o pisică și este prea devreme să o admită, aceasta trebuie protejată de încălcările masculilor. La această vârstă, este mai bine să îi dați sedative și medicamente anti-stres, care se fac pe bază de ingrediente naturale..

Cum se poate spune dacă o pisică cerșește o pisică

Și imediat se pune întrebarea, cum să recunoaștem simptomele pubertății la o pisică la timp? Acest lucru nu este deloc dificil de realizat pentru că, în primul rând comportamentul ei începe să se schimbe dramatic la orice vârstă. Dacă vă uitați atent la animal, puteți vedea următoarele modificări:

  • începe să acorde multă atenție bărbaților care locuiesc într-un apartament sau vin în vizită. Necesită atenție și cere afecțiune. Animalul de companie se freacă de diferite obiecte, se leagănă pe podea și își expune burtica să fie mângâiată. Dar uneori se întâmplă invers - în loc de afecțiune, pisica manifestă o agresiune incredibilă împotriva proprietarului.
  • Unele femele la această vârstă, când vor să meargă, încep să aibă grijă de organele genitale. Le ling bine și des.
  • Uneori se poate observa pierderea poftei de mâncare. În această perioadă, animalul de companie mănâncă mult mai puțin sau refuză deloc să mănânce, dar acest simptom trebuie luat în considerare în cazul în care este însoțit de o serie de alte semne. La urma urmei, pierderea poftei de mâncare poate indica prezența multor alte boli și nu numai că murka vrea să meargă.
  • Ea țipă neplăcut și tare. Aceste țipete pot părea chiar neobișnuite pentru proprietar atunci când pisica începe să meargă pentru prima dată. Dar nu ar trebui să-ți fie frică deloc. Ar trebui percepute ca fiind destul de normale, deoarece femela cheamă pisica la ea.
  • În timpul estului, un reprezentant al familiei feline începe să marcheze teritoriul. Motivul exact al acestui comportament nu a fost încă stabilit, dar totuși există două explicații pentru acest lucru. Unii experți cred că în acest fel ea vrea să atragă o pisică. Și alții, dimpotrivă, susțin că prin aceasta femeia vrea să-i arate că acesta este teritoriul ei și nu merită deloc să-l revendici..
  • Când o pisică începe să ceară o pisică, ea urinează frecvent. Aceste îndemnuri de a merge la toaletă sunt asociate cu schimbările ei speciale care apar la această vârstă în timpul maturării. Și nu vă mirați dacă urinează oriunde.
  • Faptul că pisica a început să meargă este indicat și de postura ei. Se întinde și își ridică ușor partea din spate a corpului și, de asemenea, își ia coada în lateral. Astfel, animalul de companie îi arată bărbatului că vrea să meargă și că este pregătit pentru împerechere..

De asemenea, merită să știm că estul unei pisici poate fi complet asimptomatic la orice vârstă, dacă animalul are probleme de sănătate.

Lungimea căldurii

De asemenea, trebuie să fii pregătit pentru faptul că pisica poate merge de mai multe ori pe an, indiferent de vârsta sa. Dar în perioada de iarnă-primăvară (februarie-aprilie) își manifestă dorințele mai activ, iar în toamnă (octombrie-noiembrie), acestea nu sunt pronunțate sau se estompează cu totul.

Cât durează această perioadă? Când o pisică ajunge la pubertate, estul ei poate dura aproximativ 10 zile și apoi se oprește, dar dacă nu i se oferă o pisică sau nu se iau alte măsuri, atunci cel mai probabil totul va începe din nou după 14 zile..

Dacă un animal de companie cere o plimbare și face viața altora pur și simplu insuportabilă, nu vă supărați pe animal, de asemenea, nu este ușor pentru el în această perioadă. Acesta este un apel al naturii, care nu este deloc ușor de depășit, dar cu ajutorul proprietarului, ea va fi capabilă să facă față problemei și să trăiască într-o viață obișnuită și lipsită de griji..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când pisicile încep să meargă