Când este recomandată eutanasierea și cum funcționează

Când este recomandată eutanasierea și cum funcționeazăBoala și moartea unui animal de companie este o tragedie uriașă pentru orice persoană. Iar decizia de a adormi singură o pisică iubită îi îngrozește complet pe toți iubitorii de pisici. Cu toate acestea, există o serie de motive specifice pentru care viața unui animal devine chin sau este o amenințare pentru sănătatea și chiar viața persoanei înseși. În astfel de cazuri, proprietarul va trebui să facă un lucru foarte dificil, dar, din păcate, singura decizie corectă este să adoarmă animalul de companie..

Indicații pentru eutanasierea pisicilor

Pentru o procedură precum eutanasierea pisicilor domestice, există o serie de motive foarte grave:

 1. Rabia. Boala este foarte dificilă pentru animalul de companie în sine și nu este doar incurabilă, ci și foarte periculoasă pentru oamenii din jur. În caz de rabie, nu există altă opțiune decât eutanasierea animalului afectat.
 2. Oncologie. Tumorile maligne din stadiile incipiente au încă șansa de a fi îndepărtate, dar în cazurile avansate (complicații și metastaze) nu există nicio șansă de a salva animalul, iar viața viitoare a animalului de companie va fi plină de durere și angoasă. În acest caz, este mai bine să vă salvați animalul de companie de la suferință..
 3. Vătămări corporale grave și vătămări grave. În cazul în care animalul a suferit răni grave care sunt incompatibile cu viața viitoare, nu există altă cale de ieșire decât să adormi nefericita pisică.
 4. Insuficiență respiratorie.
 5. O boală incurabilă.
Indicații pentru eutanasierea pisicilorÎn ciuda faptului că în majoritatea cazurilor enumerate nu există nicio șansă de a salva animalul, proprietarul este singurul care poate lua decizia finală. Se întâmplă adesea ca o persoană să nu poată decide asupra unui pas atât de dificil..

Important! Doar un medic veterinar ar trebui să fie implicat într-o procedură atât de complexă ca adormirea unui animal de companie. Procedura autoefectuată poate duce la chinul animalului (convulsii, spasme, agonie).

Procedura de eutanasie

Eutanasierea necesită anumite medicamente, care pot fi utilizate corect numai de un profesionist și, de preferință, într-o clinică.Procedura de eutanasieCu toate acestea, în anumite cazuri și contra cost, această procedură se poate face acasă. Decizia finală, desigur, revine proprietarului animalului..

În clinică

Eutanasierea clinică este cea mai comună metodă de încetare forțată a vieții unui animal bolnav..

Important! Un medic veterinar experimentat vă va spune întotdeauna cum se desfășoară procesul eutanasiei, ce experimentează animalul și vă va descrie în detaliu fiecare acțiune.

Pentru o astfel de procedură, există o serie de pași specifici pe care trebuie să-i urmeze fiecare medic veterinar:

 1. Proprietarul acordă în scris eutanasierea animalului de companie, indicând motivul.
 2. Procesul de adormire este întotdeauna precedat de introducerea somniferelor (anestezie). Acesta este primul pas obligatoriu în inițierea eutanasiei (intravenoasă sau intramusculară).
 3. Animalul adoarme profund și nu mai răspunde la stimulii din mediu.
 4. Veterinarul injectează un relaxant muscular, care încetinește activitatea inimii și încetează treptat să respire.
 5. Ascultarea activității cardiace se efectuează pentru a stabili faptul decesului (în principal cu ajutorul unui stetoscop, mai rar cu ajutorul ultrasunetelor).

Dormi acasă

Pentru a reduce suferința animalului și a-l priva de stres inutil, eutanasierea poate fi efectuată într-un mediu familiar, adică acasă.Dormi acasăPentru a face acest lucru, trebuie să găsiți un specialist (trebuie să vă asigurați de calificările medicului veterinar) care să vină acasă cu medicamentele necesare și să facă tot ce este necesar pentru a face viața mai ușoară pentru animalul dvs. de companie..

Vă sfătuim să citiți despre durata de viață a câinilor, pisici, hamsteri și pergarii acasa.

Procedura de adormire la domiciliu este aceeași ca și în clinică:

 1. Proprietarul semnează un document prin care decide dacă să adoarmă.
 2. Medicul administrează anestezie preliminară.
 3. După ce animalul cade în somn profund, se injectează direct un medicament soporific, care încetinește treptat bătăile inimii și respirația.
 4. Bătăile inimii sunt monitorizate și, în absența ei, medicul îl informează pe proprietar că totul a decurs nedureros.

Preparate pentru eutanasie

În clinicile interne (atât publice, cât și private), este extrem de rar să se găsească medicamente specializate pentru eutanasie, astfel încât medicii trebuie să utilizeze o combinație de medicamente, care împreună au un efect letal nedureros..

Important! Este recomandabil să invitați un medic pentru o astfel de procedură, pe care îl cunoașteți de câteva zile și sunteți sigur de calificările sale. Foarte des, escrocii sunt de acord cu astfel de acțiuni, în căutare de bani ușori, și injectează droguri ilegale animalului nefericit, adesea otrăvuri care omoară animalul de companie cu o moarte dureroasă.

