Când pisicile intră în căldură, cât durează și cum să calmeze o pisică

Căldura pisicii

Voi vorbi despre ce este estrul la pisici și când începe pentru prima dată acasă și cât poate dura. Voi lua în considerare fazele și simptomele dorinței sexuale, frecvența estrului și cum să vă ajutați animalul de companie și ce să faceți în această perioadă.

Când și la ce vârstă încep pisicile primul lor estru

În medie, estrul începe la 7-10 luni la pisicile de rase medii și mici (scoţian, ori britanic), precum și animalele obișnuite. La această vârstă ajung la pubertate și sunt capabili să poarte pisoi..

Cu toate acestea, maturitatea fiziologică are loc la 1,5 ani. Sarcina care are loc mai devreme de un an și jumătate implică anumite consecințe - pisoii se nasc slabi. Nașterea are loc cu complicații grave. Prin urmare, este strict interzisă tricotarea pisicilor la prima căldură.!

Perioada minimă pentru debutul pubertății este de 6 luni.

O căldură la această vârstă este considerată o abatere de la normă. De regulă, o astfel de caracteristică este moștenită și semnele de maturizare timpurie pot începe și să apară la descendenți..

Pisicile „timpurii” sunt scoase din reproducere.

Perioada maximă pentru est este de un an și jumătate.

Primul est la pisici începe în medie la 9-10 luni
Primul est la pisici începe în medie la 9-10 luni

La pisicile de rase mari (maine coons, bobtail, savana, pisici persane, pisici bengale) prima căldură vine târziu - după 12 luni.

Se întâmplă ca pisicile să nu curgă în primii doi ani. Aceasta nu este, de asemenea, norma pentru aceste animale - hormonii sunt produși în cantități insuficiente. Astfel de animale, de regulă, sterilizat. Dar dacă o astfel de pisică are valoare de reproducere, atunci căldura este indusă artificial..

De câte ori pe an începe să meargă femela

La fiecare pisică, frecvența scurgerilor pe an variază în funcție de vârsta animalului și de caracteristicile corpului său, precum și de ereditate.

De obicei pisicile sunt în căldură de 3-4 ori pe an. Cu toate acestea, există abateri de la normă atunci când estul apare de 1-2 ori, sau invers, o pisică cere o pisică în fiecare lună.

Dacă naște periodic, atunci acest număr scade. După naștere, căldura începe după 1-2 luni..

Etape și simptome ale estului

În timpul vânătorii sexuale, caracterul animalului de companie se schimbă. Acest lucru se datorează producției colosale de hormoni sexuali care fac ca pisicuța să se comporte într-un mod neobișnuit..

Modificări în timpul căldurii:

  • Ziua și noaptea, pisica scoate sunete ronțăitoare guturale
  • Organele genitale se schimbă. Vulva se umflă, apare o descărcare mucoasă transparentă
  • Urinarea devine mai frecventă. Animalul poate urina într-un loc greșit.
  • Scăderea apetitului
  • Prinde o poziție caracteristică tricotatului - cade pe picioarele din față, călcă cu picioarele din spate și duce coada în lateral
  • Încearcă să scape din apartament prin uși, ferestre deschise și guri de aerisire.
În timpul estului, pisica se poate rostogoli pe podea și poate emite sunete guturale
În timpul estului, pisica se poate rostogoli pe podea și poate emite sunete guturale

De asemenea, ciclul sexual se desfășoară în 4 faze:

  1. Proestrus - 3-5 zile. Etapa pregătitoare. Organele responsabile de producerea hormonilor sexuali încep să se pregătească pentru eliberarea acestor substanțe în sânge. În această fază, pisica devine mai afectuoasă față de stăpânul său, dar nu o cheamă..
  2. Estrus - 7 zile. Faza care se caracterizează prin căldură însăși. În această perioadă, ouăle sunt eliberate din folicul, iar pisica este pregătită pentru fertilizare. Ea începe să cheme o pisică la ea, reacționează agresiv la membrii familiei, încearcă să scape și mănâncă cu greu.
  3. Metestrus - 10 zile. Faza de pregătire pentru sarcină. Dacă un pisoi s-a împerecheat cu o pisică, atunci îi va trata foarte agresiv în această perioadă. Dar dacă nu a avut loc fertilizarea, atunci pisica va cocheta și cu masculii. Această perioadă este periculoasă, deoarece unele animale dezvoltă o sarcină falsă..
  4. Anestr - 3 săptămâni. Faza de opresiune. Căldura se termină, comportamentul pisicii devine normal. Nu mai încearcă să scape de acasă, nu mai marchează teritoriul, pofta de mâncare revine.

Ce să faci și cum să calmezi un animal dacă cere o pisică

Există trei moduri de a vă ajuta pisica în timpul estului: medicamente hormonale, injecții, împerecherea cu o pisică, sterilizare.

Puteți ajuta pisica actuală dând o pastilă, administrând o injecție sau sterilizând
Puteți ajuta pisica actuală dând o pastilă, administrând o injecție sau sterilizând

Prima opțiune, administrarea de agenți hormonali sau pastile, este potrivită pentru animalele de reproducție tinere care au valoare de reproducere, pentru a atenua starea pisicii înainte de împerechere. Nu se recomandă utilizarea regulată a medicamentelor hormonale, deoarece acestea pot provoca creșteri tumorale la nivelul organelor genitale și ale glandelor, precum și piometra - inflamație purulentă a uterului atunci când acesta este debordant de puroi..

Tablete pentru a ajuta la calmarea animalului:

Nu este nevoie să atingi greaban și coloana vertebrală. Aceasta este, într-un fel, o zonă erogenă la aceste animale - vânătoarea sexuală devine și mai dureroasă pentru ea.

Creșterea cu o pisică este o modalitate naturală de a rezolva această problemă. Împerecherea și fertilizarea completează vânătoarea sexuală. Acceptabil pentru reproducerea animalelor.

Cu toate acestea, un bărbat pentru împerechere trebuie căutat în prealabil înainte de apariția estrului așteptat, astfel încât acesta să fie gata să se întâlnească cu mireasa..

Nu este recomandat să împerechem o pisică cu o pisică la fiecare estrus, deoarece acest lucru uzează foarte mult corpul femelei.

Castrarea îi va ajuta pe proprietarii care nu doresc să aibă descendenți din animalele lor. O operație simplă nu numai că rezolvă problema eliminării scurgerilor regulate, dar prelungește și viața pisicii.

Cât durează estul pentru pisici acasă?

În medie, căldura durează 5-10 zile. Aceasta se referă la faza acută, însoțită de vocalizare și marcarea teritoriului.

În medie, o pisică în căldură durează 5-9 zile.
În medie, o pisică în căldură durează 5-9 zile.

La unele animale, dorul continuă mai mult de 10 zile, ceea ce indică tulburări funcționale. În acest caz, trebuie să vizitați un medic veterinar. Cel mai adesea, estul prelungit este eliminat prin sterilizarea animalului..

Dorința pisicilor este un proces fiziologic natural pentru toate mamiferele, inclusiv pisicile. Prin urmare, proprietarii trebuie să trateze starea animalului lor de companie cu înțelegere și să încerce să ajute în toate modurile disponibile..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Când pisicile intră în căldură, cât durează și cum să calmeze o pisică