Cum să dai clotrimazol unei pisici?

Clotrimazolul este un medicament puternic împotriva infecțiilor fungice. Baza sa este imidazolul sintetic. Distruge în mod eficient dermatofiții, candida, bacteriile gram-pozitive și gram-negative. Se poate folosi și clotrimazol pentru pisici. Cel mai frecvent utilizat pentru tratarea lichenului.

Medicii veterinari sfătuiesc adesea proprietarii de pisici să aibă întotdeauna clotrimazol sub formă de unguent în dulapul de medicamente de acasă. Acest lucru va ajuta la neutralizarea procesului inflamator în timp..

Mecanism de acțiune

Componenta activă a Clorimazolului afectează agresiv formațiunile celulare fungice și oprește generarea de elemente ale membranelor lor. Ca urmare, acestea nu sunt înlocuite în timp util. Defectele apar în membranele celulare, iar ciupercile mor.

Un efect similar de la Clotrimazol se aplică bacteriilor care cauzează afecțiuni ale pielii supurative și boli ale membranelor mucoase.

Efectul utilizării Clotrimazolului pentru animale de companie apare treptat. Defalcarea metabolică a celulelor fungice are loc în mod sistematic. Din acest motiv, simptomele bolii rămân complet în primele 5-7 zile ale cursului de tratament..

Lista indicațiilor

Conform recomandărilor veterinare și farmaceutice, acest medicament ajută în următoarele cazuri:

  • Când pisica dvs. a contractat o ciupercă pe labele sale, în special pe tampoane. Ghearele pot fi, de asemenea, afectate. Medicul vă poate recomanda nu numai ungerea zonelor afectate pe pisică, ci și administrarea de Clotrimazol sub formă de compoziție specială. Motiv: unguentul are o bază grea. Se agravează în interiorul ghearelor.
  • Când trebuie să scăpați de zona zoster la pisici, Clotrimazolul trebuie utilizat imediat. Acest lucru este extrem de important, deoarece lichenul se poate răspândi la oameni. La cea mai mică suspiciune a acestei afecțiuni, pisica trebuie arătată medicului veterinar. Este recomandabil să evitați contactul cu pielea cu acesta. Medicul trebuie să lipsească infecția de orice șansă de răspândire. Prin urmare, el dă mai întâi injecții cu pisica. Acestea sunt măsuri ale vaccinării necesare. Apoi tratează bine focarele inflamatorii cu medicamentul. Acesta este tratamentul principal pentru lichen la pisicile cu Clotrimazol. Pentru persoanele în astfel de cazuri, este suficient doar unguentul..

Caracteristici ale aplicației

Este o practică destul de obișnuită de a trata pisicile și pisicile, precum și câinii cu clotrimazol. Unele reacții adverse trebuie luate în considerare. De exemplu: arsuri, umflături, mâncărime.

Când pisica dvs. este bolnavă de vierme, aceasta trebuie tratată astfel: focarele infecției sunt lubrifiate cu clotrimazol până la vindecarea completă. De obicei, această procedură se repetă de 2-3 ori pe zi. Produsul se aplică într-un strat subțire. Frecată delicat. Pisica trebuie ținută astfel încât să nu o lingă. Durata - o săptămână. Acesta este urmat de un curs repetat timp de 3-4 săptămâni. În ea, Clotrimazolul se aplică deja 1-2 pe zi.

De multe ori proprietarii au o întrebare, dar cum să aplice Clotrimazol pe o pisică dacă zona afectată este prea mare?

Indiferent de scara leziunii, primul pas este spălarea zonei afectate cu săpun cu pH neutru și uscare. Clotrimazolul se aplică într-un strat subțire, acoperind întreaga zonă a inflamației. Procedura se efectuează mai des și durează mai mult. Adică de 3-4 ori pe zi. Durata - 3-4 săptămâni. În orice caz, nu permiteți pisicii să zgârie sau să lingă zona afectată. Nu este exclusă utilizarea de medicamente suplimentare. Se pot prescrie aceleași comprimate de clotrimazol și alte medicamente.

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Cum să dai clotrimazol unei pisici?