Deoarece procedura constă din două injecții, există două grupuri de medicamente: primul acționează ca anestezie, al doilea inhibă direct funcțiile vitale ale corpului.

Anestezia include următoarele medicamente:

 • Tiopental;
 • Propofol;
 • Lidocaina;
 • Droperidol.

Toate aceste medicamente sunt utilizate pentru a adormi animalul de companie și pentru a ameliora orice posibilă durere. După administrarea anesteziei, se administrează unul dintre următoarele medicamente:

 • Ditilin. În doze mari, este foarte des utilizat pentru eutanasierea animalelor de companie. Principiul său de acțiune este de a opri respirația animalelor de companie, ceea ce duce la o moarte rapidă nedureroasă..Ditilin
 • T-61. Este un medicament european foarte comun pentru eutanasie. Principiul acțiunii este oprirea treptată a respirației, bătăile inimii și oprirea creierului.
 • Pentobarbital. Acest medicament este un anestezic puternic, dar în doze mari este folosit pentru a adormi nedureros animalele de companie. Principiul acțiunii este oprirea respirației.Pentobarbital
 • Arduan. Este adesea utilizat în clinicile interne pentru eutanasie. Cum funcționează - stop respirator nedureros.Arduan

Lista nu este exclusivă, unele țări își folosesc propriile produse, dar principiul de funcționare este întotdeauna același. Toate medicamentele de mai sus în combinație (anestezie și componenta activă în sine) vor permite animalului să moară fără a suferi.

Știați? Termenul „eutanasie” din traducerea din greaca veche înseamnă o moarte ușoară. termenul a fost introdus oficial în secolul al XVI-lea de Francis Bacon.

Fie să fie prezent la somn

Indiferent dacă este prezent în timpul eutanasiei, să fie cu animalul până la capăt sau, având în vedere complexitatea situației, să rămână într-o altă cameră este o decizie pe care proprietarul pisicii o ia singur. Și orice ar alege, va fi corect. Este destul de dificil să supraviețuiești unei astfel de proceduri în fața ochilor tăi și nu va fi ușor să uiți ce s-a întâmplat..

Când animalul de companie este adormit în clinică, medicul va da posibilitatea să fie doar în timpul introducerii anesteziei, iar procesul de eutanasie în sine are loc fără supravegherea proprietarului. Acest lucru se face pentru a evita rabieturile și reacțiile imprevizibile ale oamenilor..

Aspect psihologic

„Cealaltă față a monedei” este partea psihologică a eutanasiei, deoarece proprietarul devine literalmente „arbitrul sorții” și își asumă toată responsabilitatea de a lua viața unui mic prieten. Este foarte dificil, chiar dacă există motive obiective pentru un astfel de act..Aspect psihologicChiar și persoana cea mai puternică, la prima vedere, va experimenta remușcări prelungite, în ciuda motivelor eutanasiei. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor nu există nicio alegere și trebuie să încercați să treceți prin ea cu griji minime, deși este incredibil de dificil..

Medicii îl împart în mod condiționat pe Koshatnikov în două tipuri: nu mai există niciodată pisică și ajută imediat la găsirea unui pisoi pentru a-i oferi dragostea ta și a compensa durerea pierderii.

De obicei, atunci când oamenii decid să aibă animale de companie, ochii cad imediat asupra pisicilor. Cel mai rase populare de pisici sunteți: pisica persana, Pisică siameză, Maine Coon, abisinian, papusa de carpa și Sfinx.

Ambele opțiuni sunt corecte în felul lor, pentru că odată ce ți-ai pierdut singura pisică iubită, pe de o parte, vrei să te protejezi pentru totdeauna de o astfel de durere și, pe de altă parte, un nou animal nu este trădare sau trădare, ci doar o încercare de a găsi un prieten care să nu-l înlocuiască. din trecut, dar va fi frumos în felul său.

Medicii veterinari recomandă să nu vă agățați de actul dvs., ci să vă amintiți animalul de companie viu și vesel, aducând doar amintiri calde despre el.

Important! Este important să vă forțați să înțelegeți că această decizie va elibera doar pisica de suferință și îi va permite să meargă calm într-o lume mai bună..

Somnul și religia

Diferite religii au opinii mixte despre eutanasierea animalelor de companie. De exemplu, clerul creștin consideră că nu este un păcat să eutanasiați o pisică suferindă, deoarece, făcând acest lucru, salvați animalul de suferință. Musulmanii sunt de acord cu această opinie.Somnul și religiaCoranul spune că un animal suferind a cărui carne nu poate fi mâncată poate fi ucis, totuși într-un mod uman (nedureros).

Se crede că, dacă animalul este atât de bolnav, încât întreținerea sa suplimentară este prea costisitoare, atunci este mai bine să-l eutanasieze. Și dacă lăsați fiara care suferă să sufere - chinurile veșnice iadice sunt oferite pentru o persoană.

