Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile cu păr lung?

Hrana pentru pisicile cu păr lung trebuie selectată cu atenție. Nu toți proprietarii știu despre acest lucru, ceea ce duce adesea la probleme. Proprietățile pe care ar trebui să le aibă mâncarea pentru o pisică cu păr lung, care trăiește constant în casă, este descrisă mai jos. Există, de asemenea, câteva exemple bune de astfel de alimente..

Pisicile sălbatice „rezolvă” această problemă foarte simplu. Mănâncă tot felul de iarbă și altă vegetație bogată în fibre grosiere. Acestea contribuie la îndepărtarea ușoară a lânii din tractul gastro-intestinal împreună cu fecalele.

Grămada nu se acumulează, nu formează bulgări. Pisicile domestice, care deseori văd iarba doar la televizor, sunt mai puțin norocoase. Proprietarul ar trebui să aibă grijă de fibrele din dieta lor, făcând dieta animalului cu părul lung cât mai utilă.

Mai este un lucru. Pentru ca haina pisicilor cu păr lung să aibă un aspect sănătos și frumos, corpul animalului are nevoie de vitamine și minerale. Este foarte bine dacă sunt prezenți în furaje. În caz contrar, haina va arăta plictisitoare, estompată, încurcată sau chiar va cădea..

Exemple de hrană bună

Alimentele pentru pisicile domestice cu păr lung trebuie să aibă o compoziție echilibrată (conțin proteine, fibre, vitamine, minerale etc.). Mai mult, sunt uscate sau umede - nu contează cu adevărat. Experții ne conving de acest lucru, contrar credinței populare..

Medicii veterinari recomandă să acorde atenție, de exemplu, următoarelor alimente:

  • Royal Canin Indoor Long Hair este un aliment complet bogat în vitamine și microelemente utile pentru pisicile care nu părăsesc aproape niciodată sediul. Acest produs este atractiv deoarece conține semințe de psyllium, care promovează îndepărtarea lânii din stomac și intestine. Pulpa de sfeclă, prezentă și în compoziție, îmbunătățește motilitatea gastro-intestinală, prevenind stagnarea. Un alt element alimentar valoros - uleiul de borage - ajută la menținerea sistemului circulator într-o formă bună, ceea ce asigură un aport neîntrerupt de substanțe nutritive la foliculii de păr, iar, în consecință, haina arată superb, indiferent de anul în care trece pisica.
  • Fitmin cat For Life Hairball este, de asemenea, un feed complet. Ar trebui cumpărat de cei care au acasă o pisică adultă cu părul lung. Nu este conceput pentru pisoi. Furajele conțin carne de pasăre, ficat de porc, grăsime animală, ouă, tărâțe, pulpă de mere, semințe de in și alte componente valoroase. Producătorii au avut grijă de prezența fibrelor în produsele lor și a vitaminelor. Aceasta înseamnă că mâncarea va face ca părul lung să arate sănătos și frumos..
  • Schesir Hairball este un aliment uscat care va fi cu siguranță apreciat de frumusețile persane, Maine Coons și alți prădători cu părul lung. Nu există culori și conservanți artificiali în el. Dar din abundență - substanțe naturale din plante, grăsimi cu acizi Omega-3 și alte componente extrem de utile pentru „părul” unei pisici.

Cel mai bine este să alegeți mâncare pentru pisicile cu părul lung sub îndrumarea strictă a unui medic veterinar. El va ține cont de starea corpului animalului, de vârsta acestuia și de alți factori. Nu doar haina de blană a pisicii, ci și sănătatea sa în general depinde dacă alegerea se dovedește a fi cea potrivită. Este foarte important să nu vă înșelați aici..

Distribuie pe rețelele de socializare:
Așa arată
» » Care este cea mai bună mâncare pentru pisicile cu păr lung?