Știați? În secolul al XVII-lea, în Japonia, exista o lege conform căreia viața unui câine vagabond era egală cu cea a unui om. Era imposibil să ucizi un animal din cauza morții tale.

Budiștii au părerea opusă. Japonezii, de exemplu, cred că scoaterea vieții din compasiune este absolut inacceptabilă..

Adormind un animal de companie, se presupune că o persoană încearcă să-i ușureze viața, prin urmare, indiferent de circumstanțe, conform învățăturilor lui Buddha, o persoană nu are dreptul să ia viața.

Unde se duc pisicile după eutanasie

În orașele din Rusia, Ucraina, Belarus, este foarte rar să găsești cimitire specializate pentru animale de companie. Și înmormântările pur și simplu „în curte” sau „în plantare” sunt interzise la nivel de stat, deoarece aceasta este o acțiune nesanitară.

Dacă autoritățile orașului sunt notificate cu privire la un astfel de act, va fi aplicată o amendă proprietarului deja oprimat care și-a pierdut un prieten.Unde se duc pisicile după eutanasieCea mai optimă modalitate este să vă incinerați iubitul animal de companie. Multe clinici veterinare oferă astfel de servicii. Cel mai adesea, proprietarii împrăștie cenușa unui prieten cu patru picioare în locuri asociate cu momentele fără griji ale vieții unei pisici sau pisici îndrăgite..

Citiți și despre o astfel de procedură ca incinerarea animalelor.

Decizia de a eutanasia un membru al familiei cu patru picioare este foarte dificilă din mai multe motive. În primul rând, nu vreau să-mi asum responsabilitatea pentru moartea unui animal de companie și, în al doilea rând, este foarte dificil să ne împăcăm cu pierderea și, în al treilea rând, remușcările pot bântui mult timp.

Dar, se întâmplă adesea că a adormi un animal de companie înseamnă a-i oferi libertate de durere și suferință, iar o astfel de decizie va fi singura corectă. Nu trebuie să vă judecați pentru eutanasierea justificată, deoarece nu există altă opțiune și este mai bine, după întreaga procedură, să vă amintiți animalul de companie ca fiind viu și acum fericit în paradisul pisicilor.Unde se duc pisicile după eutanasie

Feedback de la internauți

în general, înainte de procedură, este imperativ să vorbești cu medicul veterinar, ce fel de medicament adoarme? și să ceri să folosești barbituricul, chiar dacă va fi mai scump .. numele medicamentelor care NU POATE fi adormite (învățat din forumurile medicilor veterinari): Ditilin, Adilin, Listenone, Killeen, bromură de Isociuronium, Ramitar, Pofol, Xylazine și alți relaxanți musculari (relaxanți musculari). numele lor pot fi diferite, dar esența acestor medicamente este aceeași - relaxează treptat toți mușchii, imobilizează - ca urmare, moartea din cauza sufocării, în minte. numele medicamentelor care fac animalele să doarmă mai uman: Pentobarbital, Fenobarbital, Hexenal - și alte barbiturice, din care se instalează imediat somnul profund. Sunt obținute pe bază de prescripție medicală. și ÎNAINTE de aceasta trebuie să intrați în animal (neapărat) anestezie, astfel încât să nu doară. nu toată lumea știe despre asta, eu însumi am aflat recent..

oaspetele

https://woman.ru/home/medley9/thread/4167418/1/#m33872490

Nu cu mult timp în urmă, am adormit-o pe iubita mea pisică ... deși dacă vă gândiți la ce stăpân iubitor nu sunt iubiți. Băiatul a trăit cu noi timp de 12 ani. Întotdeauna vesel sănătos. La toate recepțiile la medicii veterinari, medicii au lăudat și admirat. În mod natural mândru și adorat „burta” noastră. Dar într-o dimineață am fost îngrozit să constat că pisica a încetat să-și mai miște picioarele din spate. Am intrat în panică la veterinar ... și ceea ce am aflat în cele din urmă ... băiatul meu a avut un defect cardiac congenital. Un cheag de sânge s-a rupt și a blocat artera șoldului. , în spital. Dar medicii nu au putut salva. A început moartea țesuturilor. Durerea a fost de așa natură încât analgezicele care l-au înțepenit în 20-30 de minute. Și medicamentele au fost puternice ... Nu-mi amintesc acum numele, dar am citit totul în cartea lui și am verificat ... ei bine, pe cât posibil. Când am ajuns la spital să-mi iau rămas bun de la el, am văzut cât de rău era. Deși nu este cuvântul potrivit. Chiar și acum îmi amintesc lacrimile care coborau. Și am decis să-l adorm. Dar m-am simțit rău, ce Pe vremea aceea eram pe tranchilizante. Dar pentru mine, durerea mea nu se compară cu ceea ce am văzut în ea atunci. Iată mica mea poveste. Desigur, poate exista o persoană care să spună că nu am făcut ceea ce trebuie, dar să-mi spună băieți ... așa că am decis. responsabilitate, dar cred că am făcut ce trebuie.

oaspetele

https://woman.ru/home/medley9/thread/4167418/2/#m44479242

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când este recomandată eutanasierea și cum funcționează